تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853379699




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چراغ ها را من خاموش نمی کنم!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چراغ ها را من خاموش نمی کنم! تهران- ایرنا- روزنامه ایران در صفحه جامعه نوشت: دفترچه های کنکور را که ورق می زد، جلو هر کدام از دانشگاه ها شرایط اختصاص خوابگاه را هم نوشته بودند؛ وجود خوابگاهی برای گذران زندگی دانشجویی، اطمینان خاطرش را برای انتخاب کد مورد نظر تقویت می کرد و از دغدغه هایش می کاست.


این گزارش که در شماره روز شنبه دوم خرداد 1394 هجری خورشیدی به قلم هدی هاشمی به چاپ رسید، می افزاید: دفترچه های کنکور را که ورق می زد، جلو هر کدام از دانشگاه ها شرایط اختصاص خوابگاه را هم نوشته بودند؛ وجود خوابگاهی برای گذران زندگی دانشجویی، اطمینان خاطرش را برای انتخاب کد مورد نظر تقویت می کرد و از دغدغه هایش می کاست. گذشت، تا روزی که اسامی پذیرفته شدگان منتشر شد. آن روز را هیچ وقت فراموش نمی کند، روزی که نامش جزو قبول شدگان کنکور همان دانشگاهی بود که رویش انگشت گذاشته بود. در همان رشته ای قبول شد که دو سال به خاطرش مشقت های بسیاری به جان خریده بود. با چمدانی در دست و کوله ای بر دوش به تهران آمد تا دانشجوی یکی از بهترین دانشگاه های کشور شود. فکر می کرد حالا که سد کنکور را پشت سر گذاشته، دیگر مشکلی در مسیر ادامه تحصیل ندارد. اما نمی دانست دانشجو شدن هزار مشکل دارد که نخستین و مهم ترین مشکلش هم پیدا کردن یک سرپناه در شهری غریب بود. سختی های پیدا کردن یک تخت در خوابگاه از یک سو و سختی های زندگی در خوابگاه، از محدودیت های بی حد و حصر 1632 خوابگاه گرفته تا کنار آمدن با اخلاق و خصوصیت ها و فرهنگ های مختلف، از سوی دیگر، همه و همه مسائلی بود که بر سرش هوار شده بود. باز هم گذشت... حالا سرپناه داشت، اما مشکلات تازه ای رخ نشان داده بودند که پیش تر تصورشان را هم نمی کرد! چراغ ها که خاموش می شد، زندگی دیگری در خوابگاه آغاز می شد که بسیاری از دانشجویان تاب تحمل این یکی را نداشتند.
چه فرقی می کند چراغ های این خوابگاه را چه کسی خاموش کند. سرپرست خوابگاه باشد یا رئیس اداره خوابگاه. برای ما فرقی ندارد زیر نور مهتاب هم می توانیم به زندگی شبانه خود ادامه دهیم. این حرف های علی، دانشجوی سال آخر مهندسی مکانیک است. اتفاقات شبانه خوابگاه از زبان علی شنیدنی تر است: «چراغ ها رأس ساعت خاصی خاموش نمی شود. بر اساس شرایط هم اتاقی چراغ های اتاق خاموش می شود با این حال این خاموشی برای خیلی از دانشجویان به معنای خواب نیست. تازه ابتدای زندگی پنهانی بخشی از دانشجویان است.
وقتی چراغ خاموش می شود زندگی دانشجویی در خوابگاه دولتی و غیر دولتی تقریباً یکسان و همین گونه است. یعنی هستند دانشجویانی که حتی درگیر مسائل و تخلفات در خوابگاه ها باشند. موضوعی که نه تنها در خوابگاه های پسرانه، بلکه در خوابگاه های دخترانه هم به چشم می آید. مهتاب دانشجوی سال سوم مترجمی زبان در این باره می گوید:«در خوابگاه انواع و اقسام آدم ها وجود دارند؛ البته اکثریت آنها جوان های پاکی هستند اما برخی ها هم هستند که رفتارهای اخلاقی نامناسبی با دانشجویان دیگر دارند. این خود دانشجو است که می تواند خط قرمزش را با دیگران مشخص کند.»
این موضوع گویا به گوش نگهبانان خوابگاه هم رسیده اما آن طور که مهتاب می گوید مسئولان خوابگاه نمی توانند کنترل کاملی روی همه دانشجویان داشته باشند. او در این باره بیشتر توضیح می دهد: «مسئولان خوابگاه افرادی را که مورد اخلاقی داشته باشند از خوابگاه اخراج می کنند یا در ترم بعدی از ثبت نام آنها جلوگیری می کنند. با این حال این موضوع در خوابگاه ها شایع است و متأسفانه به لحاظ فرهنگی اقدامی در خوابگاه ها انجام نمی شود. تنها کار مسئولان خوابگاه چک کردن ساعت ورود و خروج دانشجویان است. برخورد نامناسب برخی مسئولان با دانشجویان خصوصاً نگهبانان خوابگاه که هیچ آموزشی در این زمینه ندیده اند از جمله مشکلاتی است که اغلب دانشجویان خوابگاه دارند.»
از خوابگاه خبری نیست
سختی های خوابگاه فقط به روابط آدم ها محدود نمی شود. آوار دلزدگی از درس و مشق زمانی به سراغت می آید که برای پیدا کردن یک متر جا در خوابگاه باید به هزاران در بسته بزنی و نتیجه ای هم نگیری. این حرف دل برخی از دانشجویانی است که با خوشبینی گرفتن خوابگاه به دانشگاه های مختلف می روند و تازه می فهمند که از خوابگاه خبری نیست و دانشگاه تعهدی نسبت به خوابگاه دانشجویی ندارد، یا خیلی از دانشجویان هستند که در ترم های قبل خوابگاه داشتند ولی در ترم های پایانی یا اولیه نتوانستند از هفت خوان رسیدن به خوابگاه رد شوند. بنابراین قید خوابگاه دولتی را می زنند و به پانسیون های خصوصی
پناه می برند.
طبق آمار صندوق رفاه دانشجویان، 255 هزار دانشجو در 1632 ساختمان خوابگاهی ساکن هستند؛ خوابگاه های ملکی متعلق به وزارت علوم، خوابگاه های استیجاری و خوابگاه های خودگردان. براساس همین آمارها حدود 110هزار دانشجوی متقاضی اسکان در خوابگاه ها هستند. این روزها کمبود خوابگاه دغدغه خیلی از دانشجویان شده است و البته همین موضوع خیلی از مدیران آموزش عالی را هم کلافه کرده است.
سمیه، دانشجوی سال آخر علوم اجتماعی، تجربه زندگی در خوابگاه را بد ترین خاطره دوران تحصیلش در تهران می داند و در این باره می گوید: «دانشجویان تازه وارد در همان ترم اول می فهمند برخی دانشگاه ها مسئولیتی در قبال دادن خوابگاه به دانشجویان ورودی جدید ندارند و حداقل باید یک ترم در بیرون از دانشگاه باشند. برخی از دوستانم هم در دانشگاه هایی درس می خوانند که فقط یک ترم حق حضور در خوابگاه های داخلی و تحت نظارت دانشگاه را دارند و بعد از آن باید در بیرون از دانشگاه به دنبال سرپناه باشند. از یک سو پیدا کردن خوابگاه دغدغه دانشجوهاست و از سوی دیگر وقتی خوابگاه را پیدا می کنند تازه باید به فکر اختلاف های فکری و فرهنگی باشند که با دیگر دانشجویان پیدا می کنند. مثلاً هر کدام از ساکنان خوابگاه عادت دارند زمان خاصی بخوابند. یکی دوست دارد، کتاب بخواند دیگری می خواهد با تلفن حرف بزند. یکی از هم اتاقی ها می خواهد موزیک گوش دهد. یک نفر می خواهد صبح زود به حمام برود و دیگری همان موقع می خواهد لباس اتو بزند. کنار آمدن با این شرایط بسیار سخت است. بعضی وقت ها هم افراد در خوابگاه آنقدر دچار تنش و کشمکش می شوند که شرایط خوابگاه را ناآرام می کنند. خیلی از دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می کنند هنوز نتوانستند این شرایط را درک کنند. خیلی ها هم هستند که با توجه به این مشکلات سعی می کنند برای خود خانه اجاره کنند.»
در این خوابگاه جای سوزن انداختن نیست
مدت هاست که معضل خوابگاه های دانشجویی در کشور مطرح است اما به دلیل رشد تورم، وضعیت خوابگاه های کشور خسته تر از سال های گذشته خود می شود و بودجه های اندک تنها مرهمی موقت برای بهبود وضعیت و مشکلات آنها به شمار می روند.
خوابگاه های دانشجویی طی سال های گذشته با مشکلات فراوانی مانند مسائل فرهنگی، کمبود فضای فیزیکی، قدمت بالای ساختمان ها و گاهی نبود استانداردهای لازم دست و پنجه نرم می کنند که این مشکلات با تخصیص بودجه لازم برطرف
خواهد شد. مهم ترین مشکل خوابگاه های دانشجویی بخصوص در دانشگاه های بزرگ و قدیمی کشور مانند دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف، خواجه نصرالدین طوسی، صنعتی امیرکبیر و... قدمت بالای ساختمان هاست که عمر بسیاری از آنها حدود 30 سال است و این مسأله موجب شده تا دانشجویان ساکن در خوابگاه ها با مشکلات زیادی مواجه باشند و گاهی نیز خبرهایی از بروز حوادث در آنها اعلام می شود.
حسین، دانشجوی علوم اجتماعی در این باره می گوید:«خوابگاه تنها جای خواب دانشجو نیست و باید تسهیلات رفاهی داشته باشد. نبود اماکن ورزشی، فضای سبز و همچنین نبود سالن مطالعه که گاهی دانشجویان ساعت ها به انتظار جای خالی می نشینند و این انتظار اغلب دانشجویان را عصبی می کند به طوری که برخی از دانشجویان بر سر جای مطالعه با یکدیگر درگیر می شوند. ساختمان ها هم آنقدر فرسوده است که برخی وقتها از گوشه و کنار همین خوابگاه ها خاکی فرو می ریزد با این حال در همین ساختمان فرسوده هم باید شانس بیاوری تا بتوانی برای خودت کنجی را گیر بیاوری.»
علاوه بر مشکل کمبود خوابگاه، کوچک بودن اتاق های خوابگاه های دانشجویی هم یکی از مشکلات دیگر است. بسیاری از دانشجویان دانشگاه های دولتی از شلوغی خوابگاه های دانشجویی ناله می کنند و می گویند اتاق های آن از ظرفیت لازم برخوردار نیستند. اتاقی که ظرفیت آن حدود سه تا چهار نفر است، هفت یا هشت دانشجو زندگی می کنند. درد و دل دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می کنند بسیار زیاد است. آنها از وضعیت بهداشتی خوابگاه گله دارند. بیشتر خوابگاه ها فضای کوچکی دارند.
تعداد سرویس های بهداشتی محدود دارند که برخی از همین سرویس های بهداشتی خراب است. نبود یخچال، فرسوده بودن امکانات اتاق ها، محدودبودن امکانات آشپزخانه، نبود آب سردکن، کمبود میز و نیمکت در سالن مطالعه و شلوغی بیش از حد خیلی از دانشجویان را کلافه کرده است.
علی دراین باره معتقد است:«با وجود شهریه های گران برای اتاق های خوابگاه، مشکلات بهداشتی و نظافتی، قطعی آب و برق و نبود سیستم تهویه بیداد می کند، مسئولان خوابگاه ها هم اصلاً به فکر این موضوعات نیستند. بی توجهی به استانداردهای بهداشتی مانند نظافت و بهداشت آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی منجر به بیماری های مختلفی می شود. متأسفانه همیشه آشپزخانه و سرویس های بهداشتی خوابگاه ها کثیف و شلوغ است.»
*منبع: روزنامه ایران
**پژوهشم**2002**9131



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن