واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
از سرافرازی تا سرافکندگی در رسانه ملی
محمد حیدری
روز نو : گویی مستند فیلمی است که به دنبال بیان یکطرفه و یکجانبه اندیشه و تفکری خاص است که هدف آن فریبخورده، غربزده و سازشکار جلوه دادن مذاکرهکنندگان هستهای است. و حقیقت مفهوم و اصطلاحی است که میبایست ابزاری باشد برای پنهان کردن بعضی از حقایق از مردم که هنوز این رسانه را ملی میدانند.
ای کاش آقای سرافراز بعد از انتقادات گسترده منتقدان به عملکردش، به جای اعلام شتابزده نظرسنجی ۶۴ درصدی مردم درخصوص بیطرفی صدا و سیما در مذاکرات هستهای! که معلوم نیست با چه مکانیزمی تهیه شده، با رجوع به نظرسنجیها از علل افزایش چشمگیر مخاطبان به رسانههای خارجی، بیشتر با واقعیت افکارعمومی آشنا میشد.
این نقل قول تکراری است که بعضیها این روزها نه از جیب خودشان بلکه از جیب مردم به دنبال خرج کردن و دادن شعارهای تند در جامعه هستند. رسانهای که این روزها به جای ارائه برنامههای مخاطبمحور همواره به دنبال ارائه برنامههای حزبمحور است. به گونهای که خود گویی و خود پسندی و یا خود شاکی و خود قاضی مصداق هر مستند هستهای است که این ایام، با ذوقزدگی در حال پخش در شبکههای مختلف است. انگار همین دیروز بود که این دلواپسان هستهای اعلام قطعنامههای یکی پس از دیگری را همانندی کاغذ پاره بیاثر بر معیشت مردم میدانستند و معتقد بودند بگذارید آنقدر قطعنامه صادر کنند تا قطعنامهدانشان پاره شود!
حال آن زمان متخصصان و صاحبنظران دلسوز که امروز از جانب رهبر انقلاب فرزندان انقلاب نامیده میشوند دلشوره آن تندگوییها و درشت گوییها را در دل داشتند؛ اما به صدقه سر دولت مهرورز با فضای خفقان مواجه شدند؛ به نحوی که رئیس سابق این رسانه ملی برای گرفتن یک تکه زمین در ولنجک همیار و همزبان با آن دولت کریمه شد و با قفل زدن بر چهرههای منتقدین اجازه شنیده شدن هیچ نقدی را نه تنها در قالب جدی بلکه در قالب شوخی هم نداد.
اما دولت تدبیر و امید برخلاف مشی دولت گذشته معتقد به باز بودن فضای سیاسی در جامعه است به طوری که حتی به «دکتر سلام» هم در دل وزارت کشور اجازه برگزاری مراسم طنز (بخوانید به دولت بخندیم) میدهد. یا حتی با اندک تجمعکنندگان غیرقانونی در میدان فلسطین هم مدارا میکند. اما گویی بعضیها از این رویه و منش دولت سوءاستفاده میکنند و با پخش مستندهای پرتکرار و جدیدا با ارائه آمارها از برنامههای یکطرفه خود به دنبال القای شکست در مذاکرات هستهای هستند.
ای کاش آقای سرافراز بعد از انتقادات گسترده منتقدان به عملکردش، به جای اعلام شتابزده نظرسنجی ۶۴ درصدی مردم درخصوص بیطرفی صدا و سیما در مذاکرات هستهای! که معلوم نیست با چه مکانیزمی تهیه شده و اصالتا صحت و سقم آن توسط چه مرجعی مورد تأیید قرار گرفته، اقدام به اصلاح رویه مینمود و با رجوع به نظرسنجیها از علل افزایش چشمگیر مخاطبان به رسانههای خارجی بیشتر با واقعیتها در نزد افکارعمومی آشنا میشد.
حال نگارنده این پیشنهاد را دارد تا دولت محترم در سایت رسمی خود دست به ابتکار عملی بزنند و اقدام به برگزاری یک نظرسنجی با استانداردهای لازم از میزان رضایتمندی مردم از موضعگیریهای صدا و سیما و مستندهای هستهای پخش شده داشته باشد تا شاید آنجا بیشتر «سرافرازی» یا «سرافکندگی» رسانه ملی در میان مردم نمایان شود.
و سخن آخر با تهیهکنندگان مستندهای سفارشی هستهای در رسانه ملی: اصل بد نیکو نگردد چون که بنیادش بد است.
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]