واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲ق.ظ)
دستاوردهاي پژوهشي دانشمندان بيوتکنولوژي ايران در بازار موج - داروهاي نوترکيب وارد بازار شده و مردم کشورمان آنها را مصرف ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو هيأت علمي پژوهشگاه ملي ژنتيک و زيست فناوري و دبير اجرايي نخستين همايش بينالمللي و نهمين همايش ملي بيوتکنولوژي ايران با بيان اينکه در حوزه بيوتکنولوژي پزشکي بهرغم آنکه شمار محققان آن کمتر از حوزه بيوتکنولوژي کشاورزي بوده، پيشرفت چشمگير بوده است، گفت: با توليد اين محصولات توسط شرکتهاي دارويي داخل کشور با فناوري بومي شده، هزينه توليد دارو کاهش يافته و داروهاي توليدي که کيفيتي مشابه داروهاي خارجي دارند حتي به کشورهاي ديگر صادر ميشوند.
کسري اصفهاني افزود: نخسين همايش بينالمللي و نهمين همايش ملي بيوتکنولوژي جمهوري اسلامي ايران از سوم تا پنجم خرداد امسال در سالن همايشهاي بينالمللي دانشگاه شهيدبهشتي برگزار ميشود.
وي خاطرنشان کرد: حدود يکهزار و 200 مقاله از کشورهاي مختلف به دبيرخانه اين همايش ارسال شده که تعدادي از آنها به صورت سخنراني و بيشتر آنها به صورت پوستر ارائه خواهند شد.
اصفهاني با اشاره به اينکه آخرين يافتههاي علمي در حوزه بيوتکنولوژي و همچنين دغدغهها و مشکلات موجود در اين باره در همايش پيش رو به بحث و بررسي گذاشته ميشود، ادامه داد: حدود 30 نفر از اساتيد، دانشمندان و فعالان اقتصادي برجسته خارج از کشور براي حضور در همايش و جشنواره زيست فناوري که قبل از همايش در روزهاي 31 ارديبهشت تا دوم خرداد در سالن خليج فارس نمايشگاه بينالمللي برگزار ميشود، دعوت شدهاند.
وي تصريح کرد: رؤساي برخي مراکز علمي کشورهاي منطقه نيز براي شرکت در همايش دعوت شدهاند که با توجه به بودجههاي تحقيقاتي در اختيار اين افراد، خريدهاي خوبي از محصولات شرکتهاي حاضر در نمايشگاه جنبي همايش خواهند کرد.
به گفته معاون مرکز رشد زيست فناوري، بيوتکنولوژي پزشکي، بيوتکنولوژي گياهي شامل کشت بافت گياهي، کاربرد ميکروبيولوژي در کشاورزي، مهندسي ژنتيک گياهي و ژنوميکس گياهي، بيوتکنولوژي صنايع دارويي، صنايع غذايي و معدن، بيوتکنولوژي ريزسازوارهها، بيوتکنولوژي جانوري، بيوتکنولوژي محيط زيست، بيوانفورماتيک، زيست سامانهها و مباحث اخلاقي در بيوتکنولوژي از جمله محورهاي اين همايش هستند.
اصفهاني يادآور شد: بخش عمده تحقيقات در کشور مربوط به حوزه بيوتکنولوژي کشاورزي است، اما؛ متأسفانه به دلايل مختلف، اين اجازه داده نشده است که اين فناوري در کشاورزي رشد کند، بنابراين اين تحقيقات تبديل به محصولات نشده و سر سفره مردم نيامده است. البته با بررسيهاي کارشناسي، تمهيداتي در نظر گرفته شده که با حمايتهاي ستاد توسعه زيست فناوري، نتايج پژوهشهاي دانشمندان کشورمان در حوزه بيوتکنولوژي کشاورزي وارد بازار شود.
وي درباره برنامههاي جنبي همايش اظهار داشت: در اين همايش قرار است برنامههاي ويژه خردسالان و کودکان مثل نقاشي و ساخت کارهاي حجمي پس از آشنايي کودکان با اصول اوليه علم ژنتيک و دانش بيوتکنولوژي داشته باشيم. همچنين سخنرانيهاي بخش بينالملل که صبحها در سالن اصلي محل برگزاري همايش ارائه ميشوند بهصورت زنده از راديوي همايش به نشاني اينترنتي http://live.biotechcongress.ir بخش خواهند شد و خلاصهاي از سخنرانيها بهصورت بخشهاي خبري از همين راديوآنلاين براي محققاني که امکان حضور در اين همايش را نداشتهاند، پخش خواهد شد.
به گفته اصفهاني، اجراي دو تئاتر در افتتاحيه و اختتاميه همايش در حضور مسوولان بلند پايه کشور از ديگر برنامههاي فرهنگي اين همايش علمي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]