واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
درد و رنج دیده نشده پناهجویان یمنی در کشورهای دیگر
یکی از ابعاد تجاوز نظامی عربستان سعودی علیه یمن، آواره شدن صدها هزار شهروند یمنی است که با مشکلات و درد و رنجی بسیار همراه است و کمتر دیده شده یا مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، تجاوز عربستان سعودی علیه یمن که پنجشنبه ششم فروردین سالجاری آغاز شد و مناطق مسکونی و ساختارهای زیربنایی این کشور را هدف گرفت، موجب آوارگی هزاران یمنی به کشورهای دیگر از جمله کشورهای آفریقایی همجوار یمن شد. در حالیکه طی حدود دو ماه اخیر نگاهها به داخل یمن دوخته شده است، یمنی حکایت و درد و رنج دیگری دارند که تاکنون کمتر در رسانهها بازتاب داده شده است. «امینه»، یکی از این آوارگان است که پس از جان سالم بدر بردن خود و خانوادهاش از حملات جنگندههای سعودی علیه محله «شمیله» در شهر «صنعا» که 15 روز طول کشید و ویران شدن خانهاش تصمیم گرفت، به همراه خانواده یمن را ترک کند و راهی کشور آفریقایی «سومالی» شود.
او به همراه بیش از 5 هزار پناهجوی یمنی سوار بر قایق و پس از تحمل خطرات بسیار راه، از طریق دریا خود را به منطقه «پونتلند» در سومالی میرساند. اما ازدحام و شلوغی هنگام سوار شدن به قایق موجب میشود تا او خانواده خود را گم کند و تمام جستوجوهای وی در این زمینه بدون نتیجه باقی بماند، به این ترتیب امینه در اوج مصیبت بزرگی که در آن بسر میبرد و در از دست دادن خانه و زندگیش و آوارگی از کشورش نمود پیدا میکند، با مصیبت دیگری مواجه میشود که دردناکتر از مصیبت اول است و ضربه روحی بزرگی به وی وارد میکند. امینه میگوید: تاکنون هرجا که در توانم بوده را جستوجو کرده و از همه سراغ آنها را گرفتهام، اما تمام تلاشهایم بینتیجه بوده و حالا نمیدانم به تنهایی چکار باید کنم. یکی از مسئولان صلیب سرخ جهانی در اینباره با اشاره به ادامه روند ورود پناهجویان یمنی به کشور سومالی، تاکید میکند که امینه و خانوادهاش یکی از هزاران قربانی بحران یمن است و تنها کسی نیست که خانواده و بستگان خود را گم کرده است. پایگاه اینترنتی صلیب سرخ جهانی در گزارشی به اظهارات یکی از مسئولان این سازمان اشاره میکند که میگوید: روزانه با صدها مورد مشابه امینه مواجه هستیم که در مسیر مهاجرت خویش به کشور سومالی و دیگر کشورها از خانواده خود جدا شده و آنها را گم کرده و از سرنوشت آنها اطلاعی در دست ندارند. شرایط سخت در سومالی اگرچه پناهجویان یمنی ممکن است، با پای گذاشتن به خاک سومالی تصور کنند که از بحران یمن و جنگ دایر در کشورشان و حملات جنگندههای سعودی جان سالم بدر بردهاند، اما شرایط حاکم بر سومالی که خود کشوری بحران زده و درگیر مشکلات شدید اقتصادی و سیاسی و نظامی است، به دولت این کشور اجازه نمیدهد، کمک چندانی برای این پناهجویان فراهم کند. ورود روز افزون پناهجویان یمنی به سومالی، عدم آمادگی دولت سومالی در پذیرش و اسکان این پناهجویان، عدم ارائه کمکهای بین المللی برای تامین نیاز پناهجویان یمنی و مشکلات داخلی که دولت سومالی را به خود مشغول داشته است، موجب میشود، وضعیت خوشایندی پیش روی پناهجویان یمنی نباشد. یکی از اعضای سازمان صلیب سرخ جهانی که در بندر «بربره» سومالی به پناهجویان یمنی امداد رسانی میکند، در اینباره میگوید: بندر بربره با تراکم پناهجویان یمنی که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و نبود امکانات جهت پذیرش این پناهجویان مواجه است.
این عضو صلیب سرخ جهانی تاکید میکند که یکی از بزرگترین و مهمترین چالشهای پیش روی آنها در تعامل با پناهجویان یمنی عدم آشنایی آنها با زبان عربی سومالیایی است که تفاوتهایی با زبان عربی مورد استفاده در یمن دارد و این موجب میشود تا مراحل نام نویسی و ثبت هویت آنها به درازا کشیده و با مشکلات بسیاری مواجه شود. این مقام مسئول همچنین به مشکلاتی اشاره میکند که برخی از پناهجویان یمنی مانند امینه با آن مواجه شدهاند و در اینباره میگوید: متاسفانه برخی از خانوادهها طی بحران و یا مهاجرت به کشورهای دیگر از جمله سومالی بدلیل ازدحام و تراکم و بینظمی موجود، عزیزان خود را از گم میکنند و این دردی بزرگ برای این خانوادهها و افراد است، بویژه آنکه نبود سیستمی برای ثبت هویت پناهجویان و عدم مراجعه تمام پناهجویان جهت ثبت هویت خود، شناسایی و یافتن آنها را با مشکل مواجه و حتی به امری غیر ممکن تبدیل میکند. انتهای پیام
94/03/03 - 00:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]