تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که درماههاى دیگر تمام قر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834158065




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نهنگ عنبر؛ فيلم ضعيفي كه نياز به اين همه هياهو نداشت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نهنگ عنبر؛ فيلم ضعيفي كه نياز به اين همه هياهو نداشت
تجربه سال‌هاي اخير نشان داده است فيلم‌هايي كه بنا به هر دليلي، درست يا غلط، مورد غضب يا بي‌مهري مسئولان واقع شده‌اند به دليل قرار گرفتن در كانون توجهات، در زمان اكران با استقبال بيشتري از سوي مخاطبان مواجه شده‌اند. حال آنكه اگر فيلم‌هاي به اصطلاح حاشيه‌دار! لااقل بدون حاشيه اكران شوند شايد هرگز آنگونه كه بايد مورد توجه قرار نگيرند.
نویسنده : رسول شادماني 


تجربه سال‌هاي اخير نشان داده است فيلم‌هايي كه بنا به هر دليلي، درست يا غلط، مورد غضب يا بي‌مهري مسئولان واقع شده‌اند به دليل قرار گرفتن در كانون توجهات، در زمان اكران با استقبال بيشتري از سوي مخاطبان مواجه شده‌اند. حال آنكه اگر فيلم‌هاي به اصطلاح حاشيه‌دار! لااقل بدون حاشيه اكران شوند شايد هرگز آنگونه كه بايد مورد توجه قرار نگيرند.
«نهنگ عنبر» آخرين ساخته سامان مقدم از جمله اين فيلم‌هاست؛ فيلمي ضعيف كه پس از كش و قوس‌هاي فراوان، سرانجام به اكران عمومي درآمد و اگر اين فيلم با فروش خوب يا حتي متوسط روبه‌رو شود، بدون ترديد از محبت حاشيه‌هايي كه آقايان براي اكران آن به وجود آورده‌اند بهره‌مند شده است.
«نهنگ عنبر» كه علي جنتي، وزير ارشاد در زمان فيلمبرداري از پشت صحنه آن بازديد كرده بود و افتخار اولين فيلم سينمايي كه در زمان توليد مورد بازديد جنتي قرار گرفته را يدك مي‌كشيد به سي و سومين جشنواره فيلم فجر نرسيد! برخي دليل آن را آماده نبودن فيلم دانستند و برخي نيز مميزي‌هاي فراوان را دليل آوردند.  فيلم به جشنواره نرسيد و به انتظار اكران ماند، اما اكران آن نيز با حاشيه‌هاي زيادي مواجه شد. سرانجام اين فيلم به سرگروهي سينما كوروش به نمايش عمومي درآمد و باز در اين ميان مديران حوزه هنري با به اصطلاح تحريم فيلم و عدم پخش آن در سينماهاي خود، اندك مخاطبان امروز سينماي ايران را براي ديدن اين فيلم تشنه‌تر كردند.

   و اما «نهنگ عنبر»...
فيلم داستان زندگي ارژنگ صنوبر است كه رضا عطاران نقش آن را ايفا مي‌كند. ارژنگ مردي 50 ساله است كه داستان زندگي خود را از سال 1340 تا 1390 روايت مي‌كند. او از زندگي شاكي و معتقد است كه دنيا روي خوشش را به او نشان نداده است. ارژنگ 40 سال است عاشق دختري است كه همواره از دستش گريخته است... .
سامان مقدم كه فعاليت حرفه‌اي خود را در سينما با دستياري مسعود كيميايي در فيلم «ردپاي گرگ» (سال 1370) آغاز كرد، در آخرين ساخته خود چارچوب و قالب مشخصي را تعريف نكرده است. فيلم به ظاهر قالبي طنز دارد اما زمينه‌هايي از هجو، عشق، رئال، سورئال و حتي تراژدي بدان آميخته است.
ساختار كلي فيلم به فيلمفارسي‌هاي دهه 50 شباهت دارد و كارگردان بيشتر تلاش كرده است كه با تحريك حس نوستالژيك مخاطب و استفاده از تيپ‌ها، ترانه‌ها، گويش‌ها و موضوعات مطرح در دهه‌هاي 60 و 70، خنده را بر لبان تماشاگر بياورد و نيز براي پيشبرد داستان، كشش ايجاد كند.
اما در اين مسير نيز صحنه‌هايي پيش مي‌آيد كه باورپذيري آن براي مخاطب نه اينكه آسان نيست بلكه غيرممكن است. نقطه اوج آن، زماني است كه شاهد حضور ارژنگ صنوبر آن هم با كت و شلوار و چمدان به دست در خط مقدم جنگ در دوران دفاع مقدس هستيم كه منجر به اسارت او نيز مي‌شود.! سكانس‌هاي مربوط به جنگ و حضور قهرمان داستان در منطقه جنگي، وصله‌اي نچسب به فيلم است كه اتفاقاً نبودن آن كمك بيشتري به پيشبرد محور دراماتيك فيلم مي‌كرد كه به طور كلي از ضعف شديد فيلمنامه رنج مي‌برد.
فيلم به ويژه در نيمه اول خود، به مديوم تلويزيون نزديك‌تر است تا سينما و بيشتر به تله فيلم‌هاي تلويزيوني شباهت دارد. در اين ميان و با توجه به اينكه محور داستان قرار است بيشتر دهه‌هاي 50، 60 و 70 را تداعي كند و فضاسازي و طراحي صحنه آن كار آساني نيست، از نماهاي بسته بسيار استفاده شده است كه به لحاظ بصري مخاطب را خسته و آزرده مي‌كند.  «نهنگ عنبر» مخاطب را به ياد «خوابم مياد» به كارگرداني رضا عطاران مي‌اندازد به ويژه اينكه كاراكتر اصلي هر دو فيلم عطاران است كه گويي نسخه دوم بازي خود در «خوابم مياد» را در «نهنگ عنبر» ايفا كرده است. تا جايي كه گاه از ذهن مي‌گذرد كه شايد مقدم را تحت تأثير كارگرداني خود در «خوابم مياد» قرار داده است.
پايان داستان فيلم نيز پايان تكراري و نخ‌نماي اغلب قصه‌هاي عشقي است، با اين تفاوت كه در اين فيلم عاشق به معشوقه خود كه با ديدن هر زيبارويي دل مي‌بازد، در سن 50‌سالگي مي‌رسد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن