واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نهاوندیان در آیین بزرگداشت روز ملی بهرهوری:
هزینه بروکراسی اداری باید از دوش بنگاههای اقتصادی برداشته شود
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: از تشکلهای اقتصادی، اتاقهای بازرگانی، سازمانهای مردم نهاد و گروههای سیاسی کشور انتظار میرود که برای جهاد رانت زدایی از اقتصاد کشور، زمینههای حمایت سازمان یافته اجتماعی را فراهم کنند.
به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، محمد نهاوندیان روز شنبه در آیین بزرگداشت روز ملی بهرهوری و ششمین جشنواره ملی بهرهوری کشور اظهار داشت: بذر امیدی که با آغاز به کار جشنواره ملی بهرهوری کاشته شد امروز به همت دوستان مصمم و جوان، به نهالی شاداب تبدیل شده و امید است که در ادامه به درخت تنومند سایه گستری مبدل شود که همه مردم از آن بهرهمند شوند.
رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر بنگاههای اقتصادی کشورمان انگیزه لازم را برای فعالیت داشته باشند، این توانایی را دارند که در میادین مسابقه و رقابت حضور یافته و حتی برنده شوند.
نهاوندیان با اشاره به وجود تمایز بین فعالیتهای اقتصادی در سطح خرد و سطح گسترده و عمومی اظهار داشت: باید در سطح کلان شرایط مطلوب برای فعالیت بنگاههای اقتصادی ایجاد شده و روی فضای عمومی اقتصاد کشور فعالیت و برنامهریزی بیشتری صورت گیرد.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: امروز باید از فرصتی که برای سیاستگذاری و مدیریت کشور ایجاد شده استفاده کنیم تا فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در کنار فعالیتهای اقتصادی و سیاسی همسو و هم جهت شوند تا بدین وسیله، بنگاهها احساس حمایت بیشتری کرده و تعداد بیشتری از آنها در مسیر رقابت و افزایش بهرهوری قرار گیرند.
نهاوندیان گفت: باید به جای توصیه، اندرز و صدور بخشنامه، فضای اقتصادی کشور را به گونهای اصلاح کرد که اگر بنگاهی به دنبال تلاش و فعالیت اقتصادی بیشتری باشد، ناگزیر در مسیر ارتقای بهرهوری قرار بگیرد.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: متأسفانه پیام عمدهای که بنگاههای اقتصادی ما در سالهای گذشته دریافت کردهاند. در خیلی از موارد چنین بود که سودآوری ناشی از رفتار رانتجویانه بسیار زیاد بوده و قابل قیاس با تلاش برای افزایش بهرهوری نیست. لذا با چنین پیامی بدیهی است که متأسفانه برخی بنگاههای اقتصادی به سمت رفتارهای رانتی تمایل پیدا میکنند.
نهاوندیان با تأکید بر اینکه امروز همگان اذعان دارند که باید رانت از اقتصاد کشورمان زدوده شود اظهار داشت: در خصوص مبارزه با رانت سخنان خوبی زده شده و حتی در قانون برنامه ضرورت مبارزه با رانت به نگارش در میآید. اما مبارزه با رانت، مبارزه با منافع گروههای خاصی است که از مسیرهای غیررقابتی و غیرشفاف منتفع میشوند.
رییس دفتر رییس جمهوری تصریح کرد: ساماندهی مقابله اجتماعی و سیاسی با عامل رانتهای اقتصادی یک اقدام جدی است و بدون این ساماندهی نمیتوان در عرصه عمل موفقیت قابل ملاحظهای داشت.
نهاوندیان لزوم تلاش برای ارتقای بهرهوری را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید به گونهای عمل کرد که سود ناشی از رشد بهرهوری برای مدیر بنگاه اقتصادی قابل لمس باشد و از طرف دیگر سودهای ناشی از رانت کاهش یافته و هزینه آن زیاد شود.
رییس دفتر رییس جمهوری اضافه کرد: در صورت رفع تحریمها، شرایط نسبتاً برابری بین بنگاههای اقتصادی کشورمان با بنگاههای رقیب فراهم میشود لذا باید از امروز برای رفع تحریم آمادگیهای لازم در بنگاههای اقتصادی کشورمان ایجاد شود.
دکتر نهاوندیان خاطرنشان کرد: باید با مشوقهای لازم بنگاههای اقتصادی را تشویق کرد که برای ارتقای بهرهوری سرمایه گذاریهای لازم را انجام دهند و در این خصوص دولت میتواند هزینههای محیطی را که بر بنگاههای اقتصادی وارد میشود، کم کند.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: از سوی دیگر اصلاح ساختار اداری و اقتصادی کشور ضرورت دارد و باید هزینه بروکراسی اداری را از دوش بنگاهها کم کرده و از سوی دیگر دسترسی به بازارها را برای بنگاهها افزایش دهیم.
نهاوندیان لزوم توجه به ملاحظات اجتماعی و فرهنگی را در کنار فعالیتهای اقتصادی مورد تأکید قرار داد و گفت: حتماً ضرورت دارد در تکنولوژیهای مطلوب علاوه بر توجه به ملاحظات اقتصادی، ملاحظات اجتماعی و فرهنگی نیز مورد مدنظر قرار گیرد و نمیشود انباشت نارضایتیهای اجتماعی را در تصمیمات اقتصادی نادیده گرفت.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: اگر میخواهیم همدلی و همزبانی فراتر از شعار تحقق یابد باید روی مفاهیم عامی که با کل اقتصاد و جامعه و سر و کار دارد و میتواند بین بخشهای دولتی و مردم تعامل و ارتباط بیشتری برقرار کند، برنامهریزی و عمل کرد.
رییس دفتر رییس جمهوری در این مراسم تندیس ملی بهرهوری و لوح تقدیر جشنواره را به بنگاههای اقتصادی، بازرگانی، خدماتی و صنعتی برتر کشور که بیشترین بهرهوری را در فعالیتهای خود داشتهاند، اعطا کرد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
نهاوندیان: شرایط داخلی و خارجی برای رونق اقتصادی فراهم است
ایران میتواند به هاب تحقیقاتی برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه تبدیل شود
۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]