تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832366731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک سوم واحدهای صنفی در کشور بدون پروانه فعالیت می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک سوم واحدهای صنفی در کشور بدون پروانه فعالیت می کنند مشهد - ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اینک یک سوم از مجموع واحدهای صنفی فعال در سطح کشور بدون پروانه فعالیت می کنند.


سیدمحمود نوابی روز پنجشنبه در "دومین همایش اعطای گواهینامه استانی رعایت حقوق مصرف کنندگان" در مشهد افزود: بر این اساس از سه میلیون واحد صنفی دایر در سطح کشور یک میلیون واحد فاقد پروانه کار هستند.
رییس سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: نداشتن پروانه فعالیت از سوی واحدهای صنفی مانعی فراروی رعایت ضوابط و مقررات مربوط به حقوق مصرف کنندگان به شمار می رود.
وی با اشاره به آموزه های موکد اسلامی در خصوص رعایت حقوق مصرف کنندگان گفت: طبق مضامین اسلامی حق الناس بر حق الله مقدم است اما با کمال تاسف در جامعه ما در حوزه حق الناس با چالشهای جدی مواجه هستیم.
نوابی افزود: در فرهنگ ما از کاسب به عنوان حبیب الله یاد می شود بطوری که رعایت حلال و حرام در کسب و کار از اهمیت بسزایی برخوردار است و دایر بودن مدرسه های علمیه در بازارهای قدیمی و فراگرفتن درس مکاسب در این مدارس گواهی همین موضوع می باشد.
وی با تاکید بر اینکه نگرش "جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود" باید اصلاح شود ادامه داد: در زمینه رعایت حقوق مصرف کننده باید به درجه ای برسیم که خدمات بعد از فروش، خدمات قبل از فروش و خدمات حین فروش ارائه شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص همایش اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کنندگان نیز گفت: ارزیابی تولیدکنندگانی که حقوق مصرف کننده را رعایت می کنند از سال 1380 در سطح کشور آغاز شده است.
وی افزود: هم اکنون چهاردهمین همایش ملی اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کنندگان در کشور را داشته ایم که در زمینه متقاضیان رشد 17 برابری و در خصوص منتخبان رشد 11 برابری دارد.
نوابی ادامه داد: بدین طریق تولید کنندگانی که حائز شرایط هستند خود را در معرض آزمون قرار داده تا به لحاظ رعایت حقوق مصرف کننده ارزشیابی و ارزیابی شوند.
وی گفت: خراسان رضوی دومین سالی است که همایش اعطای گواهینامه استانی را در این زمینه برگزار می کند.
رییس سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان همچنین از رشد 34 درصدی شرکت کنندگان در اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف کننده و تولیدکننده در حوزه متقاضی و رشد 10 درصدی در بخش منتخبین خبر داد.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در سال 1388 افزود: تمام موارد این قانون اگر مورد اجرا قرار گیرد حقوق مصرف کنندگان در ایران به خوبی رعایت می شود.
نوابی با اشاره به چالشهای موجود در بخش حقوق مصرف کنندگان گفت: بطور مثال پارسال در بخش خودرو 65 درصد واردات توسط اشخاص صورت گرفته و به دلیل اینکه نمایندگیها در این زمینه نقش کمی داشته اند نمی توان انتظار خدمات پس از فروش را داشت.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی باید خریدار را از ناچاری خرید نجات دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اظهارداشت: امروز کلاه برزگی در بخش برند به ویژه پوشاک بر سر ملت رفته زیرا هم اکنون تنها سه برند خارجی در کشور اجازه فعالیت دارند و بقیه نمایندگان فروش هستند که هیچکدام ثبت نشده اند.
وی گفت: بسیاری از مردم اکنون هزینه های گزافی بابت خرید پوشاک خارجی می پردازند در حالی که اغلب آنها جعلی، تقلبی و قاچاق هستند.
نوابی در ادامه صدور کالاهای ایرانی با برند کشورهای دیگر را یک واقعیت تلخ توصیف و بیان کرد: بخاطر شرایط موجود کالاهای داخلی با برند غیرایرانی صادر می شوند.
وی همچنین با اشاره به اقدامات خوب دولت در صدور کالاها گفت: پارسال بیش از 50 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که این رقم بزرگی با وجود شرایط تحریمی و دیگر مشکلات است.
نوابی با اشاره به واردات 52 میلیاردی کالا نیز افزود: در حوزه کالاهای وارداتی نیز کاهش 26 درصدی داشتیم و بیشتر کالاهای مشاهده شده قاچاق است که برخورد جدی به ویژه از سوی نیروی انتظامی را می طلبد.
وی همچنین با اشاره به مواردی از عدم رعایت حقوق مصرف کنندگان گفت: چهار ماه از سال شامل "رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم " ماههای حرام هستند اما متقاضیان برای تمامی ماههای سال هزینه شخص ثالث را پرداخت می کنند و این اجحاف به حقوق مصرف کننده است.
رییس سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان همچنین پرداخت حق بیمه برای خودروهای ثبت نامی که از چند ماه پیش از تحویل در کارخانه نگهداری شده اند و همچنین حق خدمات تعویض عابر بانکها را از جمله این موارد برشمرد.
وی همچنین در خصوص اقدامات صورت گرفته برای پول اضافی که مخابرات از مردم اخذ کرده است گفت: شرکت مخابرات در استان خراسان رضوی شش هزار میلیارد ریال بابت آبونمان از مردم اضافی گرفته که با پیگیریهای انجام شده این وجوه به مردم برگردانده می شود.
دومین همایش اعطای گواهینامه استانی رعایت حقوق مصرف کنندگان به همت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد.
همچنین در جریان این همایش با حضور رییس سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و استاندار خراسان رضوی از 22 واحد صنفی این استان تقدیر شد.
سال 1358 از ادغام مرکز بررسی قیمتها و صندوق حمایت مصرف کنندگان "سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان" تشکیل و اساسنامه آن به تصویب شورای انقلاب رسید.
بر اساس ماده 3 اساسنامه سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی بوده و به صورت شرکت سهامی اداره می شود و وابسته به وزارت بازرگانی است. همچنین بر اساس مصوبه سال 1384 شورای عالی اداری تمامی وظایف و اختیارات سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت و توزیع کالا و خدمات به این سازمان محول شده است.
همچنین "قانون حمایت از مصرف کننده" مشتمل بر پنج فصل، 22 ماده و 15 تبصره در نشست پانزدهم مهر ماه سال 1388 مجلس شورای اسلامی تصویب و در همان ماه به تایید شورای نگهبان رسید.
در متن این قانون که آیین نامه اجرایی آن توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه و به تصویب هیات وزیران رسید، پس از تعریف حقوقی مفاهیم "مصرف کننده، عرضه کنندگان کالا و خدمات، ضمانت نامه کالا یا خدمات، عیب، تبانی و صورتحساب فروش" وظایف عرضه کنندگان کالا و خدمات در قبال حقوق مصرف کنندگان تعریف و تبیین شده است.
همچنین در فصل سوم این قانون تاسیس "انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان" به عنوان نهاد مسوول ساماندهی مشارکت مردمی در اجرای سیاستها و برنامه های حمایت از حقوق مصرف کننده پیش بینی شده است.
بر این اساس "انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان" یک تشکل غیرانتفاعی، غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل تعریف شده که پس از ثبت در وزارت بازرگانی رسمیت می یابد و می تواند در قالب انجمنهای استانی، شهرستانی و "انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان" فعالیت کند.
ماده 10 این قانون نیز وزرای بازرگانی، دادگستری و کشور، یک نفر به انتخاب رییس قوه قضاییه، دو نماینده از مجلس شورای اسلامی، رووسای سازمانهای استاندارد، نظام پزشکی، حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و کانون وکلای دادگستری، سه نفر از اعضای شوراهای شهر به انتخاب وزیر کشور و دو فرد معتمد و آشنا به امور تولید، خدمات، عرضه، تقاضا و قیمت با معرفی مجامع امور صنفی تولیدی و امور توزیعی را به عنوان اعضای شورای عمومی موسس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان مشخص نموده است.
این شورا موظف است اساسنامه انجمن را تصویب و تمهیدات لازم را برای مشارکت مردمی و تشکیل انجمنهای ملی، استانی و شهرستانی حمایت از حقوق مصرف کنندگان فراهم کند.
بر این اساس نخستین انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده سال ۱۳۸۹ در زنجان به عنوان یک انجمن شهرستانی فعال شد.
پس از آن در همان سال این انجمن در ۳۲۹ شهرستان دایر شد و در سطح تمامی استانهای کشور نیز انجمنهای استانی از بین اعضای هیات مدیره انجمنهای شهرستان شکل گرفت.
متعاقب این تحولات "انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان" نیز فعالیت نخستین دوره دو ساله خود را با همکاری انجمنهای استانی از سال 1390 آغاز کرده است.
3027/1858









31/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن