واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
«عشرتآباد» هر روز غریبتر از دیروز!
هنوز در «عشرتآباد» ساختوساز میکنند و آهن روی آهن میگذارند، اما میراث فرهنگی و مدیریت شهری تهران همچنان دل خوش کرده به چیزی که اسمش را صدور «حکم توقف» میگذارد و در این میان فقط «عشرتآباد» کور میشود و دیگر هیچ ...
خبرگزاری ایسنا: هنوز در «عشرتآباد» ساختوساز میکنند و آهن روی آهن میگذارند، اما میراث فرهنگی و مدیریت شهری تهران همچنان دل خوش کرده به چیزی که اسمش را صدور «حکم توقف» میگذارد و در این میان فقط «عشرتآباد» کور میشود و دیگر هیچ ...
شهریور سال گذشته که حرکت جرثقیلها در محدودهی 70 متری کاخ عشرتآباد آغاز شد، دلنگرانیها و هشدارها هم نسبت به وضعیت آیندهی این کاخ تاریخی که پس از 35 سال یک مسئول دولتی (احمد مسجدجامعی) به فکر حمایت از آن افتاده بود آغاز شد؛ دلنگرانیهایی که برای مسئولان فقط در حد تصویب مصوبه بود.
اما دلنگرانی مردم محلی منطقهی هفت تهران بیشتر از مسئولان است، آنها برای نجات یکی از خاطرههای جمعی شهرشان و تنها یادگار باقیمانده از گذشته خود دست به دامان مسئولان شهرداری، شورای شهری و حتی رسانهها شدهاند و میخواهند تا با توجه بیشتر، این بنا حفظ و حتی پای گردشگران به این منطقه باز شود.
آنها از مسئولان شهری گله دارند که چرا پس از 37 سال غربت «عشرتآباد» حالا نه تنها فکری به حال وضعیت گذشتهاش نمیکنند، بلکه اسکلت آهنی غولپیکر در حال ساخت در کمتر از صدمتری این بنای تاریخی هر روز بزرگتر میشود و کسی فکری به حالش نمیکند!
ربابه گلمحمدی که از دوران جوانی در همسایگی «عشرتآباد» است و پیر شدن این بنای تاریخی را هر روز به چشم میبیند در تماس با خبرنگار ایسنا، خواست تا دستکم رسانهها به این بنای تاریخی بیشتر توجه کنند.
او با بیان این نکته که در طول مدتی که از انقلاب گذشته این کاخ به دست فراموشی سپرده شده، گفت: وقتی رسانهها دربارهی یک جوی گرفتهی آب یا درختی که در حال خشک شدن است یا حتی قطعهی کوچک سفالی که از یک جا به دست آمده جنجال میکنند و ظاهرا برای حفظ آن تلاش میکنند، تعجب میکنم در طول 37 سال چطور چنین ساختمانی که متعلق به یک ملت است و وظیفهی حفاظت از فرهنگ و آثارش را دارند، چنین وضعیتی دارد و کسی به فکر آن نیست؟
وی بخشی از علت این بیتوجهی را سوقالجیشی بودن منطقهای دانست که کاخ «عشرتآباد» در آن قرار دارد و افزود: بیشتر همسایگان هم از این وضعیت ناراضی هستند، ما معتقدیم این آثار متعلق به آیندگان است و باید به آنها تحویل داده شود.
او که بازنشستهی قوهی قضائیه است، تاکید کرد: مردم منطقه نیز نسبت به پیش آمدن این وضعیت برای بنای تاریخی «عشرتآباد» مسئولاند، وقتی افراد فرهنگی مانند آقای سلطانیفر و آقای بهشتی در سازمان میراث فرهنگی هستند، از آنها توقع داریم که به این قضیه توجه بیشتری داشته باشند.
این بومی منطقهی هفت تهران با اشاره به تماسهایی که با شهرداری و شورای شهر تهران داشته، اما تا کنون جوابی از آنها نگرفته است، افزود: چرا شورای شهر وظیفهی خود را فقط مبنی بر اعلام نرخ تاکسی یا صحبت دربارهی فلان نهر میداند، اما دربارهی این بنا حرفی نمیزند؟
گلمحمدی افزود: درختان زیادی از قدیم جای اسکلتهای فلزی در حال ساخت بودند که دیگر نیستند، حالا مردم منطقهی «عشرتآباد» دوست دارند این بنا بازسازی شود و با ایجاد یک منطقهی توریستی، در جداگانهای از طرف شرق پادگان به بیرون برای رفت و آمد گردشگران باز شود.
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]