واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اهداف و برنامه های سومین جشنواره ملی زیست فناوری ایران
سومین جشنواره ملی زیست فناوری ایران از امروز ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خرداد در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود. رئیس انجمن زیست فناوری و دبیر جشنواره در گفتگوی تلفنی با شبکه خبر به سوالات برنامه «پیشخوان خبر» پاسخ داد . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، سومین جشنواره ملی زیست فناوری ایران با شعار«زیست فناوری: امنیت غذایی، سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار»، از امروز ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خرداد در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود. بنا به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری کشور این جشنواره ملی است، اما از میهمانان خارجی دعوت شده است. رئیس انجمن زیست فناوری و دبیر جشنواره در گفتگوی تلفنی با شبکه خبر به سوالات مجری برنامه پیشخوان پاسخ داد: مجزی: سومین جشنواره ملی زیست فناوری با چه کیفیت و کمیتی آغاز به کار کرده است؟ تعداد شرکت کنندگان و کیفیت شرکت شان چگونه بوده است؟
زیست فناوری یکی از اولویت های اصلی کشور و بسیاری از کشورهای پیشرفته است در اهمیت این مسئله اینکه در دیدار اخیر کارگران با مقام معظم رهبری ایشان دومین موضوع را پس از توانایی جمهوری اسلامی در بحث نظامی بحث زیست فناوری مطرح کردند که این افتحاری است برای جامعه زیست فناوری که ایشان به این حوزه توجه دارند. به همین علت ستاد زیست فناوری برای برگزاری سومین جشنواره زیست فناوری از انجمن بیوتکنولوژی تقاضای کمک کرده است که ما به این ترتیب این جشنواره را برگزار کردیم. درباره زیست فناوری و این جشنواره غیر از نمایشگاهی که توانایی ها و دستاوردهای دارویی در بخش های مختلف کشاورزی نشان می دهد یک سری برنامه های جنبی هم داریم که در کنار این فعالیت ها می تواند در جشنواره مطرح شود. از جمله ما دانشنامه زیست فناوری را تهیه کرده ایم که در این دانشنامه، اطلاعات متخصصان و استادان دانشگاهی و مقدار زیادی اطلاعات مختلف زیست فناوری جمع آوری کردیم که رونمایی شد . همزمان یک سری کارگاه های تخصصی را داریم که برای ارتقای سطح دانشمندان و متخصصان و شرکت های دانش بنیان مراکز متعددی توانایی خود را ارائه می دهند . مجری: هدف از برگزاری این جشنواره چیست؟ و چه تفاوتی به دو جشنواره پیشین دارد؟ ما حدود 460 شرکت دانش بنیان در زمینه زیست فناوری داریم که به علت محدودیت جا 120 شرکت و مراکز دولتی حضور دارند . از طرف دیگر خوشبختانه پیشرفت کشور ما در زمینه دارو بیش از بخش های دیگر است. ما در زمینه دارو توانسته این به کشورهای اروپایی هم دارو صادر کنیم و فناوری خود را منتقل کنیم . مجزی: بر اساس مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، زیست فناوری باید سه درصد بازار دنیا را از آن خود کند که معادل ۶۰ میلیارد دلار است. تولیدات کشورمان در حوزه زیست فناوری به چه سطحی رسیده؟ و آیا توانسته است باعث ارزآوری به کشور شد؟ (در صورت منفی بودن پاسخ؛ چه زمانی به این سطح خواهیم رسید؟) کشور در دو سال گذشته پیشرفت های بسیاری در زمینه زیست فناوری داشته و هر قدم چند قدم دیگر را برای پیشرفت کشور در این زمینه فراهم می کند. به همین علت در این جشنواره دانشنامه زیست فناوری نشست های تخصصی و کارگاه ها نظرسنجی فراهم کردیم که این فعالیت ها در جشنواره قبلی نبود و این جشنواره می تواند به ارتقاء کشور در زمینه زیست فناوری کمک کند.
از نظر تعداد شرکت کنندگان این جشنواره با جشنواره قبلی تفاوتی ندارد، زیرا جشنواره قبلی هم در همین مکان برگزار شد و با محدودیت جا مواجه بودیم و تنها 120 شرکت در این جشنواره پذیرش شد. اما از نظر تعداد داروهای تولید شده و مجوز گرفته اند و نیز تعداد کیت های تشخیصی که به بازار آمده اند و نیز گیاهان دارویی پیشرفت های خوبی داشته ایم. مجزی: عنوان شده که جشنواره زیست فناوری ملی است، اما از میهمانان خارجی هم دعوت شده است. در پی این جشنواره که دوم خرداد به پایان می رسد روز سوم خرداد همایش زیست فناوری برگزار می شود برای همایش و جشنواره تعداد زیادی از متخصصان را از کشورهای مختلف از چندین کشور اروپا از جمله اتریش از کشورهای همسایه همچون عراق، آذربایجان، رئیس انجمن بیوتکنولوژی اتحادیه اروپا و برندگان جایزه جهانی غذا و نیز رئیس انستیتو پاستور کره به این جشنواره و همایش دعوت شده اند . بنابر این تعداد زیادی از متخصصان جهانی در این دو جشنواره و همایش حضور دارند . که شماری از آنها در این کنگره سخنرانی خواهند کرد . مجری: در حال حاضر کشورمان در حوزه زیست فناوری از چه جایگاهی در جهان برخوردار است؟ اگرچه برای سال 1404 ما باید به مقام نخست علمی در منطقه می رسیدیم و خیلی زودتر از 1404 به این مقام رسیدیم. قطعا ما باید سه درصد درآمد جهانی را در این زمینه به خود اختصاص دهیم؛ الان چنین وضعی نداریم؛ اما با گام هایی که در کشور برداشته شده و درامد صادرات ما در این زمینه سالانه به حدود صد میلیون می رسد و این درآمد اکنون حالات تصاعدی یافته مطمئنا در چند سال آینده وضع خوبی را در این زمینه خواهیم داشت. البته باید از تحقیق در این زمینه حمایت شود تا توان کشور در بخش رقابت جهانی افزایش یابد. تنها با چند دارو نمی توان با جهان رقابت کرد .
یکی از اهداف این جشنواره نیز همین است که توانایی کشور را در این زمینه ارتقا دهیم. البته اکنون تولیدکننده داروهایی هستیم که پیش تر با هزینه بسیار بالا تولید می کردیم و اکنون بالغ بر 120 میلیارد دلار در سال از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده ایم .
مجری: عنوان شده که جشنواره زیست فناوری این فرصت را در اختیار فعالان این حوزه قرار می دهد تا بخشی از جلوه تبدیل علم به فناوری و ارزش افزوده، به نمایش گذاشته شود. تبدیل علم به فناوری و ارزش افزوده در حوزه زیست فناوری چگونه ممکن است؟ هر حرکتی در این زمینه در کشور بخشی از مشکل را حل خواهد کرد؛ اگر کشور در شرایط تحریم نبود، رشد ما در این زمینه بیشتر می شد ما امروز به علت ازدحام جمعیت درها را بستیم و این نشان دهنده اشتیاق محققان کشور است و برای کمک به این اشتیاق برنامه های متعددی از جمله کارگاه های تخصصی در نظر گرفته شده است. البته دولت نیز باید در بحث حمایت از پژوهشگران جدی تر باشد.
پنج شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]