واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفدهمین سفر استانی دولت، نماینده مجلس: سفر رییس جمهوری نقطه عطفی در تاریخ مراغه خواهد بود مراغه - ایرنا - نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی، نقطه عطفی در تاریخ این شهرستان و احیای رصدخانه مراغه باشد.
مهدی دواتگری چهارشنبه شب در جلسه شورای اداری شهرستان مراغه که با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، افزود: رصد خانه هویت تاریخی و فرهنگی این شهرستان است و مردم منطقه به وجود آن می بالند.
وی اظهار کرد: در این مرکز دانشگاهی 400 هزار جلد کتاب از سراسر جهان گردآوری و نگهداری می شد و دانشمندانی مانند سهروردی و علامه حلی تربیت یافتگان خواجه نصیرالدین طوسی هستند.
دواتگری با بیان اینکه در ساخت رصدخانه های سمرقند، چین و استانبول از رصدخانه مراغه اقتباس شده است، ادامه داد: احیای این اثر تاریخی، مطالبه مهم مردم منطقه از دولت و نماینده خود در خانه ملت است.
وی با اشاره به اینکه 10 تا 15 سال پیش تجهیزات پلانتاریوم برای نصب در این رصدخانه خریداری شده و همچنان خاک می خورد، گفت: احیای این اثر به علت قرارگیری در کنار ایستگاه برون مرزی صدا و سیما، متوقف شده است.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند احیای رصدخانه مراغه به صورت مجدانه پیگیری شد.
دواتگری افزود: انتظار می رود سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این ارتباط تلاش بیشتری را به منظور هماهنگی انتقال ایستگاه برون مرزی صدا و سیما و تشدید مراحل احیای رصدخانه انجام دهد.
وی گفت: به رغم صدور دستور مطالعه جامع رصدخانه از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکنون اقدامی در این مورد انجام نشده است.
رصدخانه تاریخی مراغه متعلق به قرن هفتم هجری قمری، بزرگترین رصدخانه تاریخ جهان اسلام بوده که به دستور هلاکوخان و توسط خواجه نصیرالدین طوسی احداث شده است.
این رصدخانه که این روزها آثار کمی از آن به جا مانده است، یادگاری از دوران طلایی علم و فرهنگ ایران در دنیا به حساب می آید که در سال 657 بنا شده است.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی همچنین بر ضرورت احداث آزاد راه مراغه - هشترود تاکید کرد و گفت: عملیات احداث این طرح از سال گذشته آغاز شده و تاکنون 270 میلیارد ریال اعتبار در اختیار پیمانکار قرار گرفته است.
دواتگری افزود: قرارداد احداث 26 کیلومتر اول این آزادراه از سمت مراغه با پیمانکار امضا شده و در این راستا برای احداث حدود 10 کیلومتر اقدامات اولیه در حال انجام بوده و بیش از 12 کیلومتر از اراضی قطعه اول تملک شده است.
وی آزادراه مراغه - هشترود را مهمترین طرح برای توسعه پایدار این شهرستان عنوان و اظهار کرد: با اجرای این طرح شهرستان های جنوب استان های آذربایجان شرقی و غربی از مزایای آن بهره مند می شوند.
مرحله اول آزاد راه مراغه - هشترود به طول 26 کیلومتر از مراغه به سمت هشترود اجرا می شود و کل این آزاد راه به طول 92 کیلومتر با حدود 9 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده در مدت چهار سال احداث می شود که اعتبارهای این طرح توسط بخش خصوصی، فروش اوراق مشارکت تامین می شود.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار احیای اثر تاریخی معبد مهر مراغه شد و گفت: مطالعات و نقشه برداری های ژئوفیزیک در این محل انجام شده و در این مطالعات حدود سه هکتار از حریم این اثر تاریخی مورد بررسی و شناسایی شده است.
دواتگری افزود: در این مطالعات مشخص شد یک شهر زیر زمینی در این منطقه وجود دارد.
معبد مهر مراغه میراثی ارزشمند از دوران اشکانی و حجاری بر دل زمین مجموعه ای منحصر به فرد و بزرگترین معبد از چهار معبد باقی مانده از دوره اشکانی در ایران و از نیایشگاه های پیروان آیین مهر بوده که سه هزار سال پیش با هنرمندی حجاران به صورت بنایی صخره ای در دل زمین کنده شده است.
وی احداث موزه فسیل مراغه را از دیگر مطالبه های مردم این شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: تسریع در احداث این موزه به علت قرار گرفتن بهشت فسیلی جهان در مراغه و صدور حکم از سوی دادگاه لاهه برای برگرداندن سه هزار قطعه فسیل کشف شده از این منطقه که در دانشگاه شیکاگو نگهداری می شود، ضروری است.
دواتگری همچنین خواستار قرار گرفتن نام مراغه در بسته های گردشگری داخلی و خارجی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شد.
فرماندار مراغه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه آزاد راه مراغه - هشترود می تواند در افزایش پتانسیل اقتصادی شهرهای جنوب آذربایجان شرقی نقش بسزایی ایفا کند، گفت: دولت باید در راستای تامین اعتبار این طرح پشتیبان مسوولان این شهرستان و بخش خصوصی باشد.
ظفر محمدی با بیان اینکه از آغاز احداث بیمارستان آموزشی و پزشکی (سینا) هشت سال و ورزشگاه پنج هزار نفری مراغه 18 سال زمان سپری شده است، افزود: هم اکنون این طرح ها در حال اجرا بوده و تکمیل آن نیاز به تامین اعتبار دارد.
وی اظهار کرد: تبدیل دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی مراغه به دانشگاه، تکمیل طرح مسکن مهر، احیای معبد مهری، آزادسازی حریم بناهای تاریخی و ایجاد زیرساخت های لازم در غار کبوتر، دهکده گردشگری و گویجه قلعه از دیگر مطالبه های مردم این شهرستان از هیات دولت است.
جلسه شورای اداری مراغه با حضور مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برگزار شد.
سلطانی فر در جریان سفر رییس جمهوری و هیات دولت به آذربایجان شرقی به عنوان نماینده رییس جمهوری در مراغه حضور یافت و سایت یادمان شهدای گمنام این شهرستان را افتتاح و از رصدخانه تاریخی بازدید کرد.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 147 کیلومتری جنوب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
/1756/3034/8023
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]