تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843633307




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیستم بانکی در حال غرق شدن است؛ کسی به فکر نجات نیست / فقط بنگاه معاملات سهام داریم نه بازار سرمایه


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حسینی هاشمی با بیان اینکه متاسفانه هیچ کسی به فکر توانمندی و نجات سیستم بانکی نیست، گفت: امروز بر تن نهیف بانک‌ها تازیانه می‌زنند و نظام بانکی تقاضای مجعزه دارند و کاهش نرخ سود این وضعیت را به یک کارزار تبدیل کرد.

پایگاه خبری تحلیلی تراز: سید بهاءالدین حسینی هاشمی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با تراز، در باره تاثیر کاهش نرخ سود بانکی، اظهار داشت: شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نرخ سود سپرده‌های یک ساله را حداکثر 20 درصد تعیین کرد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت (زیر یک سال) را برای رقابتی شدند، به بانک‌ها محول کردند.
وی با بیان این اینکه بانک‌ها دارای ایران شرایط متفاوتی دارند، افزود: بانک‌های برای جلوگیری از خروج و سپرده‌های خود و جذب سپرده دیگر بانک‌ها اقدام به رقابت کردند و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت زیر یکساله مانند سه ماهه را 19.5 و 19.75 درصد تعیین کردند.
حسینی هاشمی با اشاره به این رقابت، گفت: رقابت به یک جدال و مبازره ای که به ضرر همه بانک ها است تبدیل شد، اما یک رقیب دیگر نیز در این بازار به نام موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز و لیزینگ ها وجود دارد که این موسسات از این فرصت استفاده و حتی بالاتر از حداکثر نرخ سود بانکی، سود پرداخت می‌کردند که در این فضای رقابتی، بخشی از سپرده‌ها به سمت موسسات غیر رسمی و غیر مجاز سوق پیدا کرد و این رقابت را به یک کارزار تبدیل کرد.
این کارشناس مسائل بانکی تصریح کرد: با توجه به وضعیت و ویژگی بانک‌های ما، امروز واقعا سیستم بانکی کشور به دلیل انباشت زیاد مطالبات موقه، ساختار ناکارمد سرمایه، بدهی زیاد دولت و شرکت‌های به بانک‌ها و از آن طرفی دیگر بدهی خود بانک‌ها به بانک مرکزی، هزینه های جاری جدید و بالا بودن هزینه تامین و تجهزی سپرده حال و روز خوبی ندارد.
وی بیان کرد: کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی هر چند هنوز اجرایی نشده است اما موجب شد سطح تقاضای مردم برای وام و تسهیلات افزایش و صف آن طولانی‌تر شود و با توجه با کسری تراز و پرداخت‌ها و کسری منابع در بانک‌ها وضعیتی را فراهم شد که نه به نفع بانک‌ها و نه به نفع اقتصاد است و این به یک گره کور تبدیل شده است.
حسینی هاشمی با اشاره به اینکه مشکلات امروز نظام بانکی از قبل و به سال‌های گذشته بر می گردد، گفت: سیاست‌های پولی اشتباه در چند سال گذشته که همیشه سیاست‌های دستوری و سرکوب گرایانه بوده است؛ به ویژه زمانی تورم خیلی بالا بود و به علت پایین نگه داشتند نرخ سود، بانک ها مخصوصاً زمانی که دولتی بودند، دستورها را انجام می دادند که این باعث ایجاد حباب در دارایی‌های مختلف بانک‌ها شد.
مدیر اسبق بانک‌های صادرات، تات و سرمایه ادامه داد:. در آن زمان قیمت سهام‌های زیادده در بورس افرایش یافت و قیمت مسکن با توجه به اینکه ناکارآمد و رکودی بود، حتی مسکن مهر، افزایش پیدا کرد و به دلیل سود کم بانکی و تورم بالا، منابع بانکی به سمت این بازار‌های دیگر مانند طلا و سکه سوق پیدا کرد.
وی افزود: در همان زمان اقتصادی کشور با یک تلنگری (تحریم) درآمدها کاهش پیدا کرد و اقتصاد به رکود رفت امروز آثار خود را نشان می دهد و به دلیل عدم وصل مطالبات بانک‌ها این ابتدا به بحران تبدیل شد و امروز بانک‌ها در یک وضعیت درماندگی به سر می‌برند.
حسینی هاشمی در خصوص اینکه آیا دولت تدبیر و امید هم تصمیمات دستوری می‌گیرد، ادامه دارد: این دولت هم تقریبا همان را به نوعی دیگر انجام می دهد، البته دولت یازدهم عامل ایجاد این مشکل نبوده و نیست، ولی برای رفع این بحران‌ها سیاست‌های پولی مناسبی و درستی نگرفته است.
وی با بیان اینکه اقتصادی دچار مشکل شدید و ناهنجار پولی در بخش‌های ارزی، پولی و بانکی است، اظهار کرد: دولت یازدهم یکسان سازی نرخ ارز را که باعث کسری بودجه و به تبع آن تورم می شود را هنوز انجام نداده است.
این کارشناش ارشد پولی و بانکی گفت: امروز تقاضای تسهیلات ریالی از بانک‌ها زیاد است و با کاهش نرخ سود که بانک‌ها کمبود منابع مازاد دارند و در شرایط تعادلی قرار ندارند، این تقاضا را تشدید می کند و این پول در خرید ارز به خاطر رانتی که در آن وجود دارد صرف می‌شود که دولت یازدهم برای حل آن باید اهتمام بیشتری به خرج دهد.
حسینی هاشمی با اشاره به تایمن مالی از طریق بورس، بیان داشت: ما در واقع بازار سرمایه نداریم و فقط بنگاه معاملات سهام وجود دارد که در آن سهام خرید و فروش می‌شود، یعنی بورس هیچ نقشی در تامین مالی ندارد و فقط سهم بخش اندکی آن هم در تامین منابع مالی شرکت های بزرگ بورسی دارد.
وی با اشاره به اینکه در بورس، فقط سهام‌ها جا به جا می شود و مالکین این سهام و مالکیت‌ها تغییر می‌کنند، گفت: منابع مالی که برای شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه تامین می‌شود، اکثراً از افزایش سرمایه شرکت‌ها و آن هم از محل مطالبات سهام داران است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: یعنی از محل سودی که سهامدار مطالبه دارد تامین مالی انجام می‌شود، نه از محل آورده سهامداران و به همین دلیل بورس بسیار ناکارآمد، بدون هدف و برنامه در برای تامین مالی است و فقط یک بنگاه معاملات سهام داریم که سهامداران در آن معامله انجام می‌دهند.
حسینی هاشمی تاکید کرد: اقتصاد ما، اقتصاد کاملا بانک محور است و عدم وجود بانک‌های و منابع خارجی هم باعث کمبود منابع مالی و ناکافی منابع شده است که حتی بخشی این سیستم جوابگوی تامین بخشی از منایع برای تولید نیست.
 وی با بیان اینکه امروز تقاضا برای ایجا اشتغال افراد و خود اشتغالی زیاد است، گفت: همه می‌خواهند با منابع بانکی، اشتغال ایجاد کنند و عدم بازدهی سرمایه گذاری در شرایط رکود بخصوص در این دو سال اخیر باعث افزایش مطالبات بانک‌ها وصل نشدن آن شود.
مدیر اسبق بانک‌های صادرات، تات و سرمایه اضافه کرد: این چرخه معیوب در اقتصاد در واقع سیستم بانکی کشور را درمانده کرده و متاسفانه هیچ کسی هم به فکر توانمندی و نجات سیستم بانکی نیست.
حسینی هاشمی تاکید کرد: در تمام دنیا با ایجاد کوچک ترین بحرانی برای بانک‌ها، دولت همه امکاناتش را برای بازسازی، ترمیم و توانمند سازی نظام بانکی به کار می گیرد، اما در ایران همه بر تن نهیف بانک‌ها تازیانه می‌زنند و نظام بانکی تقاضای مجعزه دارند.





پنجشنبه 31 ارديبهشت 1394 ساعت 09:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن