محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843994234
یادداشت/ روزنامه کیهان توافق بد فقط بد نیست!
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ روزنامه کیهان
توافق بد فقط بد نیست!
نباید فراموش کنیم که توافق بد برای آمریکاییها تنها یک توافق بد است اما برای ما فقط بد نیست بلکه خطرناک هم هست.
محمد صرفی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: اغلب سازمانهای بینالمللی امروزی محصول وقایع و نتیجه جنگ جهانی دوم هستند که سازمان ملل متحد بزرگترین آنها و به نوعی خود مادر بسیاری از سازمانها و نهادهای دیگر است. اصطلاح «ملل متحد» را نخستین بار فرانکلین روزولت، رئیسجمهور آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم برای اشاره به متفقین بکار برد و سال 1945 با امضای منشور ملل متحد توسط 50 کشور، رسماً این سازمان پایهگذاری شد. سازمان بینالمللی انرژی اتمی به عنوان یکی از زیرمجموعههای سازمان ملل نیز داستانی مشابه دارد. 12 سال پس از تولد سازمان ملل متحد، رئیس جمهور وقت آمریکا -دوایت آیزنهاور- طی سخنرانی خود در مجمع عمومی این سازمان، پیشنهاد تاسیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) را با شعار «اتم برای صلح» مطرح کرد. این سازمان بالاخره در سال 1957 آغاز به کار کرد و ایران جزو اولین کشورهایی بود که به آن پیوست.
سازمانها و نهادهایی مانند ملل متحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی همگی با شعارها و اهداف پرطمطراق و دهان پرکن متولد شدهاند. اما در دنیای واقعی این سازمانها چه میزان در این راستا عمل کردهاند. پاسخ روشن است. وقتی کشوری که تنها استفادهکننده از بمب اتمی است، شعار «اتم برای صلح» را سر میدهد و سازمانی به نام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را خلق میکند، چه هدفی میتواند داشته باشد؟! طرح چنین شعاری از سوی چنین حکومتی چقدر وقیحانه یا بهتر بگوییم مضحک است؟
گذشت زمان نه تنها تغییری در ماهیت این سازمانها و نهادها ایجاد نکرده، بلکه روند وابستگی و آلت دست بودن آنها شتاب هم گرفته است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک نهاد دیدهبان (Watchdog) است اما نحوه عملکرد این نهاد به شکلی بوده که تحلیلگران مستقل غربی به آن Lapdog یا سگ دستآموز میگویند!
بیش از یک دهه است که این نهاد با جمهوری اسلامی ایران دست به گریبان است و ایران را به جرات میتوان موردی عجیب و استثنایی در تاریخچه این سازمان دانست. پس از حدود دو سال مذاکره در دولت یازدهم با اعضای 1+5 و توافق موقت هستهای در ژنو، قطار مذاکرات طبیعتاً و طبق انتظار همگان باید در حال نزدیک شدن به ایستگاه پایانی خود باشد. مذاکرات هفتههای آخر خود را طی میکند و اگرچه اجباری برای تعیین تکلیف در یک مهلت مقرر وجود ندارد اما قرار هم نیست این قطار روی ریلی دوار و بیمقصد به حرکت خود ادامه دهد. اینجاست که یک بار دیگر نقش آژانس بینالمللی انرژی اتمی پررنگ میشود. نهادی که به ظاهر فنی و غیرسیاسی است و چند نقش کلیدی و بلکه حیاتی در چارچوب اولیه توافق به آن سپرده شده است؛ اول بازرسی و نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران و دوم داوری و قضاوت برای تغییر وضعیت تحریمها علیه ایران.
اگر چه هنوز چیزی نهایی نشده اما تمام شواهد و قرائن حاکی است، طرف مقابل به دنبال تحمیل یک رژیم بازرسی بیسابقه و حتی فراتر از پروتکل الحاقی به ایران است که به قول ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا این نظارت و بازرسی با امضای توافق نهایی طلوع میکند اما غروبی نخواهد داشت!
خوشباوران معتقدند توافق احتمالی ضریب امنیت کشور را افزایش میدهد و سایه تهدید را از سر ایران برمیچیند. اگر منظور از تهدید، لفاظیهای تکراری آمریکاییهاست که باید گفت این تهدیدها حتی در کوران مذاکرات نیز ادامه داشته و دارد و بعید است آمریکاییها این عادت ابلهانه را ترک کنند. اما اگر منظور یک تهدید واقعی و عملیاتی است، باید گفت متاسفانه و برخلاف تصور عمومی و فضاسازی آگاهانه رسانههای غربی و ذوقزدگان داخلی، توافق هستهای -با مختصات فعلی درباره بازرسیها و کمیت و کیفیت نظارت که از آن به عنوان توافق فاجعه به جای بد نام برد- نه تنها احتمال جنگ و درگیری را کاهش نمیدهد بلکه به شدت در این راستا عمل میکند. شاید ادعای عجیبی به نظر برسد اما با دقت در جزئیات ماجرا به حقیقی بودن آن پی خواهید برد.
1- از ابتدای گشوده شدن پرونده بحران جعلی فعالیت هستهای ایران، گزینه نظامی روی میز آمریکاییها بوده است. آنها در ظاهر تجهیزات لازم برای یک حمله به تاسیسات هستهای ایران را هم دارند. اما چرا تا کنون از آن استفاده نکردهاند؟ فارغ از بحث پاسخ سخت و شکننده ایران به چنین تجاوزی، پاسخ کلیدی این است؛ این حمله چقدر موثر است؟ به اعتراف خود غربیها تقریباً هیچ. زیرا آمریکا از اطلاعات مفصل درباره زنجیره تامینکننده برنامه ایران که امکان تولید سانتریفیوژهای تازه را میدهد، محروم است و به این ترتیب به سرعت میتواند این چرخه را بازسازی کرده و حتی گسترش دهد.
توافق نهایی به شکلی تاسفبار جای خالی پازل اطلاعاتی آمریکا را در این زمینه پر کرده و در واقع ضریب موفقیت یک حمله را تضمین میکند چرا که براساس این توافق بازرسان پیوسته بر زنجیره تامین ایران نظارت خواهند داشت و تاکید میکند که «ساخت سانتریفیوژ ایران متوقف خواهد شد و تحت نظارت ممتد قرار خواهد گرفت.» علاوه بر این، ایران فقط اجازه خواهد داشت اقلام هستهای را از طریق یک کانال خرید مشخص و تحت نظارت غرب تهیه کند. از جنبه اطلاعاتی، این یک فرصت بیسابقه برای جمعآوری و تحلیل اطلاعات در خصوص مولفههای اساسی توانایی ایران برای احیای برنامه هستهای است. در چنین شرایطی حمله نظامی، برنامه هستهای ایران را میتواند حتی بیش از یک دهه متوقف کند. در حالی که پیش از داشتن این اطلاعات، این وقفه در خوشبینانهترین حالت کمتر از 2 سال است.
2- براساس این توافق ایران باید مجموعه سانتریفیوژهای خود را در مرکز غنیسازی نطنز متمرکز و به میزان زیادی ذخیره اورانیوم غنای پایین خود را کم کند. علیرغم زیرزمینی بودن نطنز، در برابر فردو که چندین برابر عمق بیشتری دارد این مرکز آسیبپذیرتر بوده و میتواند هدفی برای یک حمله نظامی باشد. آمریکاییها که میدانند قادر به تخریب مرکز فردو نیستند، به شکلی عجیب و غریب اصرار دارند که این مرکز تبدیل به جایی برای تحقیق و توسعه(دهها متر زیر زمین و در دل کوه!) شده و حتی یک گرم اورانیوم غنیسازی شده نیز در آن نباید وجود داشته باشد. آنها در حالی که پیش از این با استقرار 1000 سانتریفیوژ در این مجموعه موافقت کرده بودند، اخیراً نظر خود را تغییر دادهاند که این مسئله یکی از دبههای آمریکا در روند مذاکرات است!
3- یکی دیگر از دلایل اصلی اینکه آمریکاییها هزینه اقدام نظامی را از فایده آن بیشتر میدانند، این است که حمله نظامی صفحه شطرنج سیاسی را به هم میریزد. فروپاشی ائتلافی که آمریکا طی سالها و به زحمت علیه جمهوری اسلامی ایجاد کرده و پایان رژیم تحریمها اولین و آنیترین تاثیر حمله نظامی خواهد بود. حال تصور کنید که پس از توافق نظامی گروههای بازرسی آژانس یکی پس از دیگری وارد کشور شوند و بخواهند به هر مرکزی سر بزنند و اطلاعات جمعآوری کنند. بدون شک این روند باید جایی متوقف شود. اما اگر بنای آژانس بر عدم توقف و باز نگه داشتن این پرونده ساختگی باشد، که هست چه؟ آنوقت اجازه ندادن به بازرسان برای دسترسی به یک مرکز خاص، اول داستان خواهد بود! در چنین شرایطی بهانهای کاملاً دنیاپسند برای یک حمله مهیا خواهد شد. ایران از توافق سرپیچی کرده و براساس فصل هفتم منشور باید تنبیه شود!
بر این اساس باید توجه داشت پذیرش یک توافقی که راه را برای بهانهجویی طرف مقابل بازگذاشته، نهادهای امتحان پس داده و آلت دست را مرجع داوری قرار داده و نقاط کور را برای سازمانهای اطلاعاتی غرب روشن میسازد، نه تنها مسائل سیاسی و اقتصادی کشور را حل نمیکند بلکه میتواند در پروسهای گام به گام مخاطرات شدید امنیتی نیز به همراه داشته باشد. نباید فراموش کنیم که توافق بد برای آمریکاییها تنها یک توافق بد است اما برای ما فقط بد نیست بلکه خطرناک هم هست.
علت قاطعیت خاص بیانات رهبر معظم انقلاب در روز گذشتهشان را باید در چنین واقعیاتی جستجو کرد. بیعلت نیست که ایشان میفرمایند؛ «اجازه هیچگونه بازرسی از هیچ یک از مراکز نظامی و همچنین گفتگو با دانشمندان هستهای و سایر رشتههای حساس و اهانت به حریم آنها، داده نخواهد شد. این موضوع را دشمنان نظام اسلامی و همه کسانی که منتظر تصمیم نظام هستند، به روشنی متوجه شوند.» مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/02/31 - 09:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/ روزنامه کیهان تکرار اظهارات کارتر از حلقوم اوباما
یادداشت روزنامه کیهانتکرار اظهارات کارتر از حلقوم اوبامامواضع رئیسجمهور فعلی آمریکا در نشست کمپدیوید هم تکرار همان لفاظیهای کارتر در ۳۷ سال پیش است محمد صرفی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا سال 1357 و در واکنش به پیروزی انقلاب اسلامیروزنامه کیهان؛ پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه
روزنامه کیهان پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه تهران – ایرنا – تیتر وعکس نخست بیست و یک هزارو شصت و سومین شماره روزنامه کیهان در روز پنجشنبه به سخنان رهبر انقلاب دردانشگاه امام حسین ع با تیتر بازرسی مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هرگز اجازه نمی دهم اختصاص دارد به گزارش ایرنا دریادداشت/ روزنامه ابتکار استانی شدن انتخابات، طرحی ناآشنا با فرهنگ ایران
یادداشت روزنامه ابتکاراستانی شدن انتخابات طرحی ناآشنا با فرهنگ ایراناجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات به اختلافات قومی در استانها دامن میزند و کشمکش غیر سازندهای جز فرسایش منابع و امکانات ندارد مهدی روزبهانی طی یادداشتی در روزنامه ابتکار نوشت اکثر موافقان طرح استانی شدنیادداشت/ روزنامه جمهوری اسلامی آموزش تروریستها با پوشش دموکراسی!
یادداشت روزنامه جمهوری اسلامیآموزش تروریستها با پوشش دموکراسی اقدام آمریکا برای آموزش نظامی تروریستهای مخالف دولت سوریه نشاندهنده توطئه جدیدی است که واشنگتن برای سوریه تدارک دیده و هدف آن تشدید فشار به دولت سوریه و فراهم ساختن زمینه سقوط آن تحت پوشش برقراری دموکراسی است روزنیادداشت/ روزنامه رسالت جامعهشناسی مذاکرات اتمی
یادداشت روزنامه رسالتجامعهشناسی مذاکرات اتمییکی از جنبههای مهم مغفول در ماجرای هستهای ما که قریب یک و نیم دهه کش پیدا کرده و بر معادلات این کشور سایه افکنده است تأثیر فضای تهدیدآمیز آن بر تغییر شکل مناسبات اجتماعی این جامعه است حامد حاجیحیدری طی یادداشتی در روزنامه رسادر یادداشتی به قلم صادق زیباکلام روزنامه آرمان: وزیر کشور تغییر نکند دودش به چشم روحانی خواهد رفت
در یادداشتی به قلم صادق زیباکلامروزنامه آرمان وزیر کشور تغییر نکند دودش به چشم روحانی خواهد رفتروزنامه آرمان طی یادداشتی با انتقاد از وزیر کشور به دلیل عدم استفاده اصلاح طلبان و اعضای ستاد انتخاباتی روحانی در عزل و نصب ها خواستار تغییر وزیر کشور از سوی رئیس جمهور شد به گزارش سرروزنامه کیهان: دوشنبه 28 اردیبهشت
روزنامه کیهان دوشنبه 28 اردیبهشت تهران – ایرنا – روزنامه کیهان روز دوشنبه در بیست و یک هزارو شصتمین شماره خود خبر نخست خود را به سخنان مشاور رهبر انقلاب در امور بین الملل با تیتر خطوط قرمز هسته ای هیچ تغییری نکرده است اختصاص داد به گزارش ایرنا در بخشی از این خبر آمده است مشپاسخ شدیداللحن محسن رضایی به مدیرمسئول روزنامه کیهان | خبرگزاری ایلنا
پاسخ شدیداللحن محسن رضایی به مدیرمسئول روزنامه کیهان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارسال نامهای سرگشاده به یادداشت اخیر مدیر مسئول روزنامه کیهان واکنش نشان داد به گزارش ایلنا متن نامه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به این شرح است بسمه تعالی برادر شریعتمداری سلام علیکم هیادداشت/ روزنامه آرمان نشانگاه افول قدرت اعراب
یادداشت روزنامه آرماننشانگاه افول قدرت اعرابامروز شاهد شکاف عمدهای بین اعراب و ایالات متحده هستیم مهدی مطهرنیا کارشناس امور بینالملل طی یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت پرونده هستهای ایران از قدرت بسیار بالایی برای تأثیرگذاری در نظام بینالملل برخوردار ااخبار ویژه روزنامه کیهان آمریکا: بیشتر موفقیتهای ایران در دوره تحریم به دست آمد/ استارت زودهنگام عبور از روحا
اخبار ویژه روزنامه کیهانآمریکا بیشتر موفقیتهای ایران در دوره تحریم به دست آمد استارت زودهنگام عبور از روحانیاخبار ویژه روزنامه کیهان را در ادامه میخوانید روزنامه کیهان در بخش اخبار ویژه خود نوشت آمریکا بیشتر موفقیتهای ایران در دوره تحریم به دست آمد مشاور امنیت ملی معاون رآلزایمر فقط سهم سالمندان نیست!
آلزایمر نوعی زوال عقل محسوب میشود و یکی از مهمترین عوامل بروز این اختلال وراثت و مقوله ژنتیک است صحبت از آلزایمر و فراموشی که به میان میآید بیشتر افراد تصور میکنند این بیماری فقط گریبان سالمندان را میگیرد غافل از اینکه جوانان نیز از تیررس این بیماری در امان نیستند و در کعناوین روزنامههای صبح امروز کشور جنون سعودی در صعده/ پشت پرده حادثه مهاباد/بالماسکه توافق
عناوین روزنامههای صبح امروز کشورجنون سعودی در صعده پشت پرده حادثه مهاباد بالماسکه توافقجنون سعودی در صعده پشت پرده حادثه مهاباد بالماسکه توافق برخی از عناوین روزنامههای صبح امروز کشور است به گزارش خبرگزاری فارس برخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خطرح کنگره آمریکا تاثیری در دستیابی به توافق ندارد/ لوزان فقط یک چارچوب مفهومی بود
ظریف در پاسخ به باشگاه خبرنگاران طرح کنگره آمریکا تاثیری در دستیابی به توافق ندارد لوزان فقط یک چارچوب مفهومی بود وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه طرح کنگره تاثیری در رسیدن به توافق ندارد و فقط اجرای توافق را حداکثر تا دو ماه به تاخیر میاندازد گفت لوزان یک چارچوب مفهومیدليل ركود فقط تحريم ها نيست/ با توافق هسته ای اتفاقی در اقتصاد نمی افتد
تراز خوانساری با اشاره به اثر مذاکرات بر اقتصاد ایران گفت دليل ركود فقط تحريم ها نيست و میتوانیم با تکیه بر توانايي ها داخل و ظرفیت کشور و با تدبير دولت شاهد رشد اقتصادي پایدار را شاهد باشیم به گزارش تراز مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و كشاورزی تهران در گروزنامه کیهان: سه شنبه 22 اردیبهشت
روزنامه کیهان سه شنبه 22 اردیبهشت تهران - ایرنا- روزنامه کیهان روز سه شنبه در بیست و یک هزارو پنجاه و ششمین شماره خود نجات ریاض از باتلاق با طناب پوسیده کمپ دیوید را به عنوان خبر نخست خود انتخاب کرده است به گزارش ایرنا دربخشی از این خبر آمده است کاخ ییلاقی کمپ دیوید در 10یادداشت/ روزنامه جمهوری اسلامی نمایش انسان دوستی زیر بمبهای خوشهای
یادداشت روزنامه جمهوری اسلامینمایش انسان دوستی زیر بمبهای خوشهایوزیر خارجه عربستان پیشنهاد آتش بس را با عنوان انسان دوستانه همراه کرد درحالی که تا لحظه اعلام این پیشنهاد هزاران کودک و زن و مرد بیدفاع توسط آل سعود در شهرهای مختلف یمن به خاک و خون کشیده شدند روزنامه جمهوری اسلسپیراس: فقط اراده سیاسی اروپا میتواند منجر به حصول توافق میان یونان و طلبکارانش شود
سپیراس فقط اراده سیاسی اروپا میتواند منجر به حصول توافق میان یونان و طلبکارانش شودنخستوزیر یونان در اظهاراتی اراده سیاسی اروپا را تنها عامل حصول توافق میان یونان و طلبکارانش دانست به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس نخستوزیر یونان در اظهاراتی «اراده سیاسی-
گوناگون
پربازدیدترینها