واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر ارشد مسائل خاورمیانه و جهان عرب : امام موسی صدر مقاومت دینی و اسلامی را بنا نهاد تهران - ایرنا - پژوهشگر ارشد مسائل خاورمیانه و جهان عرب معتقداست گفت : امام موسی صدر در کنار وحدت ادیان توانست مقاومت دینی اسلامی را در لبنان پایه گذاری کند.
به گزارش روزپنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، محمد علی مهتدی در چهارمین نشست کبوتران مسجد دوردست با هدف بررسی مقاومت در آثار اندیشه امام موسی صدر افزود : موسی صدر یک مجتهد ، فقیه ، عارف ، هنر شناس و فیلسوف زمان بود.
وی با بیان این جمله که چند سالی سعادت حضور در خدمت امام موسی صدر را از نزدیک داشتم ، خاطر نشان کرد : امام موسی صدر یک انسان متفاوت بود و این مهم همیشه در رفتار، اندیشه و کردار این مجتهد مشاهده می شد .
سید موسی صدر متولد سال 1307 در قم یکی از مراجع دینی و سیاسی شیعیان است که پس از هجرت از ایران به لبنان، مجلس اعلای شیعیان لبنان را تأسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهده دار شد. او در میان شیعیان به «امام موسی صدر» مشهور است. وی در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی، ناپدید شد.
پژوهشگر ارشد خاورمیانه و جهان عرب توجه ویژه به وحدت ادیان ابراهیمی از سوی امام موسی صدر را یکی از شاخصه های این عالم بزرگ بر شمرد و گفت : موسی صدر با متحد کردن ادیان و مذاهب مختلف در لبنان توانست جریان مقاوم را میان جامعه نهادینه کند .
وی با اشاره به ایدئولوژی های ادبیات مقاومت در اندیشه های امام موسی صدر افزود: ادبیات مقاومت در چهار چوب ایدئولوژی های مختلف معنی پیدا کرده است. برای مثال در آمریکای لاتین اندیشه های چپ شاکله ادبیات مقاومت آن منطقه را ساخته و پرداخته است به عبارتی ادبیات مقاومت قبل از انقلاب اسلامی ایران با همین اندیشه های چپ مارکسیستی معنی پیدا می کند.
مهتدی در ادامه به بررسی ادبیات مقاومت بعد از انقلاب اسلامی در ایران پرداخت و خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی ادبیات مقاومت در چهار چوب اندیشه های اسلامی بروز و نمود یافت و مسئله فلسطین نیز در همین چهار چوب ادبیات مقاومت را بارورتر کرد.
وی ادامه داد: به این ترتیب ادبیات مقاومت در تاریخ خود همواره در قالب های مختلف هنری مانند شعر ، داستان ، رمان و حتی فیلم های مستند و داستانی در کشور های عربی و دیگر کشور ها تکامل یافت .
مهتدی با اشاره به نقش کلیدی امام موسی صدر در شکل گیری ادبیات مقاومت در لبنان تصریح کرد: بنیان گذار ادبیات مقاومت در چهار چوب اسلامی در لبنان امام موسی صدر است.
وی افزود : قبل از امام موسی صدر ادبیات مقاومت در لبنان که در قالب اندیشه های چپ شکل گرفته بود به دلایل مختلف منحرف شده بودند، یکی از کلیدی ترین عوامل انحراف گرایش گروه های مقاومت به حکام عرب بود.
متهدی ادامه داد : عرب ها با پشتیبانی مالی مقاومت در لبنان آن را از مسیر اصلی خود منحرف کرده بودند که امام موسی صدر با حضور و تاثیر گذاری جلو انحراف آن ها را گفت.
وی ادامه داد : امام موسی صدر در این زمان به تنهایی جریان مقاومتی را بنا نهاد که مردم شیعه لبنان از محرومیت درآمده و پیش رو مقاومت لبنان در مقابل رژیم اشغالگر شوند.
این پژوهشگر اظهار داشت : امام موسی صدر با رفتار خاص و منحصر به فردش توانست گروه های مقاومت و ادبیات مقاومت را در لبنان احیا کند تا حدی که از دل مقاومتی که امام موسی صدر با تکیه بر آموزه های اسلامی بنا نهاد ، حزب الله جوشید و به وجود آمد که به الگوی گروه های مقاومت در کشور های دیگر تبدیل شد.
چهارمین نشست کبوتران مسجد دوردست از سلسله نشست های بررسی تاثیر اندیشه مقاومت بر ادبیات و هنر ایران و دیگر کشورها، چهارشنبه 30 اردیبهشت در سالن سلمان هراتی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
فراهنگ**9252**1601**
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]