واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۲:۱۰ب.ظ)
فعاليت ۷۷۲ سازمان مردم نهاد محيط زيست موج -معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به نقش سمنها در آگاه سازي مردم در حفاظت از محيط زيست، گفت: نياز کشور ارتقاء کيفي سازمانهاي مردم نهاد است و با شکل گيري مديريت دانش براي سمنها ميتوان ارتقاء سرمايههاي اجتماعي را انتظار داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين نشست نمايندگان سازمانهاي مردم نهاد محيط زيست سراسر کشور با حضور مهناز مظاهري، حسن صادقلو و اسماعيل مهاجر در سالن اجتماعات اداره کل حفاظت محيط زيست گلستان برگزار شد.
مهناز مظاهري معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست، دراين نشست با اشاره به اينکه هم اکنون، تعداد سمنهاي ايران از 242 به 772 رسيده است، افزود: اما نياز کشور ارتقاء کيفي سازمانهاي مردم نهاد است و با شکل گيري مديريت دانش براي سمنها ميتوان ارتقاء سرمايههاي اجتماعي را انتظار داشت.
وي با تاکيد بر اينکه مشکلات محيط زيستي زندگي همهٔ مردم را تحت تأثير قرار ميدهد و نبايد آن را فقط مسئله سازمان حفاظت محيط زيست دانست، اظهار داشت: جنگلهاي ما در دنيا معروف هستند اما تا کنون با ساخت جادهها، بخش زيادي از اين جنگلها از دست رفته است. با کشت محصولات کشاورزي همچون برنج و هندوانه که پرورش آنها به مصرف آب زيادي نياز دارد، بخش قابل توجهي از منابع آب شيرين کشور بطور مستمر هدر ميشود.
مظاهري افزود: اميدوارم اين نشستها به ما در مديريت دانش کمک کند تا با احياء زيستگاههاي آبي همچون زاينده رود، هامون و پريشان، بتوانيم چالشهاي سرزمين پهناورمان را که روزي مرکز تمدن بشر بوده، سامان دهيم.
وي تصريح کرد: رشد تصاعدي سرطان در مناطق شمالي کشور ابراز نگراني کرد که نرخ بالاي سرطان در مناطق شمال ايران در مقايسه با مناطق کويري ميتواند به علت توليد بالاي پسماندها باشد، که موجب آلودگي آب، خاک و هوا ميشود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه احترام به طبيعت هميشه در آموزههاي ديني مورد توجه بوده اما متاسفانه در عمل، مردم آن را ناديده ميگيرند، گفت: در حوزه آموزش، اين نخستين نشست است و بعد از اين شما بايد آموزش را در دست بگيريد و به مردم آموزش دهيد.
وي ادامه داد: بسياري از مردم فکر ميکنند با ورود کارخانه فولاد، مردم در استان فرصت شغلي پيدا کرده و از فقر رهايي پيدا ميکنند، اما به معظلات آينده آن آگاه نيستند.
به گفته مظاهري اين وظيفه سمنهاست تا مردم را درباره معضلات اين سياستهاي شتاب زده آگاه سازند و خرد جمعي شما ميتواند نقشه راه و برنامه آينده محيط زيست ايران را ترسيم کند تا محيط زيست ما مطابق اصل 50 قانون اساسي به شرايط ايده آل برگردد.
وي با تاکيد بر سياستهاي حمايتي دولت تدبير و اميد از سمنها و تشکلهاي مردمي گفت: من معتقد هستم که اعتقاد به سمنها، باور دولت تدبير و اميد است، کليدي که روحاني از آن صحبت ميکند در دست شما مردم است و در اين ميان، سازمان حفاظت محيط زيست فقط يک سازمان تسهيل گر براي سمنهاي مردم نهاد به حساب ميآيد.
اين گزارش ميافزايد، حسن صادقلو استاندار گلستان، نيز در اين نشست گفت: در حوزه محيط زيست در سطح کشور مسائل گسترده اي وجود دارد و سمنها بايد با توجه به مسائل بومي هر استان، موضوعات مهم را مشخص کرده و اولويت فعاليتهاي خود را به حل مهمترين مسائل اختصاص دهند.
وي با اشاره به چالش عمده آب در گلستان و شرايط سفرههاي زيرزميني گفت: حدود 85 درصد آب مصرفي در استان گلستان از منابع آب زيرزميني است که اين ميزان آب نيز عمدتاً براي کشت برنج مصرف ميشود.
فرهنگسازي زيست محيطي با مشارکت مردم محقق ميشود
بنابر اين گزارش، اسماعيل مهاجر مدير کل حفاظت محيط زيست گلستان، نيز در اين نشست با تاکيد بر اينکه ميبايست از دانش تشکلها بهرهکافي را ببريم، اظهار داشت: هر کاري که به مردم واگذار شد و براي آن هدف گذاري انجام گرفت، در آن مسئله پيروز و موفق بوديم.
به گفته وي اگر هدفمند سرمايه گذاري شود، ميتوانيم به نتيجه دلخواه برسيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]