واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرصت های طلایی برای سارقان خودرو/ من عزراییلم! تهران-ایرنا- سارقان خودرو در کمین خودروهایی می نشینند که صاحبان آن کمترین دقت و ایمنی را در نگهداری از خودروی خود در پیش گرفته و سارقان نیز از این غفلت، هر چند کوتاه، استفاده کرده و نیت خود را عملی می کنند.
سرقت از خودروها با شگردهای خاصی انجام می شود اما نکته قابل تامل در این نوع سرقت، غفلت مالباختگان و تیزبینی و سرعت عمل سارقان است.
سارقان در بیشتر موارد در کمین خودروهایی می نشینند که صاحبان آن ها در کمال خونسردی و بی خیالی بدون رعایت نکات ایمنی، خودروهای خود را در مکانی پارک می کنند و سارقان از این فرصت طلایی استفاده کرده و با شگردهای خاص خود لوازم داخل خودرو و در مواقعی خود خودرو را سرقت می کنند.
در سرقت های حرفه ای خودرو، سارقان ضمن باز کردن در قفل، تمام سیستم های ایمنی را نیز قطع می کنند.
** دری که بسته نشد
در برخی مواقع سرقت از خودرو با سلاح گرم یا سرد انجام می شود. به عنوان مثال فردی که خودرویش از این طریق به سرقت رفته است، می گوید: سال گذشته خودرو ام به سرقت رفت و زمانی که اوراق شد به دستم رسید. سارقان از یک لحظه غفلت من استفاده کرده و به راحتی خودروام را به سرقت بردند.
وی ادامه می دهد: زمانی که ریموت پارکینگ را زدم تا خودرو وارد پارکینگ شود، مجدد ریموت را نزدم تا درب پارکینگ بسته شود چرا که می خواستم لوازمی را که خرید کرده بودم از خودرو خارج کنم و بعد ریموت را بزنم در فاصله ای که قصد خارج کردن لوازم از داخل خودرو را داشتم دو مرد قوی هیکل که چاقوی بزرگی در دست داشتند به سرعت وارد پارکینگ شده و مرا تهدید کردند که سویچ خودرو را به آن ها بدهم، من هم از ترس جانم ، سوئیچ را به آن ها دادم و سارقان به سرعت از پارکنیگ خارج شدند.
** من عزراییلم!
برخی از سارقان نیز با ایجاد ترس یا خوراندن داروهای بیهوشی اقدام به سرقت می کنند. از دیگر شگردهای سرقت در یکی از استان های کشور که جای تعجب دارد این است که یک زوج سوار بر خودرویی می شوند، مرد در کنار راننده نشسته و زن در عقب خودرو می نشیند.
مسافر جلو شروع به صحبت با راننده کرده و می گوید، مرا می شناسی؟ راننده با تعجب می گوید: نه ، باید بشناسم. مسافر می گوید: من عزرائیلم. مرد راننده توجهی به این صحبت نمی کند اما در همین حین زن مسافر می گوید: آقای راننده با چه کسی صحبت می کنید؟ راننده می گوید: با این مسافری که در جلو نشسته. زن می گوید: جلوی خودرو که فردی ننشسته ، مرد راننده با شنیدن این حرف، از ترس خودرو را رها کرده و پا به فرار می گذارد و زن و شوهر خودروی راننده را به سرقت می برند.
چه بسیار ترفندهایی که سارقان برای رسیدن به مقصود خود ، به کار بسته و از سادگی و عدم هوشیاری مردم سوء استفاده می کنند.
** نزاع به هنگام خرید خودرو
از دیگر شگردهای سارقان خودرو ، سرقت به شیوه سوار شدن زنان سارق و جلب اعتماد راننده ، سرقت به شیوه کلاهبرداری و معامله خودرو یا با یک نزاع ساختگی انجام می شود که البته در برخی از این سرقت، سارقان به صورت تیمی اقدام می کنند.
** عواملی که سرقت خودرو را افزایش می دهد
پلیس آگاهی نیروی انتظامی همواره تاکید می کند که عدم رعایت برخی از اصول، احتمال سرقت از خودرو را افزایش می دهد.
فقدان لوازم ایمنی در خودرو، سوار کردن مسافربا بی دقتی و یا ترک کردن خودرویی که مسافر در آن نشسته است، سهل انگاری هایی از جمله باز گذاشتن در و یا شیشه خودرو، قرار دادن وسائل روی صندلی ها و یا نصب لوازم گرانقیمت در خودرو که باعث جلب توجه و تحریک سارقان می شود، عدم رعایت اصول امنیتی با رها کردن خودرو در مکان های ناامن از جمله دیگر عواملی است که احتمال سرقت خودرو را افزایش می دهد.
** راه های پیشگیری از سرقت خودرو
پلیس آگاهی در توصیه به شهروندان راهکارهایی را برای پیشگیری از سرقت خودرو ارایه می کند:
تجهیز خودرو به لوازم ایمنی، افراد ناشناس برای نصب دزدگیر و ساخت کلید یدکی مناسب نیستند، تزئینات اضافی و نصب الحاقات گرانبها تنها باعث جلب توجه و به خطر افتادن خودرو می شود، خودرو خود را در اماکن ایمن پارک کنید، برای تعمیر خودرو آن را پیش تعمیرگاه مطمئن ببرید، هرگز سوئیچ خود را در اختیار افراد نا مطمئن نگذارید، به جای قرار دادن اثاثیه خود، روی باربند آن ها را در صندوق عقب خودروی خود قرار دهید، برای سوار کردن مسافر دقت کنید.
همچنین پلیس آگاهی توصیه می کند، مراقب باشید تا فریب شگردهایی که سارقان به کار می گیرند نخورید ، از جمله
این شگردها می توان به خوابیدن جلوی خودرو ، یا تظاهر به بیماری و حتی پرتاب تخم مرغ به شیشه راننده اشاره کرد. استفاده از برف پاک کن دید راننده را ازبین می برد و او را ناچار به پیاده شدن می کند.
وقتی با نزاع های خیابانی روبرومی شوید سعی کنید از خودرو پیاده نشوید. اگر مجبور شدید پیش از آن پنجره ها را بالا بکشید و سوئیچ رابردارید.
پلیس آگاهی به شهروندان توصیه می کند در صورتی که خودروی آن ها به سرقت رفت، سریعا پلیس ١١٠ را در جریان بگذارند، محل و زمان سرقت را اعلام کنند و فهرست اموال و کپی اسناد مسروقه را به پلیس بدهند.
**80 درصد سرقت ها مربوط به خودروهای زیر مدل 86 است
سرهنگ علی غیاثوند معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: بررسی های آماری نشان می دهد، حدود 80 درصد سرقت ها مربوط به خودروهای زیر مدل 86 است، یعنی زمانیکه خودروها به سیستم ضد سرقت مجهز نبودند.
وی افزود: هر چه ضریب ایمنی خودروها افزایش یابد، به همان میزان ضریب سرقت از خودروها کاهش می یابد.
به گفته این مقام پلیس آگاهی، 20 درصد سرقت های سال 92 مربوط به خودروهای مجهز به ضد سرقت و 80 درصد مربوط به خودروهای تولیدی قبل از سال 86 بوده است.
غیاثوند افزود: با خودروسازان جلساتی داشتیم و در این راستا نیز پیگیرهایی انجام شده و ادامه می یابد تا ضریب ایمنی خودرو تا جای ممکن افزایش یابد.
** بالاترین آمار سرقت خودرو به پراید و پژو اختصاص دارد
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: بیشترین آمار سرقت خودروها به پراید و پژو اختصاص دارد، براین اساس از سنوات گذشته با خودروسازان تعامل داشتیم تا با نصب سیستم های ضد سرقت، میزان وقوع سرقت را کاهش دهیم.
غیاثوند با بیان اینکه این مورد به تلاش بیشتری نیاز دارد، افزود: عموما ضعف در قفل و سیستم سوییچ پراید سبب می شود تا سارقان بیشتر به سرقت از این خودرو رغبت نشان دهند.
وی ادامه داد: کمتر از پنج درصد سرقت های خودرو به خاطر خود خودرو است تا سارقان آن را نمره کرده و بفروشند، بقیه نیز بدلیل استفاده برای سایر سرقت ها است تا سارقان با استفاده از خودروی سرقتی، دست به سرقت از مغازه ها بزنند.
غیاثوند یکی دیگر از انگیزه های سارقان برای سرقت از خودروها را سرقت قطعات عنوان کرد تا آنها را به فروش برسانند.
به نظر می رسد انگیزه های سارقان هر چه که باشد، ما باید با غفلت و اهمال، فرصت های طلایی در اختیار آنها نگذاریم.
گزارش : معصومه نیکنام
اجتمام(5)9105** 1418
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]