واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10 درصد درآمد کشور صرف جبران خسارات زمین شناسی می شود مشهد - ایرنا - مشاور پارلمانی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (امیدرو) گفت: پنج تا 10 درصد درآمد سالانه کشور صرف نوسازی و جبران خسارت های ناشی از مخاطرات زمین شناسی می شود.
محمدرضا سجادیان روز سه شنبه در دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی در مشهد افزود: ایران با مخاطرات بسیار زمین شناسی مواجه است به طوریکه از 43 مخاطره رخ داده در جهان 32 رخداد آن تاکنون در ایران به وقوع پیوسته است.
وی اظهار کرد: بروز زمین لرزه در مناطق مختلف کشور، بحران خشکسالی، کمبود آب، سیل و آلودگی های زیست محیطی تاکنون خسارت های شدید به کشور وارد کرده است.
وی بر لزوم مطالعات زمین شناسی در کاهش خسارات اینگونه حوادث تاکید کرد و افزود: عدم مطالعات زمین شناسی در احداث پروژه ها تاکنون زیان های فراوان به کشور وارد کرده است که از آن جمله می توان از حادثه سد لار واقع در شمال شرق تهران و سد 15 خرداد در شهر قم نام برد.
وی اظهار کرد: نباید منتظر باشیم زلزله های شدید مانند بم و قاین رخ دهد و پس از آن رخدادهای زمین شناسی را مطالعه و اقدام لازم انجام دهیم بلکه مباحث زمین شناسی و مخاطرات آن باید از سنین خردسالی آموزش داده شده و در کشور نهادینه شود.
وی فرونشست زمین و بحران آب را یکی از مخاطرات زمین شناسی در مشهد و استان خراسان رضوی عنوان کرد و گفت: این مشکل باید چاره اندیشی شود.
سجادیان با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای دارای معادن غنی دنیا است افزود: ایران با دارا بودن یک درصد مساحت خشکی جهان، یک درصد جمعیت جهان و قرار داشتن در کمربندهای اصلی کوهزایی، در جایگاه ویژه ای از نظر ذخایر معدنی غنی، جایگاه نفتی و انرژی قوی و بروز رخدادها برخوردار است.
مشاور پارلمانی امیدرو ذخایر معدنی شناسایی شده در ایران را 57 میلیارد تن عنوان کرد و گفت: 37 میلیارد تن از این مقدار ذخایر قطعی است و از نظر تنوع ذخایر معدنی تاکنون 65 نوع مواد معدنی در ایران شناسایی شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که به رغم جایگاه خوب و حجم بسیار ذخایر معدنی در دنیا، سهم بخش معدن و صنایع معدنی کشور از تولید ناخالص ملی در مجموع یک تا 1.2 درصد و در مقایسه با کشورهای دیگر ناچیز است.
وی با اشاره به فراهم کردن زیر ساخت ها و تسهیلات برای اکتشاف معادن از سوی دولت گفت: با پیاده سازی اصل 44 و برداشتن محدودیت های فعالیت بخش خصوصی در حوزه اکتشاف معدن، امیدوارم شاهد رونق معادن و بدنبال آن اشتغالزایی در این زمینه باشیم.
به گفته وی هم اکنون ایران با توجه به ذخایر معدنی فراوان و تنوع بسیار آن بستر مناسبی برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در این حوزه را داراست.
وی همچنین از شناسایی 200 هزار کیلومتر مربع برای اکتشاف معادن و همچنین انجام 70 هزار کیلومتر اکتشاف در طول سال گذشته در کشور خبر داد و افزود: اکتشاف سنگان واقع در شهرستان خواف خراسان رضوی یکی از این پهنه هاست که نقش مهمی در فراوری فولاد کشور دارد.
دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تا 31 اردیبهشت ماه ادامه دارد.
3027 / 6053
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]