واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: تولید خودرو در کشور 20 درصد افزایش یافت مشهد – ایرنا – معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید خودرو در سال جاری با 20 درصد افزایش به یک میلیون و 430 هزار دستگاه در سال رسید.
محسن صالحی نیا روز یکشنبه در مراسم بهره برداری از خط تولید ایربگ شرکت ایمن خودرو شرق در شهرک صنعتی بینالود افزود: قبل از دولت یازدهم تولید خودرو در کشور دچار افت شدیدی شد اما از سال 1393 به رشد بالای 56 درصد در مقایسه با سال قبل از آن رسید.
وی بیان کرد: در سال 1393 ظرفیت تولید خودرو در کشور به یک میلیون و 150 هزار دستگاه در سال رسید که این رقم باید در افق 1404 به سه میلیون دستگاه در سال برسد.
صالحی نیا با بیان اینکه ارزش افزوده ناشی از صنعت خودرو در کشور 18 درصد است، افزود: ارزش افزوده ذاتی ناشی از این صنعت در اقصی نقاط کشور به لحاظ تامین مواد اولیه و قطعات و مجموعه های مصرفی رقم قابل توجهی است که رونق تولید و اشتغال را ایجاد می کند.
معاون وزیر صنعت ادامه داد: صنعت خودرو بسیاری از صنایع پایین دستی و وابسته به آن را نیز فعال کرده که اشتغالزایی حوزه صنعت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
صالحی نیا با اشاره به فعالیت شرکت ایمن خودرو شرق افزود: تولید الکترونیک قطعات خودرو در بحث توسعه صنایع خودرو و فعالیتهایی که در ارتباط با ارتقای سطح عمومی استانداردهای ایمنی و همچنین استفاده از فناوریهای نوین در صنعت است، نقش مهمی دارد.
وی بیان کرد: شرکت ساپکو (شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو) یکی از واحدهای توانمند در بخش ارتقای سطح ایمنی و عملکرد صنعت خودرو و توسعه صنایع نوین در این رشته است که زمینه راه اندازی واحدهایی نظیر شرکت ایمن خودرو شرق را فراهم کرده است.
وی اظهار کرد: در چشم انداز 1404 افزون بر رسیدن به تولید سه میلیون دستگاه خودرو در سال باید سهم صادارت خودرو را به یک سوم از کل صادرات صنعت برسانیم که برای رسیدن به این هدف باید افزایش برنامه های کیفی، ارتقای سطح فناوری و ماشین آلات، به روز کردن ماشین آلات، توسعه استفاده از قطعات و مجموعه های ایمنی در تولید در دستور کار قرار دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای رسیدن به اهداف صنعتی در سال 1404 باید درصدهای موجود در گروه های صنعتی از جمله 10 درصد سهم استان خراسان رضوی در تولید خودرو حفظ شود.
صالحی نیا با اشاره به اولویتهای شورای سیاستگذاری خودرو در وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان و بیان کرد: این شورا سرمایه گذاری، ارتقای دانش فنی، توسعه و عمق بخشی ساخت داخل را دنبال می کند.
وی اظهار کرد: توزیع عادلانه فعالیت خودروسازی و قطعه سازی خودرو در اقصی نقاط کشور از دیگر برنامه های این شوراست که خوشبختانه با توجه به ظرفیت فعال سازی صنایع پایین دستی ناشی از صنعت خودرو می توان این برنامه را محقق کرد.
وی گفت: حداقل 60 مجموعه صنعتی پایین دستی در کشور وجود دارد که به سبب توسعه صنعت خودرو به توسعه دست می یابند.
این مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش تولید یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو در سال 400 هزار میلیارد ریال است که کمتر صنعتی از این ارزش ریالی بالا برخوردار می باشد.
صالحی نیا افزود: برای استفاده از ظرفیت خودروسازی برای افزایش ارزش افزوده، اقداماتی برای ارتقا، توسعه پارامترهای کیفی، قیمت تمام شده، افزایش سطح استانداردها، رسیدن به فناورهای نوین در ایمنی، کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندگی در بخش تولید در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: صنایع مونتاژ خودرو شاید در ابتدای کار خودروسازی اقدامی مطلوب به نظر برسد اما قطعا تداوم آن مانع از رشد این صنعت در کشور می شود لذا برای عمق بخشی به تولید داخل نیازمند همیاری شرکتهای بزرگ از جمله ایران خودرو برای کمک به بخش خصوصی در تولید قطعات خودرو هستیم.
وی گفت: شرکت ایران خودرو که بخش عمده ای از خودروهای کشور را تولید می کند در شرایطی قرار دارد که می تواند صنایع پایین دستی را حمایت کند.
وی مشکل مربوط به پروژه های قطعه سازی استان خراسان رضوی را با توجه به سهم استان در تولید خودرو قابل پیگیری دانست و گفت: اقدامات خوبی در بخش حمایت از قطعه سازی خودرو این استان توسط ساپکو انجام شده که باید توسعه یابد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در افق 1404 باید حجم تولید قطعه در مقیاس تولید اقتصادی برای استفاده در خودروها، خدمات پس از فروش و صادرات به میزان شش میلیارد دلار در سال برسد، گفت: خراسان رضوی با توجه به ظرفیت بالا در تولید قطعات خودرو نیازمند حفظ شرایط موجود و حمایت شرکتهایی مانند ساپکو می باشد.
صالحی نیا گفت: برای رسیدن به اهداف در افق 1404 باید فناوریهای جدید از نظر مصرف سوخت و سطح کیفی در استان مورد استفاده قطعه سازان خودرو قرار گیرد.
ظرفیت تولید صنعت قطعه سازی خودرو در استان خراسان رضوی با فعالیت هشت هزار نفر در 140 واحد تولیدی انجام می گیرد
7489/1211
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]