واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعطیلی نیروگاه سد کرخه به یک هزارمین روز خود رسید اهواز- ایرنا- معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: نیروگاه سد کرخه یک هزار روز است که تعطیل شده است و تولید برق ندارد.
به گزارش ایرنا، هوشنگ حسونی زاده روز سه شنبه در جلسه تعیین حقابه کشاورزی کشت تابستان در خوزستان، با بیان اینکه در سال آبی جاری شدیدترین خشکسالی را تجربه کردیم افزود: در این مدت آورد رودخانه کرخه 82 درصد و رودخانه جراحی 72 درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، تنها سه درصد از حجم مفید سد کرخه و 9 درصد از حجم مفید سد مارون ذخیره آبی دارد به همین دلیل تولید انرژی در سه سال گذشته در سد کرخه و از سال گذشته نیز در سد مارون تعطیل شده است.
حسونی زاده همچنین درباره آخرین وضعیت حجم مفید ذخایر مخازن سدهای خوزستان گفت: هم اکنون حجم این ذخایر پنج میلیارد و 800 میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه پارسال، حجم ذخایر هفت میلیارد و 591 میلیون مترمکعب بود.
وی با بیان اینکه سد کرخه از سال 77 وارد مدار شده و در این مدت تراز آن از 200 متر بالاتر نرفته، اضافه کرد: برای کمک به جبران خشکسالی کرخه هم اکنون 700 میلیون مترمکعب از رودخانه دز به این رودخانه منتقل می شود.
معاون سازمان آب و برق خوزستان گفت: بر اساس استاندارد ارتفاع آب در مخزن سد کرخه نباید از 180 متر پایین تر آید اما اکنون برای تراز 177 برنامه ریزی می کنیم.
وی تغییرات اقلیم،خشکسالی و ذخیره سازی آب در سد سیمره در استان بالا دستی ایلام را عوامل کاهش شدید آورد رودخانه کرخه عنوان کرد.
حسونی زاده در ادامه با بیان اینکه درکشت پاییزه گذشته، 94 درصد آب مورد نیاز کشاورزی از سدها رهاسازی شده گفت: با توجه به شرایط سدهای حوضه کرخه و مارون در تابستان امسال امکان تامین آب کشاورزی وجود ندارد.
وی ممنوعیت کشت تابستانه را در خوزستان خواستار شد و تاکید کرد که در حوضه رودخانه های کرخه، مارون و زهره کشت تابستانه صورت نگیرد اما دولت باید بابت این مساله خسارت کشاورزان را جبران کند.
حسونی زاده اظهار کرد: درسال آبی جاری تاکنون 196 میلیمتر و سال آبی گذشته 328 میلیمتر بارندگی در خوزستان اتفاق افتاده در حالی که به طور طبیعی باید 355 میلیمتر باران ببارد.
وی از کاهش سه میلیارد مترمکعبی آبدهی رودخانه های خوزستان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون خبر داد و افزود: رودخانه های خوزستان در مجموع 10 میلیارد و 754 میلیون مترمکعب آورد داشتند در حالی که میزان آبدهی در طولانی مدت 21 میلیارد مترمکعب ثبت شده است.
سد کرخه یکی از بزرگ ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در 22 کیلومتری شمال غربی اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده است. عملیات اجرایی این سد در سال 1370 آغاز و در سال 1380 به پایان رسید. متوسط تولید انرژی سالیانه این نیروگاه رو زمینی 934 میلیون کیلووات ساعت است.
*کاهش باران؛ افزایش دما
مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در این نشست از کاهش 45 درصدی بارندگی در سال آبی جاری به نسبت آمار بلند مدت خبر داد.
کوروش بهادی گفت: علاوه بر کاهش بارندگی، پراکنش بارش ها نیز نامناسب بوده که همین امر موجب آسیب به بخش کشاورزی شده است.
وی پیش بینی کرد که تا پایان سال آبی جاری بارندگی نداشته باشیم و اگر باران ببارد به میزان موثر نخواهد بود.
بهادری همچنین از افزایش دما در تابستان امسال خبر داد و گفت: تابستان امسال دمای هوا از نیم تا 1.5 درجه افزایش می یابد.
7151 / 6037
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]