واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازهم بگذریم - محمود افشاری* حتی طلاق با نوع معماری خانه ها و ساختمان ها و گذرها ارتباط دارد.این فقط بخشی از سخنانی بود که محمد حسین ریاحی استاد تاریخ و تمدن دانشگاه اصفهان سر کلاس روی آن دست گذاشت و یکسره تا آخر کلاس درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی مختلف بود.
اینکه ما سال های سال است فقط از مشکلات رد شده ایم و درست و درمان کاری را به سرانجام و سامان نرسانده ایم.
اینکه آنقدر خودرو و ماشین کوچک و بزرگ، بی حساب و کتاب ساختیم که امروز مجبور شویم فقط در همین شهر اصفهان همه جا را کنده کاری کنیم و پل و زیر گذر و روگذر بزنیم اما دست آخر از سه راه ملک شهر، کاوه، چمران یا از طرف تختی و شهدا که به میدان 25 آبان می رسیم با چنان گره کور ترافیکی مواجه می شویم که بوق و کلافگی و اتلاف وقت می شود کلید واژه تکراری.
تعدد ساخت و ساز دانشگاه و گرفتن دانشجو به هر طریق ممکن هم که دیگر مساله ای است که مصداق همان ردشدن از مساله و مشکلی است که آوازدهل شنیدن از دورخوش است؛ چه اینکه زمانی بدون کار کارشناسی و تفکر برای آینده فقط فکر توسعه بوده اند اما کمّی، ولی امروز که کار از کار گذشته و بیکار و بیکاری مثل مور و ملخ زیاد شده به فکر کیفی کردن افتاده اند که دیگر گذشته و تا بخواهند این را حل کنند معضل مهاجرت و افزایش بیکاری فارغ التحصیلان و بالارفتن آمار طلاق و اعتیاد و فرار مغزها می آید وسط که هر کدام به دیگری مستقیم یا غیر مستقیم مرتبط است.
معماری را بگو! فقط فکر جیب و سودشان هستند و کاری به آسایش و آرامش روح و روان بشر ندارند. به قول استاد اتاقک های زنبور می سازند و بدبخت آدمیانی که مجبورند در این اتاقک های تنگ و بی روح زندگی کنند.
باز به نقل از محمد حسین ریاحی استاد تاریخ و تمدن دانشگاه اصفهان و رییس سابق دانشگاه فرهنگ و هنر این چه معماری با چه هویت نداشته ای است که آشپزخانه اش کنار اتاق خواب و توالت آن هم درست وسط حال تعبیه و تعریف می شود و تازه انتظار از مردم داشتن نشاط و شادابی و زندگی به سبک ایرانی و اسلامی در این چنین فضاهایی است.
تازه باز جای شکرش باقی است با وجود تعدد مساجد و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی و تاریخی و بازارهای کهن در اصفهان دست کم این هویت اسلامی و ایرانی شکل و اصالت این وادی را تا حدود زیادی حفظ کرده اما آسمان خراش ها را چاره نکرده که همه جا فراگیرند و با همه چیز زندگی و کار ما از جمله پرخاشگری، روابط اجتماعی و حتی افزایش آمار طلاق و خستگی و آفتاب ندیدگی فرزندانمان و سرخم کردنشان روی تبلت و گوشی های پهن پیکر ارتباط دارند.
پدر و مادر بدبختی که گمان می برند بچه ساکت و خوبی دارند که سرش پایین است و نق نمی زند و شیطنت ها و بازیگوشی های لازمه این دوران را هم نمی کند و تازه تر اینکه اگر مادر و پدر خودش در لاین و واتس آپ و وایبر درگیر تبادل اطلاعات با دیگری نباشد.
این فصل جای شکرش باقی است هوا روبه بهبودی گذاشته و شلوغی و ترافیک پنجشنبه های مردم اصفهان به سمت جنوب و غرب استان را شاهدیم که از دست سروصدا و گرما و ازدحام شهر به سمت آب و سبزی و کوه می گریزند تا روح و روانی تازه از طبیعت سمیرم و فریدن و چادگان و فریدونشهر برگیرند اما اندکی بعد باز باید برگردند و در اندرونی همان اتاقک های بی هویت پناه بگیرند.
از تغییر سیستم های آموزشی نظام تعلیم و تربیت و تغییر مدیران در دولت ها و تعبیر سلیقگی انجام کارها تا نوشدارو بعد از مرگ سهراب اختلاس ها ودامن زدن به بداخلاقی ها و رشد قارچ گونه بانک ها هم نه تدبیر کامل شد و نه تغییر حاصل شد.
بگذریم که اصل و اساس، مدیریت درست کارها و برنامه هاست.
اینها و صدها مشکل و معضل دیگری که فقط رد شده اند اما حل نشده اند. بازهم بگذریم.
* خبرنگار ایرنا مرکز اصفهان
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]