واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اولین تانکر نفت کش خارجی به منظور تعمیرات وارد بندرعباس شد بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل شرکت صنایع کشتی سازی عظیم گسترش هرمز گفت: برای نخستین بار تانکر نفت کش قاره پیما (چینی) بمنظور تعمیرات وارد حوضچه (یارد) این شرکت شد.
مهدی سیف دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشتی 160متری "چا او شنگ" وابسته به شرکت کشتیرانی "یانگ چائو شنگ" با سه میلیون تن ظرفیت جابجایی سالانه، بعنوان یکی از مهم ترین شرکتهای کشتیرانی(نفتی) کشور چین است.
وی یادآورشد: این کار از آن جهت اهمیت دارد که با گذشت پنج ماه از بهره برداری داک شرکت کشتی سازی عظیم گسترش و تعمیر12 فروند شناور با ظرفیت های مختلف، اولین کشتی (تانکر نفت کش) خارجی برای تعمیرات، یک شرکت ایرانی را انتخاب کرده است.
وی اضافه کرد: تانکر30 هزار تنی "چا او شنگ" به طول 160 متر و عرض 25 متر اولین کشتی خارجی است که در زمان تحریم ها، این شرکت را برای تعمیر انتخاب کرده است.
سیف تصریح کرد: کارشناسان شرکت کشتیرانی "یانگ چائو شنگ" با سفر به ایران و بازدید یک هفته ای از یارد این شرکت در بندرعباس اقدام به امضای موافقت نامه های لازم کردند که این نشان از استاندارد بودن فعالیت های این شرکت دارد.
وی زمان در نظر گرفته شده برای تعمیرات این تانکر مخصوص حمل فرآورده های نفتی و مواد شیمیایی را 20 روز اعلام و بیان داشت: این درحالی است که تاکنون 12 شناور ورودی به داک این شرکت زودتر از موعد مقرر در قراردادهای منعقده تحویل شده اند.
امضای قرارداد با شرکت "یانگ چائو شنگ" دارای اهمیت های فراوانی است که از جمله آن می توان به ورود اولین تانکر خارجی بعد از پنج ماه از زمان بهره برداری داک این شرکت اشاره کرد که اهمیت این شرکت در خصوص انجام و رعایت مسائل ایمنی و دقت بالای تعمیرات مورد نیاز در نفت کش ها را نشان می دهد.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد با این گام بزرگی که برداشته شده نه تنها شرکتهای بزرگ خارجی دیگری را جذب کنیم بلکه شاهد سفارش از سوی شرکتهای ایرانی نیز باشیم.
مدیران شرکتهای بزرگ دارای شناور قبل از هر اقدامی تیم فنی خود را برای بررسی های فنی و ایمنی لازم به محلی که داک در آن قرار دارد اعزام می کنند که در صورت مناسب بودن و رعایت استانداردهای بین المللی اقدام به بستن قرارداد و اعزام کشتی می کنند.
سیف در ادامه گفت: امیدواریم با توجه به سرمایه گذاری صورت گرفته از سوی سازمان گسترش(ایدرو) بتوان به نحو مناسبی این شرکت مورد بهره برداری قرار بگیرید و کشتیرانی های بزرگ و کوچک نیز شناورهای قاره پیمای 300 هزارتنی خود را برای تعمیر وارد این داک کنند.
وی از تأمین نیازمندی های داخلی در حوزه ساخت و تعمیر انواع شناورها و همچنین جذب بازارهای بین المللی بعنوان بخشی از مهم ترین اهداف این شرکت نام برد و ابراز امیدواری کرد با همکاری شرکتهای داخلی بتوان کار تعمیر شناورهای بزرگ تر را در این مجموعه افزایش داد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 400 نفر در قالب 17 شرکت پیمانکاری در این مجتمع فعالیت دارند ابراز داشت: با استناد به مطالعات صورت گرفته از سوی شرکت مشاور، با بهره برداری از حوض خشک دوم، لایروبی حوضچه آرامش و پذیرش شناورهای نفت کش 300 هزار تنی، تعداد شاغلان در این مجموعه به چهارهزار نفر افزایش خواهد یافت.
سیف خاطرنشان کرد: در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، پیشنهاد مشارکت در یارد به شرکت ملی نفت کش داده شده تا بتوانیم نسبت به تعمیر شناورهای بزرگ با ظرفیت 300هزارتنی اقدام کنیم.
وی گفت: تا این مرحله حدود هفت هزار میلیارد ریال برای راه اندازی این شرکت سرمایه گذاری شده که در صورت اعتماد شرکتهای بزرگ می توان گامهای بزرگ تری در زمینه ایجاد اشتغال، صرفه جویی ارزی، عمران سواحل خلیج فارس و در مجموع "اقتصاد دریا محور" که از شعارهای اصلی دولت تدبیر و امید است، برداشت.
وی تصریح کرد: برای جلب اعتماد بیشتر مشتریان با تعدادی از شرکت های صاحب نام بین المللی مورد تایید آنها برای انجام تعمیر شناورهای 300 هزار تنی وارد مذاکره شده ایم که دستاوردهای خوبی به همراه داشته است.
هر فروند شناور نفت کش طی دو و نیم سال کار نیاز به تعمیر پیدا می کند که یک میلیون و 500 هزار دلار هزینه در بردارد؛ که تعمیر24 فروند از شناورهای شرکت ملی نفت کش در داخل کشور می تواند علاوه بر ایجاد چند هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم، سالانه از خروج 36 میلیون دلار ارز نیز جلوگیری کند.
در اطلاعات منتشره با اشاره به عبور سالانه 50 هزار فروند کشتی از تنگه هرمزآمده است: در صورتی که بتوانیم خدمات لازم شامل سوخت رسانی، تامین آب آشامیدنی، مواد غذایی و میوه، فروش قطعه و به خصوص تعمیر اساسی را به مالکان آنها ارائه کنیم بیشترین درآمد را خواهیم داشت، بازار بزرگی که هم اکنون برخی از کشورهای رقیب برای افزایش سهم خود از آن تلاشهای فراوانی در دست انجام دارند.
از دو حوض تعمیرات و حوض نوسازی بعنوان بزرگترین حوضچه های خشک تعمیر و نوسازی انواع شناور تا حداکثر 300 هزارتن نام برده شده که مجهز به پیشرفته ترین و قوی ترین پمپ های تخلیه و آبگیری آب (با 3 پمپ 16هزار کیلوولت و2 پمپ فرعی 250KW) و دیگر تجهیزات ضروری است.
شرکت کشتی سازی عظیم گسترش هرمز بعنوان یکی از شرکتهای زیر پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است. حوض تعمیرات با 375 متر طول ، 80 متر عرض و حوض نوسازی با 475 متر طول، 80 متر عرض و 14 متر ارتفاع ساخته شده است.
شرکت صنایع کشتی سازی عظیم گسترش هرمز بعنوان یکی از شرکتهای فعال در منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس در 37 کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد.ک/3
6149/ 6048
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]