واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سند یک میلیون و 135 هزار هکتار از اراضی ملی در کشور صادر شد جیرفت - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون برای یک میلیون و 135 هزار هکتار از اراضی ملی سند صادر شده که باید این اسناد در سیستم کاداس ثبت شود.
به گزارش ایرنا، مسعود منصور روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از حقوق بیت المال جنوب استان کرمان در جیرفت افزود: ما برای ثبت سند در کاداس امسال عدد 30 میلیون هکتاری را هدف گذاری کردیم که تاکنون هشت میلیون هکتار زمین در این سیستم ثبت شده و راه دشواری را در پیش داریم.
وی بیان کرد: فرمانداران به هر اندازه که اعتبار برای سیستم کاداس اختصاص دهند ما هم از منابع سازمان به همان اندازه اعتبار اختصاص خواهیم داد.
وی گفت: برای جلوگیری از تخریب اراضی دولتی باید سیاست های پیشگیرانه خود را اجرا کنیم و یکی از تهدیدهای منابع طبیعی اجرای طرح های صنعتی است که باید این طرح ها پیوست زیست محیطی داشته باشند و به گونه ای اجرا شود که حداقل تخریب را به همراه داشته باشد و در صورت تخریب خسارت ها جبران شود.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: مقابل افرادی که به قصد زمین خواری می آیند باید کارهای پیشگیرانه انجام دهیم و در مرحله نخست باید مردم را به صحنه بیاوریم تا منابع طبیعی را احیا کنند و به معنای این است که صیانت از عرصه ها به خود مردم واگذار می شود.
وی تصریح کرد: لایحه ارتقای فرهنگ ساختار منابع طبیعی در مجلس و دولت در دست بررسی است که با تصویب آن بسیاری از خلاء ها و مشکلات قانونی را حل و فصل می کند و جایگاه شورای حفظ حقوق بیت المال هم در این لایحه دیده شده است.
منصور گفت: در مجموع سالانه 30 هزار پرونده برای صیانت از عرصه های منابع طبیعی تشکیل می شود که 25 درصد آن مربوط به تصرف اراضی است.
وی با اشاره به برخی مشکلات زیست محیطی در سطح کشور افزود: امروز اگر با سیلاب، فرسایش خاک و کاهش منابع آب مواجه هستیم به خاطر بی توجهی است که در گذشته به منابع طبیعی داشته ایم.
وی گفت: وقتی ما پوشش گیاهی را از بین می بریم با مشکل کمبود آب مواجه می شویم که فرسایش خاک را به همراه دارد لذا همه باید دست به دست هم دهیم تا از میراثی که به دست ما رسیده است به خوبی صیانت کنیم.
منصور با اشاره به برخی مشکلات معدنی در خصوص تخریب منابع طبیعی گفت: استعلامی که ما به حوزه معدن مثبت داده ایم یک میلیون و 500 هزار هکتار بوده اما رقمی که ثبت شده 17 میلیون هکتار است که ریشه آن در قانون معدن است زیرا در این قانون همه محدوده های اکتشاف ثبت می شود.
وی افزود: قضات باید در صدور رای نقشه محل رسیدگی را پیوست پرونده کنند تا از برخی سوء استفاده های دیگر جلوگیری شود که در همین راستا نیاز است در دادسرا شعبه رسیدگی به منابع طبیعی راه اندازی شود.
منصور بیان کرد: در زمینه قطع اشجار قضات به این نکته توجه داشته باشند که دادخواست قلع و قم اشجار را ندهند زیرا می توان در قالب احیای منابع طبعیی این اراضی را به صورت اجاره به مردم واگذار کرد.
3018/3028 /1596
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]