واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دادگستری جیرفت: 20 درصد پرونده ها مربوط به صیانت از زمین است جیرفت - ایرنا - رییس دادگستری شهرستان جیرفت گفت: به دلیل کوتاهی برخی مدیران در سنوات گذشته هم اکنون 20 درصد پرونده های وارده به محاکم قضایی در شهرستان مربوط به صیانت از اراضی دولتی است که به نحوی مورد تصرف و سوء استفاده قرار گرفته اند.
به گزارش ایرنا احمد علی انجم روز روز دوشنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال جنوب کرمان در جیرفت افزود: اراضی بیت المال در ادوار گذشته به شدت آسیب دیده اند بویژه در شهر جیرفت و دره ییلاقی دهستان دلفارد که علت آن هم مسامحه و سوء مدیریت بوده است.
وی بیان کرد: این همه گرفتاری به خاطر کوتاهی مدیران در صیانت از اراضی دولتی بوده که امروز دستگاه قضایی و مردم را درگیر کرده است.
وی گفت: در حاشیه شهر جیرفت نیز به استناد یک کروکی بی ارزش برخی افراد زمین را تصرف، آن را به قطعات کوچک تبدیل و به مردم واگذار کرده اند و در این راستا آب، برق و سایر زیرساخت ها برای متصرفان فراهم شده است.
رییس دادگستری شهرستان جیرفت افزود: آیا راه و روش برای حفاظت از اراضی دولتی این است که در یک زمان برخی افراد کوتاهی و امروز مردم و مسوولان را گرفتار کنند.
وی گفت: در 2 سال گذشته حکم بازگشت بیش از یکهزار هکتار از اراضی دولتی در شهرستان صادر و با تشکیل شورای حفظ حقوق بیت المال جلوی بسیاری از این تصرفات گرفته شده است.
انجم روز تاکید کرد: امروز در حوزه منابع طبیعی بدون اینکه پرونده ای تشکیل شود جلوی بسیاری از تصرفات گرفته شده است که اگر این نظارت ها بیشتر شود شاهد کاهش تصرفات در همه بخش ها می شویم.
وی گفت: مردم اگر اطلاع پیدا کنند که این زمین از آن دولت است هیچگاه تصرف نمی کنند لذا نیاز است هزینه کنیم تا حد و حدود اراضی در معرض خطر مشخص و اسناد این اراضی نیز صادر شود.
وی تصریح کرد: برای صیانت از اراضی در معرض خطر باید اعتبار لازم اختصاص یابد و واحدها حقوقی هم در ادارات مربوط تقویت شود.
رییس دادگستری جیرفت گفت: کارشناسانی که در ادارات حقوقی بکار گرفته می شوند باید از افرادی انتخاب شوند که اشراف کامل به مسایل حقوقی داشته باشند.
فرماندار فاریاب هم گفت: با توجه به اینکه فاریاب یکی از شهرستان هایی است که از نظر کشاورزی مستعد در استان است بسیاری از اراضی کشاروزی ما تصرف شده است.
بهرام امیری بیان کرد: گاهی بر سر اراضی تصرفی بین افراد سودجو بحث می شود و به دلیل آن است که تاکنون هیچ گونه سند مالکیتی برای اراضی شهرستان صادر نشده است.
وی ادامه داد: افرادی در برخی نقاط شهرستان 2 هکتار زمین را برای حیات خانه خود استفاده و اقدام به حفر چاه غیرمجاز کرده اند و چرا باید شاهد این وضعیت باشیم.
وی خاطرنشان کرد: برای تصرف اراضی، جنگل منحصر بفرد کهور را قطع کردند و صدای هیچکس در نیامد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قلعه گنج هم گفت: زمین خواری در جنوب کرمان متفاوت است زیرا مردم در این منطقه برای ادامه حیات و تامین معیشت خود زمینی را تصرف کردند آن هم در 50 سال قبل این اتفاق افتاده است.
ابراهیم لورگی افزود: برخی از نقاط شهر قلعه گنج اراضی ملی معرفی شده که مردم 50 سال قبل در آن زندگی می کردند پس این حق مردم را چه کسی باید پاسخگو باشد.
رییس دادگستری شهرستان کهنوج هم گفت: باید در محور قانون به پرونده ها رسیدگی و حکم صادر کرد و امسال 10 پرونده رسیدگی و 178 هکتار حکم به رای دولت صادر شده است.
محمد سالاری افزود: برخی از تصرفات به صورت مدرن ایجاد شده است از جمله اراضی که در قالب طرح برای کشت علوفه به مردم واگذار شده و در این بین یک تغییر الگوی کشت صورت گرفته و این راضی هم به افراد دیگری واگذار شده است.
وی گفت: قانون تغییر کاربری در جنوب کرمان اجرا نمی شود و به همین دلیل مردم با ساخت و ساز بر روی اراضی کشاورزی اقدام به تشکیل روستا کرده اند که باید در این راستا اقدام جدی برای صیانت از حقوق دولت صورت گیرد.
3018/3028
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]