محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845506731
دولت بايد قيمت شير را ارزان تر کند/ به جاي پالم بايد مي گفتند چربي گياهي
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
دولت بايد قيمت شير را ارزان تر کند/ به جاي پالم بايد مي گفتند چربي گياهي موج - افزايش قيمت شير باعث مي شود که علاوه بر مردم، توليد کننده و دامدار هم ضرر کند و ظرفيت توليد هم پايين بيايد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نوسانات قيمت شير در سال گذشته تاکنون ادامه داشته است. موضوع اصلي اين نوسانات قيمت هم در اختلافات دامداران با دولت بوده است که در نهايت به تعيين قيمت مصوبه 1440 تومان ختم شد که تا به الآن نيز اجرايي نشده است. سال گذشته سه بار افزايش قيمت شير و لبنيات روي داد که در هر افزايش قيمتي اعتراضات و واکنش هايي صورت گرفت؛ چرا که در اين ميان مردم ضرر مي کردند. افزايش قيمت شير و لبنيات در حالي که قدرت خريد مردم کاهش يافته بود باعث کاهش مصرف اين فرآورده شد.
عدم مصرف و کم مصرف کردن شير و لبنيات علاوه بر مشکلات فيزيکي و هشدارهاي وزارت بهداشت درباره سلامت مردم، توليدکنندگان را هم متضرر کرد. امسال هم پيش بيني مي شود که نوسانات قيمت شير ادامه داشته باشد. اين در حالي است که مسوولين اين گمانه زني را تکذيب کرده اند. در اين زمينه و مشکلات دامداران با سعيد سلطاني سروستاني، مدير عامل اتحاديه سراسري دامداران کشور، گفت و گويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
اين اواخر صحبت از افزايش قيمت شير و لبنيات شده است. تا آنجا هم که معلوم است مشکلات دامداران بر سر قيمت شير هنوز پابرجا است. امکان دارد قيمت شير و فرآورده هاي لبني بالاتر رود؟
شير خامي که دامدار توليد مي کند نسبت به سال 93 قيمت تمام شده آن افزايش يافته است، چرا عوامل توليد تاثير خود را به هر حال گذاشته است. دولت در ابتداي هر سال ميزان حقوق دريافتي کارگران را اعلام مي کند خوب اين بحث مربوط به دامدار هم خواهد شد. به علاوه هزينه هاي ديگر حامل هاي انرژي و علوفه و دارو و دامپزشک و... همه اينها باعث مي شودکه قيمت تمام شده افزايش يابد. با اين که قيمت ها افزايش يافته چون قيمت مصوب سال 93 اجرايي نشد (1440 تومان براي هرکيلوگرم شير) کارخانجات، شير خوب و درجه را تا 1250 يا 1200 تومان خريداري کردند.
سياست دولت در اين رابطه چه بود؟
طبيعتا دامدار با اين زيان نمي تواند ادامه دهد. دولت در اين ميان بايد سياست هاي خود را بررسي کند. قطعا سياست دولت حمايت از توليد است. اين موضوع در قانون افزايش بهره وري، در قانون نظام جامع دامپروري کشور، هدفمندي يارانه ها تاکيد شده که در تمام اينها براي حمايت از دامدار قوانيني آورده شده است. جامعه سلامت محور همين طوري محقق نمي شود. بايد کاري کنيم مردم با تغذيه سالم بمانند و پيشگيري مقدم بر درمان باشد؛ چرا که هزينه هاي سنگين بيماري که به مردم تحميل مي شود. خود دولت هم بايد هزينه کند و يارانه بدهد. اگر مردم سالم باشند قطعا صرفه جويي خواهد شد، بنابراين دولت بايد کمک کند که مردم لبنيات بيشتري مصرف کند و از طرفي محصول شير توليدي روي دست دامدار نماند. اين موضوع سرمايه گذاري دولت است که هم باعث استمرار توليد مي شود و هم اينکه مردم سالم خواهند ماند. اهميت لبنيات هم نسبت به ساير مواد غذايي از يک حالت و مزيت خاصي برخوردار است. بسياري از بيماري ها با مصرف لبنيات مرتفع مي شود که غذاي کامل است. مردم اگر به مقدار کافي لبنيات مصرف کنند -که حدود 160 کيلو در سال و معادل نيم کيلو در روز است- در برابر بيماري ها مصونيت پيدا مي کنند. ما بايد مثل ساير کشورها سعي کنيم با پيشگيري جلوي امراض را بگيريم. نبايد کوتاهي کنيم که مردم مريض شوند. بعد براي آنها دارو تأمين کنيم.
بنابراين تکليف دولت را در هم ميان قانون برنامه پنجم مشخص کرده است. اگر دولت کمک کند قطعا ضرر نخواهد کرد. ما هم قول مي دهيم که اگر مردم لبنيات مصرف کنند تا 12 و نيم ميليون تن ظرفيت توليد داريم، اما؛ نياز به علوفه داريم.
يکي از مسوولين گفته است که چون مازاد توليد شير در کشور داريم قيمت شير و فرآورده هاي لبني افزايش نمي يابد. شما با اين گفته موافق هستيد؟
من موافق نيستم. اگر مردم به ميزان کافي لبنيات استفاده کنند بعد بگوييم مازاد توليد شير داريم درست است. اگر مردم سوء تغذيه داشته باشند نمي توانيم بگوييم مسوول سوء تغذيه مردم نيستيم. مقدار مصرف لبنيات در قانون آورده شده است. اگر هر نفر 160 کيلو مواد لبني در سال مصرف کند ما بايد براي 76 ميليون جمعيت، 12 و نيم ميليون تن شير توليد کنيم. با اين حال اگر مردم قدرت خريد نداشته باشند، 50 يا 60 درصد اين مقدار را مصرف مي کنند. ما بايد کاري کنيم که مردم 160 کيلو لبنيات را در سال مصرف کنند. از اين طريق که ارزان تر در اختيار مردم قرار دهيم. البته اين 160 کيلو مورد تاييد کارشناسان و قانون است. کارشناسان اعلام کردند اگر مردم روزانه نيم کيلو لبنيات مصرف کنند مريض نمي شوند يا کمتر مريض خواهند شد.
افزايش قيمت شير چه تبعاتي در جامعه دارد؟
اگر قيمت لبنيات بالا رود خوب مردم مجبور هستند که ظرف درآمد خود را با اين شرايط هم سنگ کنند که دخل و خرج با هم هماهنگ باشد. قطعا لبنيات اولويت اول خريد نيست . اولويت اول ، نان است که شکمشان را پر کنند. در اين شرايط اگر مردم قدرت خريد نداشته باشند و بازار کشش خريد نداشته باشد، کارخانه وقتي مي بيند محصولش تقاضا ندارد چاره اي ندارد که شير توليدي دامدار را پس بزند. در اين صورت دامدار هم نمي تواند زيان کند، ناچار است که دامش را به کشتارگاه بدهد. اين رويه بدي است. چرا که دامهاي اصيل -چون: هلشتاين که توليد شير مي کنند، سرمايه دامي ما است- اگر از دست بروند به راحتي نمي توانيم جايگزين کنيم. گاوهاي رجيستر که بيش از 30 سال که آورده شده اند اينها الان بومي شدند و قابليت رقابت از نظر مقدار علوفه و توليد شير دارند؛ بايد اين ها را حفظ کنيم و استمرار توليد داشته باشيم.
صادرات چقدر است؟
چون مردم قدرت خريد ندارند فقط 60 درصد مي توانيم توليد شير کنيم. بقيه آن تبديل به شير خشک و خامه صادراتي خواهد شد که ما از مهر سال گذشته 130 هزار تن به اين زمينه اختصاص داديم.در حالي که اگر مردم بيشتر مصرف کنند بايد همين مقدار را به چرخه مصرف بياوريم و توليدمان را افزايش دهيم.ولي شرايط به نحوي شده که توليدکننده انگيزه اي براي ادامه کار نداشته باشد.
سال گذشته درباره وجود پالم در شير و فرآورده هاي لبني صحبت بسياربود. قرار بود متخلفان را اعلام کنند که نکردند. مدام هم گفتند که تقصير دامدار است. دامدار گفت تقصير کارخانه دار است و در آخر معلوم نشد تخلف از کجا صورت گرفته است. نظر شما چيست؟
بحث پالم که تمام شد. معاون وزير بهداشت اعلام کرد که بعيد است که دامدار بتواند در شير پالم اضافه کند. شير درصد معيني چربي دارد. نژاد اصيل گاو تا 3.2 تا 3.3 درصد چربي شير دارند. دام بومي 4 درصد ودورگه تا 3.7 دهم درصد هم چربي شير دارد. در زمستان چربي شير بيشتر و در تابستان به خاطر مصرف مواد آبکي کمتر است.با اين حساب اگر بخواهد دامدار در شير پالم بريزد خوب، قابل تشخيص است. شير بايد هموژن باشد. شير سفيد است و چربي زرد است . اگر پالم به شير اضافه شود شير سفيد است و چربي زرد، و در آن صورت ظاهر فيزيکي شير به هم مي خورد. بايد دستگاه هموژن براي اين کار بگيرند. در آن صورت هم اگر مشکلي در شير باشد چون در بدو ورود در کارخانه آزمايش مي کنند شير را پس مي فرستند. پس دامدار مطلقا پالم داخل شير نکرده است.
از طرفي پالم يک کلمه انگليسي که به معني روغن نخل است. يک نوع گياهي که در اندونزي و مالزي توليد مي شود. حدود 700 هزار تن هم به کشور ما وارد شده که حدود 30 هزار تن آن در بعضي محصولات بکار رفته که روي جعبه هاي آن هم مي نوشتند. با اين حال اگر از ابتدا مي گفتند روغن گياهي يا چربي گياهي اين همه مشکل درست نمي شد. البته اگر اين پالم ضرر دارد روغن هاي خوراکي به مراتب بدتر و مضرتر است.
چند کارخانه مجوز داشتند؟
400 پروانه در دولت دهم براي استفاده از پالم را دادند. اشتباه از خودشان بود. با اين حال اگر کارخانه اي تخلف کرده اسامي آنها را اعلام کنند که نام 700 و 800 کارخانه ديگر بد عنوان نشود. صحيح نيست که همه را با هم قضاوت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی دولت: جابجایی در کابینه ضروری است اما از تعداد آن اطلاعی ندارم/عقل حکم می کند یارانه افراد پردرآمد قطع
سخنگوی دولت جابجایی در کابینه ضروری است اما از تعداد آن اطلاعی ندارم عقل حکم می کند یارانه افراد پردرآمد قطع و به نیازمندان داده شود معاون رئیس جمهور گفت من از تعداد تعویض وزرا و استانداران بیاطلاعم ولی هرگونه تغییری که در راستای بهبود عملکرد دولت باشد قابل پذیرش است و این اقدرجایی در گفتوگو با فارس: وزیر کشور هیچ مصداقی را برای ورود پول کثیف به عرصه سیاست نتوانست ارائه کند/اعلام آما
رجایی در گفتوگو با فارس وزیر کشور هیچ مصداقی را برای ورود پول کثیف به عرصه سیاست نتوانست ارائه کند اعلام آمادگی نمایندگان برای پیگیری ورود پولهای کثیف به انتخاباتعضو شورای مرکزی فراکسیون روحانیت مجلس گفت معلوم نیست که وزیر کشور بر چه مبنایی موضوع ورود پول کثیف به عرصه سیاست راچرا دولت مذاکرات را از مردم و نمایندگان پنهان میکند؟
حسینیان در نطق میاندستور چرا دولت مذاکرات را از مردم و نمایندگان پنهان میکند نماینده تهران ری شمیرانات و اسلامشهر گفت چرا دولت سعی میکند مذاکرات را از مردم و نمایندگان پنهان کند چرا فکتشیت ایرانی را منتشر نکردید رئیسجمهور محترم رسما در حضور دوربینها میگوید ما فکتشیتتغییرات تاکتیکی دولت در آستانه انتخابات / کمیته تغییر در پاستور چه میکند؟
فشار اصلاح طلبان جواب داد تغییرات تاکتیکی دولت در آستانه انتخابات کمیته تغییر در پاستور چه میکند زمزمه های تغییرات گسترده در سطح مدیران اجرایی دولت در آستانه انتخابات مجلس دهم که همراه با انتصابات از اردوگاه اصلاحات بوده شائبه های انتخاباتی بودن این تغییرات را افزایش داده ابودجه دفتر احمدینژاد را دولت تامین نمیکند/ فعالیت هستهای ما تعطیل نمیشود | خبرگزاری ایلنا
سخنگوی دولت با اشاره به حضور فرماندار بابل در سخنرانی احمدینژاد گفت اینکه برخی مسئولان دولتهای قبل در شهرستانها سخنرانی کنند٬ یا از آنها دعوت شود غیر قانونی نیست به گزارش خبرنگار ایلنا محمد باقر نوبخت در نشست خبری خود در خصوص اتفاقات هفته اخیر صحبت کرد و به سوالات خبرنگاراناصلاح آیین نامه داخلی مجلس جایگاه مرکز پژوهشها در فرآیند قانونگذاری را تقویت میکند
چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۳ رئیس مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر اینکه این مرکز با بهره گیری از ظرفیت غنی گروه های بحث غیررسمی پتانسیل توان مشورتی خود را افزایش داده است گفت نمایندگان مجلس با اصلاح آیین نامه داخلی به سمت تقویت جایگاه این مرکز در فرآیند قانونگذاری گام بردباید بد بین بود/دولت آمریکا دو دوزه بازی می کند/سخت ترین بخش مذاکرات تازه شروع شده
باید بد بین بود دولت آمریکا دو دوزه بازی می کند سخت ترین بخش مذاکرات تازه شروع شده موضوع وارد کردن مصوبه کنگره به عنوان مولفه جدیدی در تایید نتیجه مذاکرات با واکنش های نمایندگان مجلس ایران روبرو شده است آنها در بیانیه ای از مذاکره کنندگان خواستند تا نسبت به این موضع واکنش مناسبرئیس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدی نژاد: دعا نمیکنم روحانی به جهنم برود، ولی ایشان باید استغفار کند! /آقای
رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدی نژاد دعا نمیکنم روحانی به جهنم برود ولی ایشان باید استغفار کند آقای صالحی یک سفر و چند ملاقات با مونیز نمی ارز که آدم اینقدر این طرفی بیفتد در اول مرداد سال ۹۲ حدود ۱۸ هزار و اندی سانتریفیوژ داشتیم چند تایشان کار نمیکرد و اصلاً خودمان کدولت برای موفقیت بیشتر در مذکرات به تاکیدات رهبری عمل کند
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۶ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت امروز دولت آقای روحانی اگر بخواهد موفقیتهای بزرگتر درمذاکرات به دست آورد باید به رهنمودهای مقام معظم رهبری و خطوط قرمز مورد تایید ایشان کاملا عمل کند به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محسن رضایچکیده/ بهرامی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: دولت فعلاً قصد افزایش نرخ آرد را ندارد/ زمان ثبتنام مجدد برای دریا
چکیده بهرامی در گفتوگوی تفصیلی با فارس دولت فعلاً قصد افزایش نرخ آرد را ندارد زمان ثبتنام مجدد برای دریافت و حذف یارانهها احتمالاً خردادماه بخشنامه معاوناول رئیسجمهور قصد سرکوب قیمتها را نداردمشاور معاون اجرایی رئیسجمهور گفت ستاد هدفمندسازی یارانهها و کارگروه مرایران از دولت امارات خواست که کشتی آلپاین اترنیتی راتوقیف کند/ خسارت شناور سنگاپوری به سکوی گازی فاز 13
ایران از دولت امارات خواست که کشتی آلپاین اترنیتی راتوقیف کند خسارت شناور سنگاپوری به سکوی گازی فاز 13 حسین شریف آبادی نماینده کنسرسیوم فاز 13 پارس جنوبی گفت که این کنسرسیوم از دولت امارات خواست که شناور آلپاین اترنیتی متعلق به شرکت نروژی ترنس پترول را به دلیل برخورد و وارد کردنحائري شيرازي: آيت الله بهجت به امام گفتند از لوطيها استفاده كن، امام هم به طيب نامه داد /کسانی که مدعی هستند
حائري شيرازي آيت الله بهجت به امام گفتند از لوطيها استفاده كن امام هم به طيب نامه داد کسانی که مدعی هستند آیت الله بهجت به انقلاب کمک نکرد یک نمونه بیاورند آيت الله حائري شيرازي شاخص ترين استاد اخلاق حوزه علميه قم و مدرسه فيضيه هستند كه كلاس هاي اخلاق شان زبانزد طلاب است ازمهرعلیزاده: روحانی باید در مورد برخی مدیران سیاسی خود تجدیدنظر کند/درصد بالایی از مدیران هنوز به این دولت اعتق
مهرعلیزاده روحانی باید در مورد برخی مدیران سیاسی خود تجدیدنظر کند درصد بالایی از مدیران هنوز به این دولت اعتقاد ندارند یک فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد ادامه حضور مدیران ناکارآمد کشور را با مشکلاتی مواجه میکند برای همین دولت٬ و در راس آن روحانی٬ باید به ناچار در مورد برخی مددولت برای موفقیت بیشتر در مذکرات به تاکیدات رهبری عمل کند |اخبار ایران و جهان
دولت برای موفقیت بیشتر در مذکرات به تاکیدات رهبری عمل کند تجربه نشان داده است اگردولتمردان ما رهنمودهای رهبری را به طور کامل عملی کند موفقیتهای بسیار بالاتری از آن چیزی که مد نظر بوده به دست آمده است در زمان امام خمینی ره و مقام معظم رهبری هر چه مسئولان دقیقتر به رهنمودهای آدولت فضای کسب و کار را آماده کند/ در آمد تولید کننده به جیب بانکها می رود
آل اسحاق دولت فضای کسب و کار را آماده کند در آمد تولید کننده به جیب بانکها می رود در اولین قدم دولت باید فضای کسب و کار برای تولید را آماده کند و فضای کسب و کار باید بهبود یابد و با فضای فعلی رشد تولید امکان پذیر نیست دولت اول باید فضای کسب و کار را به صورت مطلوب آماده کندروزنامه اعتماد:بسیاری از فرمانداران همسو با دولت نیستند، دولت هم برای تغییر آنها کاری نمی کند
روزنامه اعتماد بسیاری از فرمانداران همسو با دولت نیستند دولت هم برای تغییر آنها کاری نمی کند شايد انتصابي كه در استانداري مركزي روي داده اين بحثها را نو كرده باشد و بسياري مطالبات خود مبني بر ايجاد تغييرات در طيف وسيعتري را مطرح ميكنند به گزارش نامه نیوز روزنامه اعتمارجایی در نطق میان دستور تیم مذاکرهکننده ضمن رعایت خطوط قرمز در مذاکرات با صلابت از منافع کشور دفاع کند
رجایی در نطق میان دستورتیم مذاکرهکننده ضمن رعایت خطوط قرمز در مذاکرات با صلابت از منافع کشور دفاع کندنماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی گفت تیم مذاکرهکننده ضمن رعایت خطوط قرمز در مذاکرات با صلابت و اقتدار برخاسته از حمایت ملت و رهبری نظام از منافع ملی کشور دفاع کند به-
سیاسی
پربازدیدترینها