واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رشد و شکوفایی آینده کشور مرهون حمایت از تولیدات داخلی است سنندج - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی آینده کشور را مرهون حمایت از تولید داخلی دانست و گفت: با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و زمینه های رونق تولید متناسب در هر منطقه، می توان به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمک کرد.
به گزارش ایرنا، علی لاریجانی روز دوشنبه در دیدار فعالان اقتصادی استان کردستان در سنندج رویکرد کشور در مورد کردستان را توانمند و فعال کردن بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: هم اکنون به دلایل مختلف حضور بخش خصوصی پر رنگ نیست، سیستم اقتصادی کشور در گذشته به درستی شکل نگرفته بود.
وی با اشاره به اینکه سیاست های اصل (44) در کشور ابلاغ و به شکل قانون درآمده است گفت: در راستای اجرایی شدن این قانون باید تلاش جدی شود.
او بر واگذاری ظرفیت های بخش دولتی به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: متاسفانه بنگاه های اقتصادی دولتی را از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر منتقل کردند و در عمل خصوصی سازی شکل نگرفته است و این واگذاری ها با فلسفه اصل 44 منافات دارد.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه تجمع بنگاه های اقتصادی در یک وزارتخانه مشکل ما را حل نمی کند تاکید کرد باید تلاش شود بنگاه های اقتصادی زیر مجموعه بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شود.
لاریجانی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی مردمی شدن اقتصاد است در همین راستا زمینه های تحقق اقتصاد مقاومتی و شکوفایی اقتصادی کشور وجود دارد و مجلس نیز در این راستا کمک می کند.
وی آینده کشور را در گرو توسعه تولیدات داخلی دانست و گفت: با تکیه بر اقتصاد مقاومتی می توان به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمک کرد.
وی یادآورشد: تسهیلات ویژه برای سرمایه گذاری و تولید در قالب قوانین مختلفی در مجلس به تصویب رسیده که باید مسوولان اجرایی کشور آن را به مرحله اجرا درآورند و مجلس نیز آنرا نظارت و پی گیری خواهد کرد.
لاریجانی در پی درخواست فعالان اقتصادی برای تصویب قوانینی به نفع مناطق کمتربرخوردار از جمله کردستان افزود: در مجلس شورای اسلامی مطالعاتی در این زمینه انجام خواهیم داد و در صورت امکان آن را به قانون تبدیل می کنیم.
وی تعاملات کشور در عرصه بین الملل را در گرو رونق اقتصادی کشور دانست و افزود: مجلس شورای اسلامی از حل مسئله ای هسته ای و همچنین تیم مذاکره کننده حمایت می کند اما راه حل رفع مشکلات اقتصادی کشور تنها تحریم نیست بلکه باید خودمان نیز در داخل کشور تلاش کنیم.
او با بیان اینکه تحریم های اقتصادی تنها مشکل اقتصاد کشور نیست بلکه تحریم بخشی از این مشکلات است گفت: رونق تولید در کشور نیازمند توجه جدی به بخش تولید و حمایت از آن است.
رییس مجلس شورای اسلامی بر فعال کردن واحدهای راکد و تعطیل در استان کردستان و برگزاری جلسات مستمر در استانداری تاکید کرد و اظهارکرد: برای رفع مشکلات اقتصادی کشور مشکل قانون نداریم و اگر مشکلی وجود دارد مقرراتی است که وضع شده است.
او گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه قوانین مربوط به بخشودگی و دیرکرد تسهیلات بانکی واحدها به تصویب رسیده است که باید به درستی اجرا شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود به ظرفیت ها و پتانسیل های استان اشاره کرد و گفت: جغرافیای طبیعی و مرزی بودن از جمله مزیت های استان کردستان است و بازار عراق به عنوان یکی از همسایگان ما فرصت بسیار خوبی برای فعالیت اقتصادی است.
لاریجانی به روابط صمیمانه عراق با ایران بویژه روابط صمیمانه با منطقه اقلیم کردستان اشاره کرد و گفت: هم اکنون روابط دوستانه ای با حکومت اقلیم کردستان عراق داریم که می توان از این فرصت و ظرفیت استفاده کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین بر توسعه و گسترش روابط اقتصادی ایران با عراق تاکید کرد و با اشاره به دیدار دکتر فواد معصوم رییس جمهور عراق در روزهای اخیر به کشورمان گفت: در این دیدار حذف روادید بین ایران و عراق مطرح شد که از طرف ایران مشکلی وجود ندارد و عراق نیز به این حذف تمایل دارد.
او خواستار تقویت و حمایت از بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخش های مهم کشور شد و گفت: این بخش از نظر استقلال غذایی کشور و همچنین ایجاد اشتغال مطلوب برای کشور ما مهم است.
لاریجانی همچنین به مشکلات کم آبی کشور نیز اشاره کرد و گفت: در مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری سنگینی در بخش آب های سرزمینی در حال انجام است که کردستان در اولویت قرار دارد.
او به ظرفیت های بخش معدن نیز اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری کافی در کشور در حوزه معدن انجام نشده است و بیشتر سرمایه گذاری ها در حوزه نفت و گاز بوده است، اما معدن ظرفیت های خوبی دارد و با سرمایه گذاری در این عرصه می توان اتکاء به نفت را کاهش داد.
وی از وزارتخانه ها و مجموعه های دولتی خواست معادن در اختیار خود را به بخش خصوصی واگذار کنند.
لاریجانی در خصوص ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری نیز گفت: فلسفه اصلی این مناطق پرش صادراتی است اما در کشور ما اجرا نشده است در حالی که باید مقررات ساده تری متناسب با شرایط بین المللی برای صادرات در این مناطق ایجاد شود اما اکنون در کشور ما این مناطق واردات انجام می شود.
وی اظهار کرد: برای رفع مشکلات کردستان کمیته ای در مجلس شورای اسلامی تشکیل می دهیم و در نشست های مختلف از مسوولان اجرایی استان و نمایندگان تشکل های فعال اقتصادی و کشاورزی دعوت می کنیم تا مسایل و مشکلات کردستان را بررسی کنیم و اگر در قوانین مشکلی بود اصلاح می کنیم و اگر نیاز به رایزنی با مسوولان اجرایی کشور باشد پیگیری خواهیم کرد.ک/3
7352/3033
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]