واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 14 سال انتظار مردم گچساران برای تکمیل طرح آبرسانی دشت لیشتر از سد کوثر گچساران - ایرنا - کشاورزان گچساران پس از 14 سال همچنان چشم انتظار بهره برداری از طرح های بزرگ انتقال آب به 10 هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی دشت های لیشتر و امامزاده جعفر هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عملیات اجرایی پروژه آبرسانی از سد کوثر به دشت لیشتر در سال 81 و انتقال آب کشاورزی از رودخانه زهره به امامزاده جعفر در سال 82 آغاز شده است.
این درحالی است که مردم گچساران که سرزمینشان به بام نفتی ایران شهرت دارد، دارای یکی از بالاترین شاخص های نرخ بیکاری در کشور هستند، امیدوارند با بهره برداری از این دو پروژه اقتصادی بخشی از مشکلات بیکاری و توسه نیافتگی این منطقه برطرف شود.
بر اساس آمار موجود این شهرستان 120 هزار نفری بیش از 20 هزار نفر جوان جویای کاردارد.
اگرچه دولت یازدهم و نماینده پرتلاش مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی پس از سال ها غیر فعال بودن توانستند طرح انتقال آب امامزاده جعفر را به چرخه فعالیت بازگرداند اما به نظر می رسد با توجه به اهمیت این طرح ها در ایجاد فرصت های شغلی پایدار و تولید ملی گره گشایی از این طرح ها نیازمند توجه ویژه مسوولان است.
یک کشاورز اهالی روستای لیشتر گفت: گچساران 30هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که تنها پنج هزار هکتار آن آبی است.
احمد رنجبر افزود: کشاورزان این شهرستان به امید دستیابی به درآمد دست به کشت می زنند که به علت گرمسیری بودن منطقه و خشکسالی های پیاپی دچار خسارات می شوند.
وی با اشاره به منابع خدادای آب به ویژه رودخانه زهره و سد بزرگ کوثر در این شهرستان گفت: کشت شانسی در زمین های دیم برای کشاورزان این شهرستان مایه تاسف است.
یک کشاورز ساکن امامزاده جعفر افزود: کشاورزی در زمین های دیم به ویژه در مناطق گرمسیری هیچ درآمدی برای بهره بردار ندارد.
محمد حسینی از مسوولان خواست برای شتاب بخشی به طرح های انتقال آب گچساران چاره اندیشی کنند.
نماینده طرح زهکشی و آبیاری زمین های کشاورزی دشت لیشتر گفت: تکمیل طرح انتقال آب از سد کوثر به هفت هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت لیشتر به 300 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
آرش مصلح با اشاره به این که عملیات اجرایی این طرح در سال 81 شروع شده افزود: تاکنون طرح انتقال آب به یکهزار و 100 هکتار از زمین های کشاورزی لیشتر انجام شده است.
وی اظهار کرد: 500 میلیارد ریال برای اجرای شبکه اصلی به طول 72 کیلومتر در این پروژه و سایر بخش ها هزینه شده است.
مصلح گفت: کمبود اعتبار مهمترین عامل کندی عملیات اجرایی طرح انتقال آب به دشت لیشتر به ویژه در سال های گذشته بوده است.
وی بیان کرد:بهره برداری از این طرح ها افزون بر ایجاد اشتغال مولد، افزایش تولیدات ملی، کاهش اثرات آلایندگی نفت بر زندگی مردم نقش مهمی دارد.
مصلح تصریح کرد: بهره برداری از این پروژه سه هزار و 300 شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: طرح انتقال آب به سه هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی گچساران به 500 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای شبکه های سه و چهار است.
جعفر گوهرگانی با بیان اینکه پروژه عمرانی شبکه اصلی انتقال آب به زمین های کشاورزی امامزاده جعفر در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید گفت: هم اکنون در حال انجام مراحل قانونی برای اخذ مجوز 215 برای کسب اعتبارات ملی اجرای شبکه های فرعی این طرح هستیم.
گوهرگانی تصریح کرد: عملیات انتقال آب کشاورزی به دشت امامزاده جعفر سال 82 شروع شد و تا سال 91 به دلیل کمبود اعتبار راکد بود.
وی تعداد اشتغال پایدار از محل تکمیل این پروژه را 700 مورد ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: بدلیل استمرار پدیده خشکسالی در سال زراعی جاری حدود 95 درصد از سطح زیر کشت گندم و جو دیم این شهرستان معادل 9 هزار و 200 هکتار در شهرستان گچساران از بین رفته و قابل برداشت نیست.
علی علی رضا نژاد افزود: بیش از 11 هزار و300 هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری زیر کشت گندم و جو دیم رفت .
وی آماری از میزان زیان وارد شده به کشاورزان دیم کار گچساران ارایه نکرد.
شهرستان گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
8134/6162 / 6075
گزارش از : فرزانه شریفی
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]