واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس مطرح کرد: روابط عمومی و رسانه بدون هم بقا نخواهند داشت مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصریح اینكه تكرار حرفها از سوی برخی مدیران و سخنرانان در مراسمهای مختلف و اصرار بر حضور مداوم در رسانهها با انعكاس مطالب تكراری، موجب افت كیفیت و بار معنایی مطالب خبری رسانهها شده است لذا اعتلا بخشیدن به بار معنایی سخنرانیها و اخبار، یك ضرورت برای جلب مخاطب است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ساعت 20:26
به گزارش خبرگزاری پانا، بهزاد مریدی یكشنبه 27 اردیبهشت در جلسه هماندیشی مدیران و كارشناسان روابطعمومیها و رسانهها در استان فارس، با ارائه مبحثی در خصوص زبانشناسی و رابطه آن با روابط عمومی و با تاكید براینكه این مبجث، علم نوینی است كه در قالب تحلیل گفتمان مد نظر قرار گرفته است، لزوم آشنایی همه فعالان روابط عمومی و رسانه با این مبحث را یادآور شد.
مریدی با طرح این سئوال كه آغاز و پیدایش زبان بهعنوان یك راه ارتباطی به چه دورهای باز میگردد، به طرح مباحث تئوریك و علمی در این حوزه پرداخت و با اشاره به نگاههای مطرح به این مبحث و روند رشد و تغییر آن، گفت: نگاه حاكم در عهد عتیق این بود كه اصالتا تفاوت انسان و حیوان در ناطق بودن انسان است.
وی با تاكید براینكه طرح این مباحث، از منظر انسانشناسی است و نه از منظر یك مدیر فرهنگی در یك استان، خاطرنشان كرد: در آن نگاه مرز انسانی و حیوانی را در نطق میدیدند، اینكه زبان از عالم لاهوتی به انسان ناسوتی تزریق شده و سرمنشا آن الهی است، این قابلیت را خداوند به انسان بخشیده است.
او گفت: اما یكی از فراعنه نوزادی را به چوپانی كر و لال سپرد و او را از جامعه انسانی دور كرد و پس از سالها، آن كودك تنها یك واژه را میتوانست تكرار كند و قادر به ایجاد هیچ ارتباط كلامی با افراد نبود.
مریدی با اشاره به اینكه تردیدها در این موضوع تا سال 1985 ادامه یافت، گفت: در آن سال در لسآنجلس كودكی پیدا شد كه پدر و مادرش در شرایطی كامل غیرانسانی او را بزرگ كرده بودند یعنی كودك را در یك اتاق حبس كرده و تنها به او غذا میدادند، این كودك نیز قادر به برقراری ارتباط كلامی با هیچ كس نبود.
وی با تصریح اینكه طرح این مباحث همچنان بهعنوان نظریه است و نه مسائلی اثبات شده، گفت: یكی از موارد كه بهعنوان قویترین فرضیهها مطرح شده، موضوع شكلگیری زبان بر اساس ارتباطات اجتماعی یا همان روابط عمومی است.
مریدی با بیان اینكه امروز دیگر زمان مرفولوژی و سینتكس گذشته و قرار نیست رسانهها و روابطعمومیها در مورد صرف و نحو و نگارش حرف بزنند، گفت: امروز حوزه ساختار و گفت و گو مطرح نیست، حوزه حوزه معنا است، اینكه یك مدیر اصرار بر حضور در رسانه داشته باشد مطرح نیست، بحث معنایی است كه باید منتقل شود.
وی با بیان اینكه مدیر توانمند كسی است كه در كوتاهترین زمان ممكن، زیباترین و كلیدیترین واژهها را منعكس كند، گفت: نمیدانم چرا ما مدیران گاه به تكرار اصرار داریم، حتی اگر مدیر هم حرفی نزند، روابط عمومی میخواهد جای او حرف بزند، سخنرانیهای مداوم، شاید بههمین دلیل باشد كه جامعه ایران از حرفزدنها و سخنرانیها خشنود نیست.
وی با طرح این سئوال كه چه میزان از مطالب منعكس شده در رسانهها بار معنایی دارد، گفت: بالاتر از بار معنایی باید به عملگرایی نیز توجه داشت، خیلی از مواقع زبان با چهره و حركتهای دست و صورت فرد سخنران همخوانی ندارد، گاه میتوان با یك چشمك یا حركت دست تمام بار معنایی یك سخنرانی را تغییر داد.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تصریح اینكه علم تحلیل یك علم نوین است كه داریوش عاشوری یكی از فعالان آن حوزه بهشمار میرود، گفت: امروز اگر یك رسانه نتواند تحلیل گفتمان داشته باشد، نمیتواند به حركتی پویا دستیابد.
وی تصریح كرد: باید بهجایی برسیم كه رسانه تحلیل گفتمان یك سخنرانی را منعكس كرده و جامعه هم به رشدی رسیده باشد كه بتوان از انعكاس چنین مطلبی دفاع كرد.
مریدی با تاكید براینكه این مسیری است كه برای رسیدن به آینده مطلوب ترسیم شده و حركت در آن اجتنابناپذیر است، گفت: امروز تحلیل گفتمان در تمام علوم انسانی جا افتاده و باید در روابط عمومی و رسانه هم جای خود را پیدا كند، اما متاسفانه در جامعه ما هنوز در مورد اصول اولیه خبرنویسی بحث میكنیم، پس نباید انتظار داشت كه در خبر رشد كنیم.
وی با بیان اینكه امروز بسیاری از مطالب درج شده در رسانهها را فعالان رسانه هم نمیخوانند، گفت: گاه حتی مدیری كه خبری از وی درج شده است، خودش خبر را نمیخواند. پس نباید انتظار داشته باشیم كه مردم این مطالب را بخوانند.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی لزوم برگزاری كارگاههای آموزشی در حوزه تحلیل گفتمان را مورد تاكید قرار داد و گفت: باید بهدنبال آن باشیم كه روابط عمومیها از جایگاه یك مشاور جلب به جایگاه مشاور علمی ارتقا پیدا كنند.
مریدی همچنین لزوم توجه به اصول گرایسی را مورد تاكید قرار داد و گفت: پنج اصل كمیت، كیفیت، حالت گفتن، ارتباط كلامی و نوبتدهی را باید در هر سخنرانی و گفتمانی باید مد نظر قرار داد، اینكه بهاندازه بگوییم، چه بگوییم، چگونه بگوییم، صغرا و كبرا چیدن را فراموش نكنیم و به دیگران هم بهموقع اجازه سخن گفتن بدهیم، بسیار اهمیت دارد.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصریح اینكه اغلب این اصول در سخنرانیها و مطالب منعكس شده در رسانههای كشور، رعایت نمیشود، گفت: متاسفانه در كشور ما سخنران چند دقیقه سلام و صلوات و چند دقیقه خوشآمد به حضار را در سخنرانی خود لحاظ میكند و بعد هم مقدمه و متن و نتیجهگیری هیچ ارتباطی با هم ندارد و در نهایت به دیگران هم اجازه حرف زدن نمیدهد.
مریدی با تصریح اینكه یكی از مناقشات در عرصه روابط عمومی و رسانه این است كه همدیگر را نمیفهمیم، گفت: دلیل بروز این مناقشات، رعایت نكردن همین اصول است، این دو به این اصل نرسیدهاند كه بدون هم بقا نخواهند داشت، قرار بر لج و لجبازی نیست، باید اصول گفتمان را جدی گرفت تا به نتیجه برسیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]