واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجلس سه كارته كردن وزير را به جاي اخراج مستقيم انتخاب كرد
در شرايطي كه آموزش و پرورش بيتفاوت به اظهارنظرات و نگرانيهاي موجود در رابطه با برخي سياستگذاريها و تصميمات خود در حوزههايي با برد اثرگذاري بالا مانند ساماندهي نيروي انساني و خصوصيسازي مدارس دولتي، اين قبيل اقدامات را ادامه ميدهد، مجلس نيز از ابزار اعمال نظارت خود به شيوهاي متفاوت از قبل استفاده ميبرد و آن سهكارته كردن وزير به جاي طرح مستقيم استيضاح است.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزادهانتظام
در شرايطي كه آموزش و پرورش بيتفاوت به اظهارنظرات و نگرانيهاي موجود در رابطه با برخي سياستگذاريها و تصميمات خود در حوزههايي با برد اثرگذاري بالا مانند ساماندهي نيروي انساني و خصوصيسازي مدارس دولتي، اين قبيل اقدامات را ادامه ميدهد، مجلس نيز از ابزار اعمال نظارت خود به شيوهاي متفاوت از قبل استفاده ميبرد و آن سهكارته كردن وزير به جاي طرح مستقيم استيضاح است. هرچند به نظر ميرسد آموزش و پرورش در اجراي برنامههاي خود حمايت دولت را دارد و به همين دليل كارتهاي اول و دوم يا هشدارها و تأكيدات در اين رابطه اثري نداشتهاند.
مجلس براي رهايي از موقعيتي كه در برابر اقدامات به قول وزير، انقلابي آموزش و پرورش قرار گرفته دست به ابتكار زده است. اين ابتكار را رسانهها به نقل از حجتالاسلام والمسلمين مهدي موسوينژاد، نماينده مردم دشتستان در مجلس اينطور منتشر كردهاند: در حال حاضر حدود 70 نفر طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش را امضا كردهاند. وي ادامه داد: هيئت رئيسه مجلس به شدت در خصوص استيضاح، نظر مخالف دارد و اعتقادشان اين است كه بايد با همين وزير آموزش و پرورش فعلي، مشكل فرهنگيان حل شود. حجتالاسلام والمسلمين موسوينژاد يادآور شد: به دليل اينكه هيئت رئيسه طرح استيضاح را قبول نكرد، راه ديگري را رفتيم و سؤال از وزير آموزش و پرورش را مطرح كرديم.
نماينده مردم دشتستان در مجلس خاطرنشان كرد: با اين كار، سؤال به صحن ميآيد و وقتي وزير سومين كارت زرد را بگيرد، طبيعتاً استيضاح جاري ميشود و طبق قانون بايد به استيضاح عمل شود و سؤال نيز به هيئت رئيسه اعلام شده است و منتظر هستيم به صحن علني بيايد و مطرح شود.
روزگار رنگارنگ آموزش و پرورش با كارتهاي رنگي
از سوي ديگر آموزش و پرورش با دو پرونده خصوصيسازي مدارس دولتي (كه ميتواند از سوي مديران ارشد آموزش و پرورش به هر نامي از جمله توسعه مشاركت بخش خصوصي ناميده شود) و ساماندهي نيروي انساني مورد نقد جدي افكار عمومي و كارشناسان و صاحبنظران قرار دارد و با وجودي كه دو كارت زرد پيشين وزير نيز محصول اصرار آموزش و پرورش بر ادامه سياستهاي اجرايي منحصر به فرد خود در اين حوزه است، باز هم اين عضو كابينه يازدهم را در معرض دريافت كارت زرد ديگري از مجلس شوراي اسلامي قرار داده است. از سوي ديگر، هرچند عملكرد امروز آموزش و پرورش در اين رابطه نيز به نوبه خود محصول برداشتها و قرائتهاي متفاوت و منحصر به فرد از سند تحول بنيادين آموزش و پرورش است، با اين حال ابهام سؤالي ديگر را متوجه مجلس ميكند و آن اينكه در شرايطي كه هر دوي اين موضوعات با ادبياتي محتاطانهتر و رقيقتر جزو رئوس برنامه ارائه شده فاني براي اخذ رأي اعتماد به مجلس بود، چرا مجلس سؤال از وزير را به سؤال از گزينه پيشنهادي براي وزارت ترجيح داده است و توجهي به هزينههايي كه نظام تعليم و تربيت از اين مسامحه بيموقع متحمل ميشود، نكرده است.
سؤال از وزير به جاي سؤال از گزينه وزارت
همچنين افزايش تكوتوك تعداد نمايندگان امضاكننده پاي درخواست استيضاح و نبود اجماع بر نظارت بر عملكرد آموزش و پرورش در رابطه با ساماندهي نيروي انساني و خصوصيسازي مدارس دولتي و استفاده از ابزارهاي بازدارنده قانوني در اختيار نمايندگان نيز دست آموزش و پرورش را براي اصرار بر اجراي سياستهاي خود باز گذاشته است.
علاوه بر اين در حالي كه بسياري، مسامحه مجلس در برابر تخلفات اجرايي آموزش و پرورش، را به اين دليل كه مجلس نميخواهد در سال آخر فعاليت خود هزينههاي يك استيضاح ديگر را متحمل شود ربط ميدادند و جدا از مسائلي كه همواره از سوي نمايندگان مجلس، گزينه استيضاح را براي علياصغر فاني روي ميز نگه داشته، شيوه جديد سؤال منجر به كارت و كارت منجر به استيضاح نيز روش جديدي از برخورد با يك مدير اجرايي از سوي مجلس است كه هيئت رئيسه نيز نميتوانند با آن مخالفتي داشته باشند.
همچنين به نظر ميرسد نبود ديد كارشناسي و نداشتن پشتوانه تحليلي از اقدامات اجرايي دليل قدرتمندتري بر عملكرد مجلس در اين رابطه است تا مخالفت هيئت رئيسه در اعلام وصول استيضاح.
براي اثبات اين مسئله دلايل استيضاح وزير كه در اظهارات مختلف نمايندگان بيان شده ميتواند به وضوح اين مسئله را تبيين كند. انتصابات با رنگ و بوي سياسي، بيتوجهي به مصوبات مجلس، بيبرنامگي در نقل و انتقالات، اجرايي نشدن مرخصي 9ماهه زايمان، امور تربيتي در حاشيه، وعدههاي عملي نشده به بازنشستگان و تمركز بر مطالبات مالي فرهنگيان از دولت، به جاي مطالعه شيوهنامه ساماندهي نيروي انساني، نظارت بر كيفيت و كميت جذب دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگيان، خصوصيسازي مدارس دولتي و جذب مشاركتهاي بخش خصوصي و آييننامهها و بخشنامهها و شيوهنامههاي ابلاغ شده مربوط به اين حوزه در وزارت آموزش و پرورش كليدواژههاي بهتري را براي قانع كردن هيئت رئيسه مجلس براي اعلام وصول استيضاح وزير در اختيار نمايندگان قرار ميدهد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]