واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: مواد غذایی برای اینکه بدنتان بدبو نباشد
بوی بد بدن یکی مشکلات رایج فصل گرما است. منبع این بوی بد از درون بدن یعنی از غدد مولد عرق و باکتریها است. بنابراین خالی کردن عطر، اسپری و استفادهی بیرویه از دئودورانتها نمیتواند بهطور کامل شما را از شر بوی بدن خلاص کند.
بدن هر یک از ما بوی خاصی دارد که ناشی از عوامل مربوط به سلامتی، ژنتیکی و بهداشت فردی است. اما بویی که از زیر بغلها ساطع میشود به میزان زیادی به مواد غذایی مصرف شده بستگی دارد. به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی میتواند بوی بد را از بین ببرد و دیگر نیازی به استفادهی زیاد از دئودورانت های حاوی آلومینیوم و اسپریهایی که ترکیبات شیمیایی هستند نیست.
آب
یکی از بهترین و موثرترین روشهای مقابله با بوی بد بدن شستشوی بدن با آب تمیز است. متخصصان حوزهی سلامتی بر این عقیده هستند که نوشیدن آب کافی و تأمین آب بدن نیز برای خلاص کردن کبد، کولون و کلیهها از شر توکسین ها و سموم و بهبود گوارش و دفع مدفوع موثر است. افزودن اندکی آب لیموترش در یک لیوان آب و نوشیدن آن بعد از بیدار شدن به تمیزی و پاکسازی دستگاه گوارش کمک زیادی میکند. عدم نوشیدن آب کافی باعث میشود که مواد غذایی هضم نشده و سموم در بدن باقیمانده و در مجاری دستگاه گوارش، فاسد و باعث ایجاد بوی بد بدن شود.پروبیوتیک ها
ماست و کفیر منبع فوقالعادهی پروبیوتیک ها است. علاوه بر این مواد غذایی تخمیر شده ماند کیمچی (خوراک تخمیر شدهی سنتی کرهای) و سرکه سیب نیز باعث دفع باکتریهای گوارشی میشود. پروبیوتیک های موجود در مواد غذایی تخمیر شده باعث تولید باکتریهای سالم میشود که به تجزیهی کربوهیدراتهای هضم نشده در رودهها کمک میکنند و به این ترتیب از تولید گاز جلوگیری میشود.در طول بررسیها که چند سال به طول انجامید مشخص شد بیمارانی که قندهای تصفیهشدهی زیادی مصرف کرده و غالباً تحت درمان با آنتیبیوتیکها بودهاند بیشتر از بوی بد بدن شکایت میکنندمحققان آمریکایی به مدت 4 هفته دردهای شکمی و بوی بد بدن برخی افراد بزرگسال سالم که پروبیوتیک مصرف میکردند را مورد بررسی قرار دادند. نتایج این بررسیها نشان میدهد افرادی که محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک بیشتری مصرف میکنند کمتر از مشکلاتی مانند التهاب شکم، گاز، کرامپ های عضلانی، نفخ و بوی بد بدن رنج میبرند. اگر نمیخواهید بدنی بد بو داشته باشید حتماً ماست و دیگر محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک ها را در برنامهی غذاییتان بگنجانید.کلروفیل
محققان دانشگاه کلمبیا به این نتیجه رسیدهاند که کلروفیل، همان ترکیب شیمیایی گیاهی که نور را جذب و باعث تولید انرژی و رنگ سبز جلبکها و گیاهان میشود، میتواند بوی رودهها و جریان خون را به طور طبیعی خنثی کند. گشنیز، جوانهها، جعفری و دیگر سبزیجات برگ سبزدار و برگهای چای سبز حاوی بیشترین میزان کلروفیل و آنتیاکسیدانها هستند که به خلاص شدن بدن از شر سموم و رادیکالهای آزاد کمک زیادی میکنند. این مواد غذایی سرشار از کلروفیل، بهترین درمان طبیعی بوی بد دهان و بوی بد بدن هستند.زینک (روی)
زینک یا همان روی شهرت زیادی در مقابله با بوی بد بدن دارد و به همین دلیل در ترکیبات اصلی دئودورانت ها و محصولات بهداشتی مربوط به دهان مانند خمیردندان استفاده میشود. این عنصر مغذی نقش مهمی در کنترل و کاهش ضایعات داخلی بدن و روند تصفیه و پاکسازی بدن دارد. محققان دانشکدهی پزشکی دانشگاه ماریلند به این نتیجه رسیدهاند که زینک قدرت آنتیاکسیدانی دارد و سلولهای بدن را در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. به همین دلیل نیز کمبود زینک را با ایجاد بوی بد دهان و یا بوی بد بدن در ارتباط میدانند. اگر شما نیز از این قبیل مشکلات رنج میبرید بهتر است با مشورت با پزشک مکمل زینک مصرف کنید تا ذخیرهی این عنصر مغذی در بدنتان افزایش پیدا کند. علاوه بر این میتوانید با مصرف مواد غذایی سرشار از زینک مانند مغزها، تخمهی آفتابگردان و غذاهای دریایی زینک بدنتان را بالا برده و با بوی بد بدن مقابله کنید.
منیزیم
منیزیم یک مادهی معدنی ضروری است که متأسفانه کمبود آن رایج شده است. این مادهی مغذی نقش موثری در عملکردهای متعدد بدن مانند رفع بوی بد بدن دارد. منیزیم در سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی، لوبیاها، آووکادو، موز، دانهها و مغزها، غلات و شکلات سیاه بهوفور وجود دارد. در سال 1928، یک محقق فرانسوی به این نتیجه رسید افرادی که از بوی بد بدن (تعریق زیاد و نفس بد بو) رنج میبرند با مصرف مکمل منیزیم بهبود مییابند. به نظر این محقق منیزیم یک دئودورانت طبیعی است که مانع از تعریق بد بو شده و فلور روده را افزایش و بوی بد مدفوع و گاز را کاهش میدهد.
از مصرف قندهای تصفیهشده بپرهیزید
محققان دانشگاه تگزاس معتقدند بوی بد مزمن (هالیتوز یا همان بوی بد دهان و تعریق زیاد) برخی از بیماران با کمبود باکتریهای مفید در بدنشان در ارتباط است. در طول بررسیها که چند سال به طول انجامید مشخص شد بیمارانی که قندهای تصفیهشدهی زیادی مصرف کرده و غالباً تحت درمان با آنتیبیوتیکها بودهاند بیشتر از بوی بد بدن شکایت میکنند. آنتیبیوتیکها و قندهای تصفیهشده باعث کاهش میزان باکتریهای خوب و مفید رودهها و «کاندیدوز» میشود. کاندیدوز در اثر کمبود باکتریهای مفید روده و رشد مخمرها حاصل میشود که این مسئله به نوبهی خود باعث تبدیل قند به الکل شده و باعث ایجاد بوی بد بدن میشود. در نتیجه توصیه میشود که مصرف قندهای تصفیهشده را محدود کنید.تبیان
یکشنبه 27 اردیبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]