تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842049886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفره های خالی از آب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفره های خالی از آب تهران- ایرنا- روزنامه خراسان در صفحه اجتماعی خود نوشت: با وجود آن که هزاران سال طول می کشد تا یک مخزن آب زیر زمینی، تشکیل شود به گفته قائم مقام وزیر نیرو فاجعه افت 20 متری سفره های آب زیرزمینی را شاهد هستیم.


در این گزارش که در روز یکشنبه بیست و هفتم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی انتشار یافت، می خوانیم: با وجود آن که هزاران سال طول می کشد تا یک مخزن آب زیر زمینی، تشکیل شود به گفته قائم مقام وزیر نیرو فاجعه افت 20 متری سفره های آب زیرزمینی را شاهد هستیم و مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست هم از مصرف شدن حدود 85 درصد اندوخته های آبی کشور و افت سطح آب های زیرزمینی در 60 دشت اصلی و بزرگ کشور خبر می دهد و همین آمار از فاجعه ای بزرگ در سفره های آب کشور حکایت دارد.
قائم مقام وزیر نیرو درباره این موضوع با بیان این که جبران ذخایر آبی مصرف شده کشور غیرممکن است از افت سفره های آب زیرزمینی تا 20 متر خبر داده است. ستار محمودی در گفت وگو با مهر با تاکید بر محدودیت منابع آبی کشور و افزایش مصارف روزافزون آب گفت: در طول سال های گذشته 100 میلیارد مترمکعب بیشتر از توان آبی کشور استفاده شده است و اکنون پیکر نحیف منابع آبی دیگر توان برآورده کردن انتظارهای روزافزون را که گاه با منافع فردی و محلی گره خورده است، ندارد.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به افت 20 متری سفره های آب زیرزمینی بر اثر استفاده بی رویه از ذخایر آبی کشور در طول سال های گذشته افزود: بارندگی های سالانه در کشور کاهش یافته و این مسئله بر ذخایر سفره های آبی کشور هم تاثیر منفی داشته است. مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست نیز درباره این موضوع با اشاره به آخرین گزارش های موجود از مصرف حدود 85 درصد از اندوخته های آبی کشور خبر داد و به خراسان گفت: در حال حاضر در 60 دشت اصلی و بزرگ در مرکز ایران افت سطح آب زیرزمینی به دو متر و و در برخی دشت ها به 3 متر رسیده است ضمن آن که ما شاهد آخرین مرحله بیابان زایی یعنی نشست زمین هستیم که این مرحله زمانی اتفاق می افتد که فرآیند افت سطح زیرزمینی استمرار داشته باشد. محمد درویش ادامه داد: اکنون دشت توس بین 5 تا 10 سانتی متر و دشت کازرون 5 سانتی متر درحال نشست است و در مناطقی چون اردبیل ، میناب و میبد و یا کلاه قاضی در جنوب اصفهان شکاف های عمیق ایجاد شده است و در جنوب تهران نیز در حال تجربه بیشترین میزان فرونشست زمین با رقم باورنکردنی 36 سانتی متر در سال هستیم که این رقم 90 برابر شرایط بحرانی است.
وی با بیان این که درباره کنترل میزان مصرف آب به صورت پیوسته و با شتاب در حال «فرو افت» هستیم اظهار کرد: در این خصوص استان فارس با تراز منفی 2.4 میلیارد مترمکعب بدترین وضعیت را دارد که این امر باعث شده، تمام دریاچه ها و تالاب های این استان خشک شود. درویش افزود: استان اصفهان با از دست دادن زاینده رود و گاوخونی، استان تهران، خراسان رضوی و آذربایجان غربی و شرقی از دیگر استان هایی هستند که با بحران جدی روبه رو هستند.
این کارشناس محیط زیست و منابع طبیعی راه خروج از این بحران را خداحافظی کشاورزی ما با روش های سنتی عنوان کرد و گفت: ما باید به سمت کشاورزی مدرن و ارگانیک حرکت کنیم که راندمان آبیاری در این کشاورزی باید حداقل 60 درصد و ضایعات آن کمتر از 5 درصد باشد. ضمن آن که میزان مصرف کود و سموم شیمیایی نیز باید بسیار اندک و با حداکثر بهره وری در بخش کشاورزی باشد. درویش خاطر نشان کرد: علاوه بر این باید به صادرات مجازی در بخش کشاورزی پایان بدهیم چرا که در کشوری که خودش با بحران شدید منابع آبی روبه رو است نباید هیچ نوع محصول کشاورزی صادر شود در حالی که متاسفانه ما شاهد صادر شدن هندوانه، خربزه، سیب، چغندر قند و حتی یونجه هستیم.
مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به ممانعت از اجرای طرح "نکاشت" به صورت آزمایشی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه گفت: متاسفانه اجرای این طرح با مقاومت شدید نیروهای محلی روبه رو شد و عملا طرح "نکاشت" به طرح "به کاشت" تبدیل شد. درویش افزود: متاسفانه گروهی که منافع خودشان را در این می دانند که همچنان روش های سنتی کشاورزی ادامه داشته باشد به شدت مخالف انجام جراحی بزرگ در مدیریت این بخش در کشور هستند. درویش با بیان این که طرح نکاشت سال گذشته در کارگروه احیای دریاچه ارومیه مصوب شد گفت: بر مبنای این طرح قرار بود دولت به کشاورزان شهرستان های میاندوآب و اطراف دریاچه ارومیه پول بدهد تا کشت چغندر قند در این حوزه که نیاز زیادی به آب دارد محدود شود و آب رودخانه زرینه رود به دریاچه ارومیه بریزد اما متاسفانه این طرح متوقف شد. وی افزود: پس از آن طرح «به کاشت» مطرح شد که این طرح نیز با مقاومت های جدی روبه رو است و آن طور که پیش بینی می شد پیشرفت نکرده است. وی افزود: هدف اصلی اجرای طرح «به کاشت» در اطراف دریاچه ارومیه تغییر نوع الگوی کشت محصولات با نیاز آبی بالا مانند چغندر قند به محصولاتی با نیاز آبی کم مانند گندم و جو در اراضی حوزه آبریز اطراف دریاچه ارومیه است.
وی خاطرنشان کرد: برای بهبود این شرایط به همکاری کشاورزان، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، مسئولان محلی و استانداران و همچنین تشکیل تشکل های مردم نهاد در حوزه های محیط زیست نیاز داریم. وی تصریح کرد: شرایط موجود باعث می شود تا بحرانی به نام حاشیه نشینی گریبان مدیریت شهری را بگیرد و اگر نجنبیم تبعات این بحران دامن گیرمان می شود.
*منبع: روزنامه خراسان
**پژوهش**2002**9131



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن