تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843507250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- دغدغه سفره 7 میلیون ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دغدغه سفره 7 میلیون ایرانی تهران- ایرنا- روزنامه ایران در صفحه جامعه خود نوشت: برخورداری از امنیت غذایی حق مردم است. در همین عرصه، توجه به مقوله تغذیه در سلامتی و امنیت غذایی بویژه برای افراد حاشیه نشین و دهک های پایین جامعه که فقر غذایی را تجربه می کنند و با کمبود ویتامین و پروتئین مواجه هستند، یکی از مهمترین اقداماتی است که دولت در بیست ماه گذشته آن را دنبال کرده است.


در این گزارش که در شماره روز سه شنبه پانزدهم اردیبهشت 1394 خورشیدی انتشار یافت، می خوانیم: برخورداری از امنیت غذایی حق مردم است. در همین عرصه، توجه به مقوله تغذیه در سلامتی و امنیت غذایی بویژه برای افراد حاشیه نشین و دهک های پایین جامعه که فقر غذایی را تجربه می کنند و با کمبود ویتامین و پروتئین مواجه هستند، یکی از مهمترین اقداماتی است که دولت در بیست ماه گذشته آن را دنبال کرده است. طی این مدت بیش از 7 میلیون نفر تحت پوشش طرح حمایت غذایی قرار گرفته و امسال نیز با توجه به مطالعات انجام شده، برای آنکه هر سفره ای از حداقل های لازم کالری و پروتئین برخوردار باشد و با فقر غذایی مقابله شود، مقرر شده است که دامنه پوشش طرح تأمین امنیت غذایی افزایش پیدا کند و 10 میلیون نفر از محرومان در نوبت های مختلف سبدغذایی قرار بگیرند. طرحی که به عقیده کارشناسان باید تمام قد و با جدیت دنبال شود.
اجرای طرح امنیت غذایی با گستره کشوری و پوشش دهی قشرهای محروم و آسیب پذیر از جمله سیاست های رفاهی دولت تدبیر و امید است که در دولت قبل پس از اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها به سبب افزایش نرخ تورم و بی توجهی به سیاست های جبران غذای ارزان، قشرهای ضعیف و محروم بیش از پیش در معرض آسیب قرار گرفتند و همین مسأله باعث شد تا در دولت یازدهم به منظور جلوگیری از موازی کاری ها و اقدامات پراکنده در این زمینه برنامه مدون و مشخصی با عنوان برنامه «امنیت غذایی» برای نزدیک به 7 میلیون نفر به اجرا درآید. البته در ابتدا به دلیل نبود بانک اطلاعاتی قابل اعتنا از وضعیت دقیق معیشتی مردم و همچنین درآمد، شغل و نوع فعالیت هایی که صورت می گیرد اجرای طرح امنیت غذایی با مسائل و مشکلات فراوانی همراه بود. رویکرد این طرح،حمایت از معیشت خانوارهایی است که با فقرغذایی مواجه هستند اما برخی حواشی و مسائل که خارج از برنامه و عمدتاً به ناهماهنگی های بین دستگاه های اجرایی بر می گشت سبب شد در فاز اول اجرای این طرح نارضایتی و مشکلاتی برای جامعه هدف به وجود آید اما با
آسیب شناسی های صورت گرفته ضعف ها و نقص های آن بر طرف شد و با شناسایی افراد نیازمند و محروم در اقصی نقاط کشور بویژه مناطق محروم این کار به صورت هدفمند انجام گرفت و فقط به خانواده هایی سبد غذایی ارائه می شد که مواد پروتئینی لازم به سفره هایشان نمی رسید.
اجرای تکالیف قانونی در زمینه ریشه کنی فقر و محرومیت
کارشناسان اظهار می دارند با گذشت بیش از یکسال از اجرای این طرح ارزیابی ها نشان می دهد جهت گیری دولت در زمینه ریشه کنی فقر مطلق با ارائه بسته های غذایی، به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و دیگر مشمولان نیازمند درست بوده و تا حدودی در تحقق بخشیدن اصل چهل و سوم قانون اساسی که بیان می کند: «برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، یکی از نیازهای اساسی تأمین خوراکی و تغذیه فرد است» موفق عمل کرده است. در حالی که پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم نه تنها از سوی مسئولان دولت قبل به اجرای تکالیف قانونی وقعی گذاشته نشد بلکه با اقدامات عوام پسند به معدود گروه هایی کمک های مالی و غذایی صورت می گرفت که چه بسا جزو قشرهای کم درآمد و آسیب پذیر هم نبودند. به گفته کارشناسان حوزه رفاه اجتماعی وجود برخی از آسیب های اجتماعی و ناهنجاری ها در جامعه به فقر، بیکاری ومحرومیت هایی بر می گردد که بر اثر توزیع ناعادلانه ثروت وشکاف های طبقاتی به وجود آمده و اگر متولیان امر به طور ریشه ای و اساسی به این معضلات رسیدگی نکنند و برنامه هایی برای ریشه کنی و حذف آن نداشته باشند همانند طرح امنیت غذایی به طور قطع جامعه با بحران های اجتماعی مواجه خواهد شد که جبران آن مشکل خواهد بود. البته گفته می شود در سال جدید دولت دربودجه کل کشور برای حمایت از اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه اعتبارات مناسبی را درنظر گرفته که استمرار و تدوام اجرای امنیت غذایی برای 10 میلیون نفر از جمله این برنامه هاست.
مبارزه با فقر غذایی
با شروع به کار دولت دکتر روحانی اجرای سیاست های رفاهی منسجم به عنوان حق مردم و در راستای ایجاد فرصت های برابر، گسترش عدالت اجتماعی، افزایش اعتماد اجتماعی و تضمین توسعه و پیشرفت کشور در دستور کار قرار گرفت. در اولین سال شروع به کار دولت تدبیر توزیع سبد کالایی که به عنوان یک رویکرد سیاستی با هدف ایجاد امنیت غذایی مردم در دستور کار دولتمردان قرار گرفته بود، اما در اجرای این طرح مشکلاتی بروز کرد. در این میان دولت تدبیر با تأکید بر این نکته که ارزیابی یک خط مشی یا سیاست و بررسی نتایج اجرای آن، یکی از مؤلفه های اصلی در فرایند سیاستگذاری محسوب می شود پس از بررسی نتایج و اثرات طرح سبد کالا، ضمن ارزیابی نقادانه اجرای توزیع سبد کالا، مشکلات اجرای آن را تشخیص و اصلاحاتی در اجرای آن پدید آوردند و از شهروندان عذرخواهی کردند. البته دولت فقط به اعلام اینکه در اجرای توزیع سبد کالا مشکل پدید آمده است بسنده نکرد و در راستای اصلاح طرح توزیع سبد کالا چند راهکار مشخص را نیز تعیین کرد.
طرح حمایت غذایی
دولت یازدهم مصوبه ای با عنوان حمایت غذایی تصویب کرد و اقلامی را برای توزیع در سبد غذایی در نظر گرفت. اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوب، لبنیات، روغن مایع، رب گوجه فرنگی و خرما است.
همچنین ارزش بسته غذایی برای خانوار تک نفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، سیصد هزار ریال و خانوار دو نفره ششصد هزار ریال و خانوارهای بیش از دو نفر، به ازای هر نفر اضافی یکصد هزار ریال و در هر خانوار حداکثر یک میلیون و دویست هزار ریال تعیین می گردد.
در اجرای طرح حمایت غذایی مشکلات و مسائل متعددی نظیر لزوم هماهنگی بین حداقل 10 دستگاه و نهاد درگیر در اجرای طرح، مشخص نبودن تفاوت بین طرح سبد کالا و بسته حمایت غذایی در بین مردم و مسئولان، دغدغه دستگاه ها و عاملان، از تکرار مجدد مشکلات سبد کالا در طرح حمایت غذایی، مطالبات و توقعات فزاینده بین افکار عمومی و اقشار اجتماعی وجود داشت. از سوی دیگر جدید بودن طرح حمایت غذایی و جزئیات آن اعم از هدف، مدت برنامه، دستگاه ها و وزارتخانه های اجرایی مربوط، افراد تحت پوشش طرح، نحوه توزیع کالا و عاملان توزیع و ...، امکان پیش بینی نحوه عملیاتی شدن طرح و چالش های پیش رو را دشوار ساخته بود. به عنوان مثال جامعه هدف این طرح، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده است، در حالی که در طرح سبد کالا، تقریباً عموم مردم را در بر می گرفت. کاهش جامعه هدف می توانست یکی از بحران های این طرح باشد. همچنین پرداخت یارانه نقدی از طریق کارت اعتباری برای نخستین بار در این طرح انجام شد. با این وجود و برخلاف وجود همه مسائل و مشکلات، این طرح بدون حاشیه و با موفقیت انجام شد.
چرا طرح حمایت غذایی با موفقیت اجرا شد
اجرای طرح حمایت غذایی که دارای پیچیدگی ها و ظرایف فراوانی بود، آن هم بعد از تجربه نه چندان موفق توزیع سبد کالا، یک تجربه نسبتاً موفق سیاستگذاری به شمار می آید. در اجرای این طرح با شناسایی دقیق گروه های هدف، ایجاد هماهنگی بین نهادها و دستگاه های ذی ربط و استفاده از کارت های اعتباری سبد های غذایی بین ١٠میلیون نفر از افرادی که دچار فقر غذایی بودند، توزیع شد. گفتنی است، اجرای طرح به صورت پایلوت در چند استان پیش از اجرای سراسری آن، تبیین دقیق اهداف طرح برای مدیران استانی، ارزیابی و نظارت بر نحوه اجرا، اصلاح موارد و مشکلات پیش آمده در هنگام اجرای طرح، تفویض برخی اختیارات اجرایی به مدیران استانی و عدم تمایل به تبلیغات رسانه ای و ایجاد سروصدای بی مورد از دیگر دلایل اجرای موفق این طرح بوده است.
*منبع: روزنامه ایران
**پژوهش**2002**9131



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن