تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833830214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهش تحصیلی همیشه هم خوب نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جهش تحصیلی همیشه هم خوب نیست تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در صفحه جامعه نوشت: «فرزند ما باهوش است، با بقیه فرق می کند و باید جهشی بخواند» هر چند داشتن ضریب هوشی (آی کیو) 120یکی از شرایط اساسی جهش تحصیلی است اما کم هستند پدر و مادرهایی که چنین دیدگاهی دارند.


این روزنامه در گزارشی مبنی بر جهش تحصیلی در روز یکشنبه بیست و هفتم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی آورد: «فرزند ما باهوش است، با بقیه فرق می کند و باید جهشی بخواند» هر چند داشتن ضریب هوشی (آی کیو) 120یکی از شرایط اساسی جهش تحصیلی است اما کم هستند پدر و مادرهایی که چنین دیدگاهی دارند.
آنها حتی اگر فرزندشان ضریب هوشی لازم را هم نداشته باشد، اصرار دارند هر طور شده یک سال را جهشی بخواند تا به اصطلاح یک سال از زندگی جلو بیفتد. اما آیا جهش تحصیلی مساوی موفقیت بیشتر فرد در آینده است؟
موافقان جهش تحصیلی می گویند که اصل، مساوات در آموزش است بدین معنا که باید به دانش آموزان اجازه داد تا به نسبت استعدادهای خود پیشرفت کنند و به هیچ وجه منطقی نیست که دانش آموزان تیزهوش را در حصار سن تقویمی شان محدود کنیم. از نظر آنها توزیع کودکان بر اساس تراز سنی کار درستی نیست بلکه باید به توانایی های هوشی آنان توجه داشت.
در مقابل، سطحی شدن یادگیری از دلایلی است که مخالفان جهش تحصیلی بر آن تأکید می کنند. آنها معتقدند جهش تحصیلی نوعی تسریع در آموزش است و مانع از اکتشافات فردی کودکان و نوجوانان می شود. تحت فشار قرار دادن کودک برای یادگیری قبل از موعد مناسب حتی وقتی که ابزارهای ذهنی لازم در او رشد کرده کار درستی نیست. از نظر مخالفان، آموزش مطالبی که برای 9 ماه تهیه شده، در مدت زمانی کمتر از 3 ماه، فشار روانی و ذهنی بسیار زیادی برای معلم و دانش آموز به دنبال دارد.
لزوم تغییر دیدگاه
امیرحسین ملکی، کارشناس آموزش و پرورش درباره جهش تحصیلی به همشهری می گوید: بحث جهش تحصیلی 2 رویکرد آموزش و پرورش است، اگر کارکرد مدرسه آموزش مفاهیم کتاب های درسی باشد حُسن جهش این است که بچه را متوقف نمی کند، وقت او تلف نمی شود و آموزش را تسهیل می کند.اما ناسازگاری اجتماعی مناسب دانش آموز با همسالان، بالا رفتن سطح توقعات خانواده و معلم از دانش آموز و عدم تعمیق مطالب آموخته شده از معایب جهش تحصیلی است. ملکی معتقد است در جهش تحصیلی مطالب به صورت دانشی به دانش آموز ارائه می شود و او فرصت مناسبی برای درک صحیح مطالب ندارد، بنابراین از لحاظ سطح دانش خوب ولی درک و فهم مطالب کم است. پس باید دیدگاه نظام آموزشی تغییر کند. در این صورت معلم می تواند برای دانش آموزان مستعد برنامه انفرادی بدهد و انعطاف در برنامه درسی، سرفصل ها و توانمندی سازی معلمان می تواند موجب رشد در یک محیط مناسب باشد. همچنین می توان در فوق برنامه ها با توجه به نیازها و توانمندی های دانش آموزان مستعدتر، برنامه های خاصی تعریف کرد. او با اشاره به اینکه در منحنی نرمال فقط 2درصد دانش آموزان تیزهوش محسوب می شوند توضیح می دهد: بسیاری از خانواده ها ممکن است احساس کنند فرزندشان مطالب کتاب های درسی را بلد هست و باید به پایه تحصیلی بالاتر برود درحالی که اینطور نیست.
مشاوره پیش از جهش
مصطفی ناصری، روانشناس و مشاور هم با بیان اینکه اکنون جهش تحصیلی در جهان تقریبا منسوخ شده به همشهری می گوید: جهش تحصیلی در موارد خاص و برای افرادی با ضریب هوشی آی کیو 140 توصیه می شود زیرا برای نسل جدید آی کیو 105تا 107طبیعی است. در جهش تحصیلی رشد عاطفی و هیجانی بچه به تکامل نمی رسد و در اصطلاح EQ با IQ همزمان رشد پیدا نمی کند و در جهش آی کیو مبناست و به ئی کیو توجهی نمی شود. در رشد هوش برخلاف رشد هیجانی نیاز به پرسش داریم.
او به خانواده هایی که می خواهند فرزندشان به صورت جهشی درس بخواند توصیه می کند این کار را پس از مشاوره با روانشناس و انجام تست های وکسلر و خلاقیت تورنس که جنبه های مختلف هوش و خلاقیت سنجیده می شود، انجام دهند.
ناصری با اشاره به اینکه ضریب هوشی برای جهش تحصیلی 120اعلام شده، می گوید: به نظر من برای جهش تحصیلی باید ضریب هوشی بچه دست کم 130 باشد.در غیر این صورت جهش تحصیلی مثل یک نارسی است که از درخت چیده می شود و در محیطی غیرطبیعی قرار می گیرد تا برسد.
چگونگی جهش تحصیلی
امکان جهش تحصیلی برای فرزندتان در چه پایه های تحصیلی و چگونه امکان پذیر است؟ بهروز فتحی، کارشناس آموزش و پرورش در این باره به همشهری می گوید: همه دانش آموزان برای ورود به پایه های بالاتر به صورت جهشی، ملزم به گذراندن پایه های اول هر دوره تحصیلی هستند. جهش تحصیلی برای دانش آموزان پایه های اول و دوم و چهارم و ششم ابتدایی، پایه هفتم(دوره اول متوسطه) و پایه اول دوره دوم متوسطه تعریف نشده و دانش آموزان پایه دوم هر دوره می توانند با احراز شرایط اعلام شده در پایه بالاتر ادامه تحصیل دهند.اولیای دانش آموزان پایه های دوم و سوم ابتدایی می توانند با درخواست کتبی برای جهش تحصیلی فرزند خود اقدام کنند. شرط این درخواست، کسب سطح پیشرفت تحصیلی در همه دروس در خرداد و داشتن عنوان خیلی خوب است.در ارزیابی توصیفی دانش آموز ابتدا همراه یکی از والدین برای تأیید صلاحیت هوشی و روانی به آموزش و پرورش استثنایی مراجعه می کند و در امتحاناتی که شهریور برگزار می شود باید سطح خیلی خوب کسب کند.
*منبع: روزنامه همشهری
**پژوهش**2002**9131



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن