واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پرفشاری خون چالش جدی سلامت در استان مرکزی است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: پرفشاری خون در گروه سنی میانسال به بالا به عنوان چالش جدی سلامت و بستر ساز انواع بیماری ها در این استان است.
دکتر بابک عشرتی روز یکشنبه به مناسبت روز فشار خون در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس آخرین آمارهای مراقبتی حدود 17 درصد مرگ و میر ها در استان مرکزی ناشی از عوارض فشار خون به ویژه بروز انواع سکته های مغزی و قلبی است.
وی توضیح داد: فشار خون بیماری بدون علامت است که بسیاری از مردم از وجود آن تا بروز مشکلات جدی در سلامت بی خبر هستند و این مساله لزوم ترغیب گروه های سنی میانسال برای غربالگری و سنجش پرفشاری خون را دوچندان می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در بروز پرفشاری خون، تغذیه سرشار از نمک و چربی ها است که در این خصوص استان مرکزی شرایط نگران کننده ای دارد.
دکتر عشرتی خاطرنشان کرد: مردم استان مرکزی سه برابر نیاز روزانه از نمک استفاده می کنند و به جای مصرف سه تا پنج گرم نمک در رژیم غذایی روزانه ، هم اینک 10 تا 15 گرم از این ماده استفاده می کنند.
وی اظهار کرد: بر اساس ردیابی رفتارهای تغذیه ای مردم استان مرکزی هم اینک 54 و هشت دهم مردم این استان عادت به استفاده از نمکدان در هر وعده غذایی دارند که این شاخص در جمعیت روستایی استان نسبت به جمعیت شهری به مراتب بالاتر است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: ذائقه شور در دراز مدت به رسوب دیواره عروق و شریان ها و پرفشارری خون می انجامد و مطالعات نشان داده که 34 درصد از مرگ های استان مرکزی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است که پایه آن پرفشاری خون است.
دکتر عشرتی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم در بروز فشار خون مصرف بی رویه چربی ها است و مردم استان مرکزی به جای 20 تا 30 گرم چربی روزانه در رژیم غذایی هم اکنون حدود 50 گرم چربی مصرف می کنند.
وی اظهار کرد: یکی از رفتارهای غلط تغذیه ای در استان مرکزی این است که 55 و شش دهم درصد مردم لبنیات محلی پرچرب، پنج و سه دهم لبنیات پاستوره پرچرب و 26 و سه دهم درصد از سس ها برای طعم دهی به غذا استفاده می کنند، که استمرار این رفتار ها به پرفشاری خون می انجامد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: سالانه 17 و نیم میلیون نفر در دنیا جان خود را به خاطر عوارض ناشی از پرفشاری خون از دست می دهند و در استان مرکزی نیز علت 80 درصد مرگ ها در فشار خون بالا، مصرف سیگار، کم تحرکی، کلسترول بالای خون و بروز سکته های مغزی و قلبی است.
دکتر عشرتی اظهار کرد: رویکرد برنامه های پیشگیرانه امسال مرکز بهداشت استان مرکزی در نهضت کاهش مصرف نمک و چربی و ترغیب عموم مردم به تحرک جسمانی و پرهیز از مواد دخانی است.
وی بیان کرد: یکی از برنامه های مهم در این حوزه ترغیب صنایع غذایی استان به کاهش داوطلبانه میزان نمک در تولید محصولات غذایی است که سال گذشته چندین واحد تولیدی این مهم را در دستور کار خود قرار دادند.
وی توضیح داد: حساس سازی گروه های مردمی به سنجش فشار خون از موضوعات مهمی است که می تواند از بروز انواع بیماریها و هزینه های سربار پیشگیری کند.
فشار خون بالا سه برابر احتمال ابتلا به بیماریها را نسبت به فشار خون معمولی افزایش می دهد.
روز 27 اردیبهشت ماه در تقویم سلامت به عنوان روز فشار خون بالا تعیین شده است.ک/3
6013/6012
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]