تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867384042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بعثت؛ نقطه ی آغازین تکامل بشر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بعثت؛ نقطه ی آغازین تکامل بشر تهران- ایرنا- بیست و هفتم رجب سالروز بعثت حضرت محمد(ص) است، هنگامه ای خجسته که پروردگار درهای رحمت خویش را به روی عالمیان گشود و برترین مخلوق خود را برای هدایت بشر به پیامبری مبعوث کرد تا آنان به سعادت حقیقی رهنمون شوند.


حضرت محمد(ص) در هفدهم ربیع الاول سال 570 عام الفیل در مکه دیده به جهان گشودند، نام پدر بزرگوارشان عبدالله و مادرشان آمنه از زنان پاکدامن آن روزگار بود. پیامبر خدا(ص) پدر خود را پیش از تولد و مادرش را در کودکی از دست دادند و به همین دلیل در کنار پدر بزرگشان عبدالمطلب و دایه مهربانشان حلیمه رشد و پرورش یافتند.
پس از درگذشت جد بزرگوار ایشان، ابوطالب(ع) عموی رسول نبی(ص) سرپرستی آن حضرت را برعهده گرفت. تعلیم و تربیت پیامبر اکرم(ص) از کودکی در فضایی معنوی؛ لازمه ی رویداد سرنوشت ساز بعثت در هدایت بشر محسوب می شود.
ایشان پیش از برگزیده شدن به پیامبری از پاکی و معنویت خاصی برخوردار بودند و روزهایی از سال را برای تفکر و عبادت به غار حرا می رفتند. این خلوت گزینی ها حیات روحانی پیامبر را تقویت می کرد و مقدمه ای برای بعثت و نزول وحی به آن حضرت، به شمار می رفت.
حضرت محمد(ص) به راستگویی و امانت داری شهرت داشتند و به همین دلیل قبیله ی قریش ایشان را امین لقب دادند. آن بزرگوار در 25 سالگی با حضرت خدیجه(س) ازدواج کردند، بانوی پرهیزگار و ثروتمندی که تمام اموال خود را در راه رضای پروردگار به نیازمندان بخشید. این بانوی گرانقدر پس از بعثت، یار همیشگی خاتم پیامبران در راه گسترش اسلام حقیقی بود.
سرانجام لحظه ی موعود فرا رسید و در سال چهلم عام الفیل درست در هنگامه ای که بت پرستی رواج یافته و جهل و نادانی همه جا را فرا گرفته بود و بشر به پیامبری فرهیخته نیاز داشت، درهای آسمان گشوده شد و جبرییل در غار حرا بر پیامبر(ص) نازل آمد، فرشته ی وحی او را به نام محمد صدا زد و در زمانی که خواندن و نوشتن رواج چندانی نداشت و تنها هشت تن از مردم مدینه و 17 تن در مکه از نعمت سواد برخوردار بودند، از او خواست که بخواند، اما پیامبر(ص) گفت: نمی توانم. جبرییل(ع) پاسخ داد: یا حضرت محمد(ص) بخوان و در این هنگام پیامبر(ص) به اذن پروردگار شروع به خواندن کردند.
رسول اکرم(ص) پس از آن حال عجیبی داشتند و نورانیتی خاص ایشان را فرا گرفته بود؛ حضرت خدیجه(س) دلیل این امر را پرسید و آن حضرت آنچه بر ایشان گذشته بود بازگو کردد. امیر مومنان علی(ع) و حضرت خدیجه(س) نخستین افرادی بودند که به دین اسلام ایمان آوردند و پشت سر آخرین فرستاده ی خداوند به نماز ایستادند.
فراگیر شدن بت پرستی در مکه سبب شد حضرت محمد(ص) نخست به دعوت پنهانی اسلام بپردازند و سه سال پس از آن نزدیکان و خویشاوندان خود را به کاملترین دین خدا دعوت نمایند. در مرحله ی سوم پیامبر(ص) دعوت همگانی را آغاز کردند، در این برهه، مردم زیادی از قبیله های مختلف به دین مبین اسلام ایمان آوردند.
مشرکان و منافقان قریش که منافع خود را در خطر می دیدند به رویارویی با آن حضرت و یارانش برخاستند و برای جلوگیری از گسترش این نهضت به تحریم اقتصادی و آزار و اذیت مسلمانان روی آوردند. حضرت محمد(ص) در چنین شرایطی با گروهی از مسلمانان به حبشه هجرت کردند، هجرتی که آغازگر تبلیغ دین اسلام در خارج از مکه شد.
روایت های اسلامی و مطالعه های تاریخی حکایت از آن دارد که پیش از برگزیده شدن آخرین فرستاده ی خدا، در دین های مختلف الهی آمدن پیامبر خاتم(ص) بشارت داده شده بود و به بیان قرآن، کتاب های آسمانی تورات و انجیل؛ آمدن ایشان را نوید داده بودند و به برخی از ویژگی های رسول اکرم(ص) و یارانشان اشاره داشته اند.
پروردگار در قرآن کریم برخی از هدف های بعثت پیامبر(ص) را ذکر کرده است که از آن جمله می توان هدایت عامه، تکمیل ایمان و تقوی، تعلیم و تربیت جامعه، تزکیه نفس ها، بیداری فکرت و عقل بشر، تکمیل اخلاق بشر، انذار و تبشیر عالم، اشراف و شهادت بر مردم و دعوت عامه به پیروی از رسالت را نام برد.
مسلمانان سراسر جهان سالروز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، این رویداد مهم تاریخ جهان اسلام را به عنوان یکی از عیدهای بزرگ جشن می گیرند و همواره آن را پاس می دارند.

**پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا، به بهانه ی سالروز بعثت حضرت محمد(ص) با حجت الاسلام حسن امینایی عضو ائمه جماعات استان تهران به گفت و گو پرداخته است.
حجت الاسلام حسن امینایی با بیان اینکه وقتی چیزی آفریده می شود باید تمام نیازهای مربوط به آن فراهم شود و اگر چنین نشود اتفاقی خلاف قاعده ی آفرینش رخ می دهد؛ گفت: خداوند نیز این امر را فراموش نکرده است و پس از آفرینش انسان، پیامبران خود را برای یاد دادن راه و روش درست زندگی با دلیل های روشن و کتاب فرستاد. مبعوث شدن حضرت محمد(ص) به عنوان آخرین پیامبر خدا نیز لازمه ی آفریده شدن این جهان بود.
وی اظهار داشت: پیامبر اسلام زمانی به بعثت رسیدند که بیشتر مردم از راه و روش انبیا پیشین دور شده بودند و در جاهلیت به سر می بردند. این گمراهی در سراسر جامعه حکمفرما بود تا اندازه ای که دختران را زنده به گور می کردند.
عضو ائمه جماعات استان تهران به نقل از حضرت علی(ع) تصریح کرد: خداوند پیامبر را در شرایطی به رسالت مبعوث کرد که هیچ یک از پیامبران در حیات نبودند، وحی قطع شده بود و فرقه های مختلف شکل گرفته و مردم در تاریکی، نادانی و گمراهی غرق شده بودند؛ چرا که از زمان حضرت آدم(ع) تا زمان پیامبری حضرت عیسی(ع) خداوند پیامبران را پی در پی برای هدایت بشر می فرستاد. اما از زمان حضرت عیسی(ع) تا پیامبری حضرت محمد(ص) که 600 سال به طول انجامید، فرستاده ای از طرف خداوند برای هدایت مردم در نظر گرفته نشده بود. همانطور که در نهج البلاغه ذکر شده است، در این سال ها ظلم و ستم سراسر دنیا را فرا گرفت، آتش جنگ ها برافروخته شد زیرا پیامبری نبود تا مردم از او علوم و معارف الهی را که چراغ و روشنایی هدایت و رستگاری بشر است، دریافت کند. بدین شکل خداوند آخرین پیامبر خود را برای راهنمایی مردم فرستاد تا آنان را به راه راست هدایت و سعادت و آسایش دنیا و آخرت آنان را فراهم کند.
حجت الاسلام امینایی با بیان اینکه در قرآن کریم نیز به رسالت و پیامبری حضرت محمد(ص) اشاره شده است، گفت: آیه دوم سوره ی جمعه و 164 سوره ی آل عمران به بعث پیامبر(ص) اشاره دارد. خداوند در بیست و هفتم رجب سال چهلم عام الفیل پیامبرش را فرستاد تا بر تمامی انسان ها رحمت باشد. این رویداد 6 هزار و 203 سال پس از هبوط حضرت آدم رخ داد. آن زمان که رسول خدا(ص) به 40 سالگی رسیده بودند و به رسم همیشگی روزهایی از سال را برای عبادت در غار حرا به سر می بردند، جبرییل بر پیامبر نازل شد و با دعوت کردن آن حضرت(ص) به خواندن و نزول نخستین آیه ی قرآن، ایشان را از طرف پروردگار بر مردمان جهان مبعوث کرد و اینگونه رسالت آخرین فرستاده ی خداوند بر تمامی موجودات دنیا آغاز شد.
وی در ادامه افزود: خاتم پیامبران(ص) سپس از غار حرا بیرون آمدند و به طرف منزل خود حرکت کردند، نور و روشنایی او همه جا را روشن می کرد. از شدت نورانیت پیامبر(ص) هیچ فردی توان نگاه کردن به ایشان را نداشت و زمانی که وارد خانه شدند از شعاع نور آن حضرت خانه روشن شد. در این زمان حضرت خدیجه(س) دلیل این نورانیت را از حضرت محمد(ص) جویا و پس از آنکه حقیقت بر او روشن شد به عنوان نخستین زن بر رسول خدا(ص) و دین اسلام ایمان آورد.
حجت الاسلام امینایی در پایان درباره ی شناساندن هر چه بیشتر سیره ی پیامبر(ص) به جوانان این مرز و بوم گفت: این امر باید از خانواده ها آغاز شود و با برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و دعوت جوانان به مسجد ها گسترش یابد. رسانه های مختلف از جمله صدا و سیما می توانند با برگزاری برنامه های متنوع به شناخت بیشتر زندگی رسول خدا(ص) به جوانان یاری کنند. مطبوعات و رسانه های دیگر نیز باید با تهیه گزارش های متنوع و جذاب درباره ی زندگی امامان معصوم(ع) راه و روش صحیح زندگی را به نسل های جدید بیاموزند.
از: مرضیه دهقانی(گروه اطلاع رسانی)
پژوهشم**9165**2002**9131






25/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن