واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آسوشیتدپرس: قالیباف به دنبال بهبود چهره سیاسی خود / آیا نصب آثار هنری، شهردار تهران را به کرسی ریاست جمهوری می رساند؟
در اقدامی غیرمعمول توسط شهردار تهران، صدها نسخه از آثار هنری معروف - هم از اساتید جهانی هم از هنرمندان ایرانی - بر روی حدود یک هزار و 500 تابلوی تبلیغاتی در سراسر شهر نصب شده و پایتخت ایران را به یک نمایشگاه سرباز بزرگ تبدیل کرده است.
به گزارش نامه نیوز، آسوشیتدپرس نوشت: این طرح 10 روزه، که روز جمعه پایان می یابد، باعث هم ستایش هم انتقاد شده است ولی به گفته احسان فتحی پور، چه مردم از آن خوششان بیاید چه نیاید، پیام، ساده است.
این بازرگان 57 ساله اهل تهران اعلام کرد: «این می گوید که ایرانی ها نیز هنردوست هستند».
آثار زیادی برای نگاه کردن وجود دارد - «کلیسای جامع روئن» اثر کلود مونه، «منظره با یک پل سنگی» از رامبراند، اثر سال 1981 مارک تانسی با نام «آزمون چشم معصوم» و «گیاهان پرشکوفه در پاییز» کار منتسب به اوگاتا کورین نقاش ژاپنی.
در شهری با نه میلیون نفر جمعیت، 200 نسخه از کارهای اساتید جهانی همراه با 500 کار از هنرمندان ایرانی همچون یکی از آثار بهمن محصص نقاش ایرانی، که در میدان آرژانتین تهران نصب شده است، برای جلب توجه با یکدیگر رقابت می کنند.
این آثار بر تابلوهای تبلیغات شهری کنار بزرگراه های اصلی، روی پل های روگذر و در میادین و تقاطع های مهم جا گرفته است.
این طرح، ابتکار محمدباقر قالیباف شهردار تهران است - که دو بار در رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ایران، نخست در سال 2005 و سپس در سال 2013 که وی در جایگاه دوم پس از حسن روحانی قرار گرفت، شکست خورد.
قالیباف شهرت خود را بر یک رشته پروژه ها به منظور بهبود کیفیت زندگی در سراسر پایتخت ایران از جمله پارک ها، بزرگراه ها و خطوط مترو استوار کرده است.
شهرداری تهران با حمایت مالی از این نمایشگاه با عنوان «نگارخانه ای به وسعت یک شهر»، اعلام کرده است می خواهد هنر را به اهالی شهر نزدیک تر کند.
شهرداری در گذشته نیز طرح های غیرمعمولی - از جمله تبدیل زندان، پادگان و کشتارگاه به موزه و گالری داشته است.
جمال کامیاب، که ریاست سازمان زیباسازی شهر تهران وابسته به شهرداری را برعهده دارد، اعلام کرد هدف، «بهبود سواد هنری شهروندان» و آراستن اماکن عمومی است.
سعید لیلاز، تحلیلگر مستقر در تهران اعلام کرد این طرح احتمالا تلاشی از سوی قالیباف برای بهبود وجهه تندروی خود و همچنین جلب حمایت طبقه متوسط - احتمالا برای انتخابات بعدی است.
لیلاز در گفتگو با اسوشیتدپرس اعلام کرد: «این یک گذر از یک الگوی تندرو به یک حوزه معتدل تر است که به نیازهای فرهنگی طبقه متوسط می پردازد».
بسیاری، این کار را می پسندند همچون سحر نصیری، دانشجوی 23 ساله ادبیات فارسی که می گوید: «شهر کل سال پر از تبلیغات است پس، این یک زنگ تفریح خوب است».
بهزاد فراهانی، بازیگر، در گفتگو با پایگاه اینترنتی هنری «بانیفیلم دات آی آر» اعلام کرد: «به علت نصب این تابلوها، دست کم 20 اثر هنری خوب» را دیده است.
علی اصحابی، خواننده پاپ، می گوید امیدوار است به منظور «بهبود فرهنگ مردم»، این ایده در دیگر شهرها - و شاید ایستگاه های مترو - تکرار شود.
در تقاطع صدر در شمال تهران، حاتم باقری که توت فرنگی می فروشد، به تابلوی بزرگ «جیغ» کار ادوارد مونک نگاه می کند.
این میوه فروش که تقریبا 60 سال دارد، می گوید: «متاسفانه، من بی سواد هستم. من این را درک نمی کنم» ولی خیلی از جوانان می ایستند و نگاه می کنند بنابر این، «این باید به این معنا باشد که این مهم است».
روزنامه اصلاح طلب «شرق» با کاریکاتوری نشان داد که شخصیت تابلوی جیغ از ترافیک تهران وحشت کرده است.
با این حال، رضا سیمرغ، منتقد هنری می گوید رانندگان فقط برای یک یا دو ثانیه، تابلوها را می بینند - و این پرت شدن حواس می تواند خطرناک باشد.
وی گفت: «درک آثار هنری پیچیده هنگام رانندگی، غیرممکن است».
برخی دیگر نیز از کیفیت پایین نسخه ها انتقاد و اعلام کردند تابش شدید نور آفتاب بر روی برخی از تابلوها، به آثار هنری لطمه می زند.
بیشتر مجموعه دولتی نقاشی های باارزش اساتید اروپایی همچون ونسان ون گوگ، پابلو پیکاسو، سالوادور دالی و خوان میرو همچنین اسطوره های قرن بیستم آمریکا همچون اندی وارهول، جسپر جانز و جکسون پولاک در دوران حکومت رضا پهلوی شاه مورد حمایت آمریکا به دست آمده است.
منبع: تیک
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]