واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صنعت گردشگری در ایران مغفول است خرم آباد -ایرنا - معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی گفت:صنعت گردشگری در ایران به دلیل اتکا به در آمدهای نفتی مغفول و رها شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سعید شیرکوند در کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در لرستان در دانشگاه لرستان افزود :فعالیت های دارای جنبه اقتصادی و متمرکز در بنگاه های اقتصادی در راستای کسب وکار صنعت تلقی می شود .
وی اظهار کرد : امروزه صنایع با صنعت فرق می کند و این در حالی است که گردشگری در دنیا به عنوان یک صنعت مهم شناخته شده است .
وی با بیان اینکه این صنعت نوپا متفاوت با بقیه صنعت ها است و رشد فوق العاده ای داشته است تصریح کرد :در 50 سال اخیر نرخ رشد صنعت گردشگری بیش از 20 درصد بوده که این در نوع خود بی نظیر است.
شیرکوندبا تاکید بر اینکه گردشگری با سفر متفاوت است و رونق و در آمد ایجاد می کند گفت: صنعت گردشگری رابطه مستقیمی با پیشرفت های فناوری دارد چون پیشرفت اقتصادی و رشد فناوری سبب افزایش اوقات فراغت و بالا رفتن درآمدها شده است.
وی افزود : در طی 50 سال گذشته درآمد صنعت گردشگری از 100 میلیارد دلار به هزار و 200 میلیارد دلار در سال 2014 رسیده که این جهش فوق العاده ای در این صنعت است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در کشور ایران صنعتی مغفول و رها شده است اظهار داشت: علت این امر را می توان نخست در متکی بودن کشور به درآمدهای نفتی برشمرد و دیگر اینکه برخی از باورهای غلط مبنی بر مغایرت داشتن گردشگری باارزش های فرهنگی دینی سبب این امر بوده است.
شیرکوند افزود: وقتی یک دولت خزانه را از محل فروش ثروت ملی پر می کند نسبت به سایر فعالیت های اقتصادی اظهار بی نیازی می کند.
وی عنوان کرد: در کشور ما غیر از نفت سایر ظرفیت ها بدون استفاده مانده است و این درحالی است برای مثال سهم مالیات در خزانه دولت بسیار پایین است.
وی با تاکید بر اینکه در دین اسلام و قرآن با صراحت به اهمیت سفر وعبرت گیری از آن اشاره شده است. اظهار داشت: متأسفانه صنعت گردشگری در کشور مورد توجه قرار نگرفته، چراکه برای رشد توسعه اقتصادی پایدار در یک کشور باید سرمایه گذاری انجام شود.
وی با اشاره اینکه در دنیا انواع سرمایه گذاری طبیعی، اقتصادی، مالی، فیزیکی، انسانی وجود دارد گفت:در ادبیات اقتصادی دنیا یک سرمایه گذاری دیگری تحت عنوان سرمایه گذاری اجتماعی شکل گرفته که از عمر آن بیش از سه دهه نیست.
وی افزود : منظور از سرمایه اجتماعی این است که در فضای عمومی اقتصادی کشور شرایطی ایجاد شود که تمامی فعالان اقتصادی نسبت به فعالیتی که قرار است انجام دهند اطمینان اعتماد لازم را داشته باشند.
وی اظهار کرد : در این راستا فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بخش خصوصی باید مطمئن باشند که فعالیت و سرمایه گذاری آنان مورد حمایت است ودر این راستا از تعامل و همکاری لازم برخوردار هستند .
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری گفت : تقویت سرمایه های اجتماعی دراستان لرستان در راستای جذب بخش خصوصی و سرمایه گذار امری بدیهی است و در این راستا باید اطمینان و اعتماد لازم و سرمایه اجتماعی فراهم و ایجاد شود .
وی افزود : در ایجاد زیر ساخت های لازم و شرایط کسب مجوز در راستای فعالیت های اقتصادی تعامل و همکاری سریع و صمیمانه دستگاه های اجرایی در زمینه ایجاد سرمایه اجتماعی امری لازم و ضروری در این استان است .
7274/6001
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]