واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بدهی های دولت ایتالیا از مرز دو تریلیارد یورو فراتر رفت رم - ایرنا - بدهی های دولتی ایتالیا در ماه مارس به رقم نجومی دو تریلیارد و 184 میلیارد یورو رسید و رکورد جدیدی زد.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی ایتالیا در تازه ترین بولتن خود اعلام کرد که بدهی های دولتی در ماه مارس 2015 میلادی با 15 میلیارد و 300 میلیون یورو افزایش نسبت به ماه فوریه، به دو تریلیارد و 184 میلیارد و 500 میلیون یورو رسید و بدین صورت رکورد قبلی در ماه فوریه (برابر با دو تریلیارد و 169 میلیارد و 300 میلیون یورو) را نیز شکست .
انجمن های دفاع از مصرف کنندگان " Adusbef " و "Federconsumatori" نیز در بیانیه ای ضمن انتقاد از عملکرد دولت ایتالیا اعلام کردند که سیاست های اقتصادی دولت ایتالیا به جای کاهش بدهی های عمومی، منجر به افزایش این بدهی ها شده و به طور متوسط از فوریه سال گذشته تاکنون ماهانه شش میلیارد یورو افزایش یافته است. بدین ترتیب هر شهروند ایتالیایی، حتی نوزادان، هرکدام 36 هزار و 530 یورو بدهکار شده اند.
بانک مرکزی ایتالیا همچنین در این بولتن یادآور شد که افزایش بدهی های دولتی کمتر از نیاز ماهانه نهادهای دولتی ( برابر با 18 میلیارد و 600میلیون یورو) بود.
بر اساس این گزارش، بدهی نهادهای مرکزی بیش از 14 میلیارد یورو و بدهی نهاد های محلی بیش از یک میلیارد یورو افزایش یافت. همچنین در ماه مارس درآمد مالیاتی دولت به 27 میلیارد و 700 میلیون یورو رسید که شش دهم درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش داشت.
دولت ایتالیا در سه ماهه نخست سال 2015 مجموعا 85 میلیارد و 700 میلیون یورو درآمد مالیاتی کسب کرد که البته تفاوت زیادی با سال گذشته نداشت.
این در حالی است که موسسه ملی آمار ایتالیا (ایستات) نیز همزمان در گزارشی از بهبود اوضاع اقتصادی خبر داد و اعلام کرد که تولید ناخالص ملی این کشور در سه ماهه نخست سال جاری سه دهم درصد نسبت به مدت مشابه در سال 2014 رشد کرد.
"پیر کارلو پادوان" وزیر اقتصاد ایتالیا بتازگی اظهار داشت، در سال 2015 بدهی های دولتی در مقایسه با تولید ناخالص ملی از 132.5 درصد به 130.9 درصد کاهش پیدا خواهد کرد و تا سال 2018 میلادی به 123.4 درصد می رسد.
ایتالیا در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بالاترین بدهی دولتی را
داراست. بدهی های این کشور معادل 132.5 درصد تولید ناخالص ملی است.
ایتالیا که یکی از پنج ستون اصلی اقتصاد اتحادیه اروپا محسوب می شود، همچنان درگیر بدهی های سنگین عمومی و بهره ناشی از آن بوده و از بهبود اقتصادی درمانده است. این کشور در 20 سال اخیر بهترین تراز را در قیاس با سایر کشورهای اروپایی به خود اختصاص داد، اما تمامی تلاش ها صرف پرداخت بهره بدهی های سنگینی شد که میراث دولت های گذشته است.
بدهکار بودن یک مشکل عمده برای ایتالیا است و هرچه بدهی بالاتر باشد، بهره آن نیز بالاتر است. در دوران بحران اقتصادی نیز رابطه میان تولید ناخالص ملی و بدهی دولتی در تمام کشورها از جمله ایتالیا افزایش یافت.
اروپام*1*461 **1549
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]