تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819370583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو میلیون و پانصدهزار اتباع افاغنه در کشور وجود دارند/ دولت افغانستان توانایی کنترل مرزهایش را ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رحمانی فضلی در صحن علنی:
دو میلیون و پانصدهزار اتباع افاغنه در کشور وجود دارند/ دولت افغانستان توانایی کنترل مرزهایش را ندارد
وزیر کشور گفت: حدود دو میلیون و پانصدهزار نفر اتباع افاغنه در کشور وجود دارند که یک میلیون نفر از آن‌ها در قالب طرح آمایش بوده و کارت حضور و اقامت دارند.

دو میلیون و پانصدهزار اتباع افاغنه در کشور وجود دارند/ دولت افغانستان توانایی کنترل مرزهایش را ندارد
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور در مجلس شورای اسلامی پاسخگوی سوالات حسین آذین و زاهدی پیرامون موضوع اتباع بیگانه در کشور شد. وزیر کشور در این راستا گفت: مسئله اتباع در کشور ما یک مسئله جدید نیست. ما بعد از تحولاتی که در افغانستان در دهه 50 و 60 اتفاق افتاد به دو دلیل همجواری، همسایگی و هم‌دینی با افغان‌ها داشتیم به عنوان یک مسئله اسلامی انسانی و مسائل بین‌المللی مجبور شدیم تعداد انبوهی از افاغنه را در کشورمان به عنوان مهمان بپذیریم. رحمانی فضلی تأکید کرد: این روند ادامه داشت تا اینکه مجاهدین افغانی در سال 71 در افغانستان پیروز شدند و دولت را در اختیار گرفتند در آن مقطع حدود یک میلیون نفر مهمانان افغانی در ایران به افغانستان ارجاع شدند و متأسفانه پس از تسلط طالبان در این کشور ما با امر شدید مهاجرت افغان‌ها به کشورمان مواجه شدیم. وزیر کشور ادامه داد: ادامه این روند با توجه به عدم ثبات و عدم وجود شرایط مناسب اقتصادی و اجتماعی و امنیتی و عدم فضای مناسب برای اشتغال بیشتر می‌شود ولی از همان زمان سیاست دولت‌ها در مجلس  و تمام دستگاه‌های متولی به این گونه بود که بتوانیم امر اتباع افاغنه را در کشور ساماندهی کنیم. رحمانی فضلی افزود: آخرین آماری که از این افراد در کشور داریم حدود دومیلیون و پانصدهزار نفر هستند که یک میلیون نفر از آنها در قالب طرح آمایش بوده و کارت حضور و اقامت دارند و با یک محدودیتی شناسایی و به زندگی و کار خود تحت نظر مراقبت‌ها و قوانین جمهوری اسلامی ایران در کشورمان زندگی می‌کنند و 150 هزار نفر از این افراد نیز گذرنامه دارند. وی تصریح کرد: متأسفانه تعداد یک میلیون نفر از این افاغنه در کشور به صورت غیرمجاز حضور دارند و از سال‌های قبل تاکنون تلاش‌هایی صورت گرفته تا مسئله آنان ساماندهی شود و مسئله آمایشی‌ها نیز نهایی گردد ما ظرف ده سال حدود 5 میلیون نفر از غیرمجازین از ایران به طرف افغانستان طرد شدند یعنی متوسط در سال 500 هزار نفر مسئولین و دستگاه‌های اجرایی مربوطه پیگیر این موضوع بودند و شورای امنیت همواره این مسئله را رصد کرده است. وی با اشاره به تعداد افاغنه در سال گذشته اظهار داشت: حدود 600 هزار نفر از افاغنه به مرزها ارجاع داده شدند و به مرزها تحویل داده شدند اما متأسفانه به دلایل مختلف از جمله عدم شرایط زندگی مناسب و عدم تسلط کافی دولت افغانستان نسبت به مرزهایش ما نتوانستیم به یک جمع بندی کلی برسیم چرا که این یک مسئله دو طرفه بوده و باید با آنها بتوانیم به یک توافق برسیم که آنها در داخل مرزهایشان کنترل و نظارت را داشته باشند. وزیر کشور تأکید کرد: متأسفانه دولت افغانستان توانایی کنترل مرزها را نداشتند و مجددا شاهد بازگشت افاغنه به ایران بودیم در مرز خراسان رضوی و خراسان جنوبی و در حوزه شمالی سیستان و بلوچستان با اقداماتی که در این چند سال انجام شده الحمدالله تردد در این مناطق به حداقل رسیده ولی کماکان این افراد از پاکستان از طریق قاچاق وارد کشورمان می‌شوند. رحمانی فضلی اضافه کرد: ما با تشکیل 22 اردوگاه به صورت روزانه نیروی انتظامی از سراسر کشور آنها را جمع آوری می‌کند و با تقبل هزینه‌های بسیار زیاد این افراد را به مرز می‌بریم اما به دلیل عدم کنترل در مرز کماکان ورودشان به کشورمان ادامه داشته است. 


وزیر کشور با اشاره به جلسات اخیری که با رئیس جمهور افغانستان در کشورمان برگزار شد اظهار داشت: رئیس جمهور این کشور به عنوان رئیس مشترک کمیسیون اقتصادی مفصل در این باره با ایشان بحث و تبادل نظر کردیم همچنین جلسات مختلفی را خودم شخصا با سازمان ملل با تشکیل گروه کشورهای ایران و افغانستان این موضوع را در پروتکل سازمان ملل بررسی کردیم که چهارمین جلسه را در این مورد در تهران برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: سازمان ملل ایران و کشور افغانستان روی این موضوع که امر غیرمجاز که باید ساماندهی شوند و به تعهداتشان برسند به این مسئله رسیده‌ایم و تلاشمان این است که این امر را بتوانیم به کمک سازمان ملل و افغانستان انجام دهیم. 


وزیر کشور اضافه کرد: در همین راستا با کمیسیون مربوط به ساماندهی اتباع و شورای امنیت ملی آیین نامه و دستور العمل جدیدی را به تصویب رساندیم و تلاشمان این بوده که با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که قانون در اختیارمان قرار داده بتوانیم این کار را به انجام برسانیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ما حدود 22 مرکز نگهداری تحت عنوان اردگاه داریم و در 19 استان برای این کار ممنوعیت ایجاد کردیم و در سایر استان‌ها به تناسب حضور غیرمجازین برخوردهای لازم را کرده‌ایم آنچه که در این راستا مهم است این است حجم تخلفات، ظلم و ناامنی‌ها که این افراد دچار می‌شوند واقعا آنگونه که در تبلیغات و احساس عمومی ناامنی است وجود ندارد ضمن اینکه نیروی انتظامی، سپاه، بسیج، قوه قضاییه با این مسئله برخورد می‌کنند و کنترل دائمی بر روی این افراد وجود دارد و دفاتر کفالت در همه جا این موضوع را در دستور کار دارد اما با این حال ما همواره با برخی از تخلفات روبرو می‌شویم. وزیر کشور تأکید کرد: زحماتی که جمهوری اسلامی برای مهاجرین اتباع افاغنه متقبل شده در حال حاضر حدود 150 هزار دانش آموز افاغنه در مدارسمان تحصیل می‌کنند و 11 هزار نفرشان در دانشگاه‌ها هستند و 17 هزار نفرشان از دانشگاه‌های ما فارغ‌التحصیل شده‌اند و بخشی از بازار اشتغال ما را ایجاد کردند اما این به این معنا نیست که فضا برای افراد دیگر برای اشتغال فراهم نشود و هر کس که در  بازار کار باشد می‌تواند شغلی را پیدا کند. رحمانی فضلی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از نمایندگان شهرستان‌ها هستند که از ما می‌خواهند مناطقی را که ممنوع اعلام کردیم می‌خواهند که آن منطقه را آزاد کنیم تا بتوانند از ظرفیت‌های موجود آن استفاده کنند در موضوع مجوزها و آمایش‌ها با مشکلات کمی مواجه هستیم اما در مسئله غیرمجازی در قالب یک کمیته ساماندهی مسئولین باید بر این امر تصمیم‌گیری درستی داشته باشند واین موضوع به شورای امنیت ملی بازمی‌گردد و با توجه به موضوع ناامنی، قاچاق و وجود اشرار در مرزهای شرقی مصوبه خوبی در جهت مدیریت و کنترل مرزها به وجود آمد و یک بازه زمانی دو ساله داده شد تا همه خلاءها و حفره‌های مرزهای شرقی کشور پوشش داده شود و بحث تردد را به کنترل نهایی برسانیم. وزیر کشور اضافه کرد: با توجه به اینکه سوال نماینده مردم کرمان مربوط به این استان بود در جلساتی که داشتیم برنامه‌های مدون را در این راستا به آقای زاهدی و آذین دادیم و  استان کرمان در کریدوری قرار گرفته که انتهایش به استان سیستان و بلوچستان و مرزهای شرقی منتهی می‌شود و با توجه به اینکه جنوب کرمان حوزه ممنوعه است بخش اعظمی از این افاغنه در شمال استان کرمان هستند ما دو جلسه شورای تأمین در استان کرمان داشتیم طرح ساماندهی افاغنه در این استان در این شورا تصویب شد.


خبر تکمیل می‌شود...




 

 



اخبار مرتبط

اعلام وصول سوال سه نماینده مجلس از «رحمانی فضلی»
نگاه غرب به زنان براساس منفعت بنگاه‎های بزرگ است
قول وزیر کشور برای ساماندهی اتباع بیگانه غیر مجاز طی 6 ماه/ قانع شدن آذین از پاسخ‌های رحمانی‌فضلی
نگاه سنتی غلبه فعالیت دولتی به کارها اثر گذاری را محدوده می‌کند
نشست مشاوران امور بانوان و خانواده دستگاه‎های دولتی با وزیر کشور




۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن