واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انسان ها، قربانیان قاچاق در جنوب شرق آسیا/ هزاران پناهجو سرگردان در دریا کوالالامپور - ایرنا - قاچاق انسان سال های متمادی است در منطقه جنوب شرق آسیا قربانی گرفته است و با توجه به شرایط منطقه، فقر و تفاوت های نژادی به نظر می رسد پایانی نمی توان برای آن تصور کرد.
به گزارش ایرنا، اندونزی، مالزی، تایلند، میانمار و بنگلادش در هفته جاری بار دیگر شاهد درگیر شدن در ماجرای قاچاق هزاران انسان بیگناه و یافتن ده ها قبر از کسانی بودند که در دام قاچاقچیان گرفتار شدند.
روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری مالزی و اندونزی شاهد ورود بیش از دو هزار روهینگیایی مسلمان و بنگلادشی به آب های ساحلی این دو کشور برای پناهجویی بود.
افرادی که از فشارهای بوداییان تندرو در میانمار و یا فقر در بنگلادش به ستوه آمده و خطر قاچاقچیان انسان را به خاطره ای شاید خوش از مهاجرت، زندگی بهتر، رفع تبعیض و نجات جان خود خریدند.
گزارش برخی رسانه ها نشان می دهد چند برابر افرادی که خود را به سواحل مالزی و اندونزی رسانده اند هم اکنون در آب های جنوب شرق آسیا سرگردانند. تعداد این افراد در گزارش ها تا شش هزار نفر نیز ذکر می شود.
این انسان های زجر کشیده برای زندگی بهتر و نجات از فشارها و یافتن بهشتی تخیلی تمام خطرات را به جان خریده اند، بدون این که از پیامدهای این سفر آگاه باشند.
پناهجویان روهینگیایی با دو خطر اصلی مواجهند؛ نخست قاچاقچیانی هستند که این افراد را به امید کار بهتر و زندگی شیرین سوار بر قایق های چوبی کرده و در دریا رها کرده اند. هزاران نفر نیز طی سال های اخیر در مرزهای تایلند و مالزی و در اردوگاه ها به بردگی گرفته شده و در صورت ندادن باج کشته شده اند.
بسیاری از این قاچاقچیان با نیروهای دولتی، پلیس و نیروهای امنیتی کشورهای تایلند و مالزی هم کاسه شده و باندهای بزرگ قاچاق انسان راه اندازی کرده اند.
هر چند طی دو روز گذشته خبرهایی از بازداشت نیروهای پلیس مرتبط با قاچاق انسان در تایلند و مالزی منتشر می شود، اما کارشناسان معتقدند این افراد لایه های رویی این باندها هستند و لایه های زیرین و پنهان همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند.
تایلند روز گذشته اعلام کرد بدنبال مرد پشت صحنه و پنهان قاچاق گسترده انسان است که هزاران نفر از مهاجران غیرقانونی از بنگلادش و میانمار را در منطقه جابجا می کند.
گفته می شود این فرد که ارتباط با گورهای جمعی و بیش از 35 جسدی که طی دو هفته گذشته در جنوب تایلند یافت شده دارد، از تایلند فرار کرده و اکنون در مالزی و احتمالا در جزیره لنکاوی پنهان شده است.
همچنین اردوگاه دیگری در محل قاچاق روهینگیایی های مسلمان در مرز تایلند و مالزی کشف شده که بزرگترین اردوگاه کشف شده تاکنون است و مرتبط با سران قاچاق انسان است.
این اردوگاه نیز که گنجایش یکهزار پناهجو را برای جابجایی در مرز دارد در نزدیکی اردوگاهی کشف شد که 26 جسد مهاجران پیدا شده بود.
کارشناسان معتقدند وجود اردوگاه هایی با این وسعت و این تعداد جابجایی انسان به دور از چشم نیروهای پلیس و مقامات دولتی امکانپذیر نیست.
خطر و مشکل دومی که پناهجویان روهینگیایی و بنگلادشی با آن مواجه هستند و در رویای خود با توجه به سخن قاچاقچیان شاید به آن فکر نکرده اند چگونگی برخورد مقامات مالزی و اندونزی به عنوان کشور مقصد قاچاق است.
به دلیل حضور هزاران پناهجو در سال های گذشته در کشورهای مقصد، نوع برخورد این کشورها متفاوت شده است.
اندونزی رو به توسعه که هم اکنون با 250 میلیون جمعیت خود، فقر و بیکاری مواجه است و میلیون ها نفر از جمعیتش در مالزی و دیگر نقاط جهان مشغول فعالیت در شرایط سخت هستند، طی سه روز گذشته تاکید دارند مقصد افراد قاچاق شده مالزی است و سیاستمدارانه حاضر به پذیرش آن ها نیست.
هم اکنون دولت اندونزی صدها نفر از این افراد قاچاق شده را در کشتی قرار داده و آماده روانه شدن به سمت مالزی کرده است.
مالزی نیز در حال حاضر میزبان میلیون ها کارگر و مهاجر از کشورهای مختلف است. تنها در دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مالزی بیش از 150 هزار پناهجو ثبت نام شده اند که حدود 140 هزار نفر آن ها مسلمانان روهینگیایی هستند که بسیاری از آن ها در اردوگاه ها و شرایط سخت زندگی می کنند و نه تنها توجهی به آن ها نمی شود، بلکه دولت مالزی آن ها را عامل برخی تبهکاری ها می داند.
هر روز در رسانه های مالزی نیز خبری از کشف جسدی از افراد خارجی به چشم می خورد که بیشتر میانماری هایی هستند که به قتل رسیده اند.
مالزی طی چند ماه گذشته فشار به سازمان ملل برای مشخص کردن وضعیت این پناهجویان را افزایش داده و از امروز (پنجشنبه) نیز تدابیر امنیتی برای ممانعت از ورود پناهجویان جدید را در مرزهای دریایی تایلند بیشتر کرده است.
گروه های حقوق بشری می گویند ممکن است تا شش هزار پناهجو از جمله از اقلیت مسلمان روهینگیا در آب های جنوب شرق آسیا گرفتار شده باشند و بدنبال ورود به آب های مالزی هستند.
از سوی دیگر مشاور عالی پناهندگان سازمان ملل، آمریکا و چند دولت و سازمان بین المللی دیگر با نگرانی از احتمال اینکه قایق هایی شامل اجساد این مهاجرین به ساحل برسند، جلسه فوری برگزار کردند، اما شرکت کنندگان در این جلسه تاکید کردند طرح فوری برای جستجوی کشتی ها در تنگه ملاکا وجود ندارد.
از سوی دیگر برخی از پناهجویانی که زنده به اندونزی وارد شدند گفتند که در مسیر گرسنگی کشیده اند و دو نفر از پناهجویان بنگلادشی گفتد پس از 36 ساعت شناور بودن در دریا و در حالی که به شناور چسبیده بود خود را زنده به ساحل شمال غربی اندونزی رسانده اند.
به نوشته روز پنجشنبه رعیت پست مالزی، حبیب الرحمان که در مقابل گرسنگی داخل قایق طاقت نیاورده و تلاش کرده مواد غذایی استفاده کند، گرفتار دیگر مهاجران خشمگین شده و به دریا پرتاب شده است.
با توجه به شرایط موجود در روزهای آینده باید در انتظار خبرهای بیشتری از قاچاق انسان در جنوب شرق آسیا بود و انتظار می رود فشار بر مهاجران بیشتر شود.
پس از کشف گورهای جمعی در مرز تایلند و مالزی قاچاقچیان انسان برای رهایی خود، این مهاجران ستمدیده را در دریا رها کردند و اکنون نیز به نظر می رسد کشورهای منطقه در بازی سیاست برای رهایی خود اقدام کنند و بار دیگر مسلمانان روهینگیا تنها می مانند.
آساق**1611
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]