تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس چيزى را در دل پنهان نداشت، جز اين كه در لغزش هاى زبان و خطوط چهره او آشكار شد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852190250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا اوباما نباید درخواست اعراب را در کمپ دیوید بپذیرد؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا اوباما نباید درخواست اعراب را در کمپ دیوید بپذیرد؟
در آستانه نشست مقامات کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رئیس جمهور آمریکا در کمپ دیوید، تحلیل ها درباره ماهیت این نشست و ابعاد مختلف آن در میان رسانه های غربی افزایش یافته است. در یکی از این تحلیل ها، روزنامه «لس آنجلس تایمز» به مهمترین درخواست اعراب از آمریکا پرداخته و از ضرورت رد این درخواست از سوی اوباما سخن گفته است.
کد خبر: ۵۰۰۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۲ - 13 May 2015



چرا اوباما نباید درخواست اعراب را در کمپ دیوید بپذیرد؟
در آستانه نشست مقامات کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رئیس جمهور آمریکا در کمپ دیوید، تحلیل ها درباره ماهیت این نشست و ابعاد مختلف آن در میان رسانه های غربی افزایش یافته است. در یکی از این تحلیل ها، روزنامه «لس آنجلس تایمز» به مهمترین درخواست اعراب از آمریکا پرداخته و از ضرورت رد این درخواست از سوی اوباما سخن گفته است.


به گزارش «تابناک»، روزنامه «لس آنجلس تایمز» در مطلبی به موضوع نشست مقامات ارشد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رئیس جمهور آمریکا پرداخته و می نویسد این کشورها خواستار وارد شدن به اتحادی شبیه «ناتو» با آمریکا هستند که آن ها را در مقابل هرگونه حمله احتمالی خارجی – به طور خاص از جانب ایران – مصون بدارد. به عقیده این روزنامه، نکته خوب ماجرا اینجاست که اوباما تمایلی برای سپردن چنین تعهدی به این کشورها ندارد.


این روزنامه اشاره می کند که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال 1949 شکل گرفت تا چتری هسته ای را بر فرار کشورهای اروپای غربی که از جنگ جهانی دوم آسیب دیده بودند بگستراند و همچنین به عنوان سازمانی به منظور جلوگیری از تهدید اتحاد شوروی عمل نماید. چتر حمایتی و همچنین کمک های آمریکا، کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان غربی و همچنین دیگر متحدین واشنگتن را قادر ساخت خود را بازسازی کرده و در نهایت، زمانی که شوروی فروپاشید، با دیگر بخش های اروپا یکپارچه شوند.


به عقیده لس آنجلس تایمز، ناتو سبب محافظت از دموکراسی در اروپا شده و فضایی برای شکل گیری اتحادیه اروپا فراهم کرد. ناتو طولانی ترین اتحاد در طول تاریخ بوده و یکی از ابزارهای موفقیت این سازمان این بوده که از وقوع جنگ جلوگیری می کند. یکی از جالب ترین نکات درباره این سازمان آن است که عملی شدن جنبه دفاع جمعی این سازمان، نه در زمان حمله ای به اروپا، بلکه پس از انجام یک حمله تروریستی به ایالات متحده در 11 سپتامبر 2001 اتفاق افتاد. حمله ای که بیشتر عاملان آن، اتباع عربستان سعودی بودند.


باید گفت که تقریباً هیچ مشابهتی میان وضعیت اروپا در سال 1949 و وضعیت امروز خاورمیانه وجود ندارد. در آن زمان، یک قدرت معارض آشکار به نام اتحاد شوروی وجود داشت و کشورهای عضو ناتو متعهد شدند که از ارزش های مشترک خود با آمریکا دفاع کنند. 


اما امروز، دشمن کیست و دوست کدام است؟


سعودی ها با شمار زیادی از روسای جمهور آمریکا همکاری کرده اند. آمریکا از این کشور نفت گرفته وآن ها نیز از واشنگتن سلاح و یا در مواردی نیروی نظامی دریافت کرده اند. در حقیقت، این رابطه بیشتر یک توافق تجاری بوده تا دوستی میان دو کشور. از سوی دیگر، حاکمان سعودی یک پادشاه مورثی را در کشور خود برقرار کرده اند که با مخالفان خود با بی رحمی برخورد کرده و نسبت به زنان و افرادی که دارای مذاهب متفاوت هستند، به گونه ای ارتجاعی برخورد می کند.


بخش عمده دلارهای نفتی عربستان سعودی به سوی مدارس تندرو وهابی و خطیبانی که تبلیغ کننده قرائت افراط گرایانه از اسلام هستند جریان می یابد و به این ترتیب، در واقع سعودی ها تغذیه کننده بسیاری از تروریست هایی هستد که ایالات متحده مدت هاست با آن ها در جنگ به سر می برد.


باید اشاره کرد که سعودی ها دشمنان قسم خورده شیعیانی هستند که بر ایران حاکم هستند. از سوی دیگر، ایران همان کشوری است که پس از وقوع انقلاب اسلامی، کارکنان سفارت آمریکا در آن بازداشت شدند. وزرای خارجه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس یک استدلال مشخص برای اوباما خواهند داشت: ایران دشمن مشترک ماست و در نتیجه، ما با یکدیگر دوستیم و همان گونه که از فرانسه و آلمان دفاع می کنید، باید از ما هم دفاع کنید.


اما ماجرا به این سادگی هم نیست. در حال حاضر، بزرگترین نگرانی دولت آمریکا در خاورمیانه، داعش (ارتشی چندملیتی از تروریست ها که در نتیجه جنگ داخلی در سوریه شکل گرفته و به عراق گسترش پیدا کرد و سبب بروز خشونت های تروریستی در اروپا هم شد) است. در این میان، به جز آمریکا، مهمترین متحد عراق در مبارزه با داعش، ایران است. 


هم ایران و هم عراق از مبارزه بشار اسد با داعش در خاک سوریه نیز دفاع می کنند. اما اسد همزمان با گروه های مسلح تحت حمایت آمریکا نیز می جنگند. سعودی ها هم با اسد مخالفند و هم با داعش اعلام مخالفت می کنند و می خواهند آمریکایی ها خود را به مبارزه با هر دوی آن ها متعهد سازند. آن ها همچنین با توافق هسته ای آمریکا با ایران مخالفند، زیرا به عقیده آن ها، برداشته شدن تحریم های موجود علی ایران، به بهبود وضع اقتصادی ایران و افزایش نفوذ منطقه ای این کشور منجر خواهد شد. 


به این ترتیب، از منظر خاص سیاسی، منفعت ایالات متحده بیشتر در این است که در پی بهبود روابط با ایران برآید، تا اینکه بخواهد علیه آن ها با سعودی ها همراه شود. از منظر کلی و در جنبه سیاست داخلی نیز اوضاع ایران به کلی با آنچه درباره عربستان سعودی گفته شد، متفاوت است. 


تحلیلگر لس آنجلس تایمز در پایان مطلب خود و پس از بیان مطالب فوق می نویسد تاکنون آمریکایی ها به اندازه کافی در خاورمیانه کشته شده اند و دلیلی برای درگیر شدن بیشتر آمریکا در این منطقه از جهان وجود ندارد. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن