تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834433232
استاندار : حفاظت از بافت تاریخی باید با هدف افزایش گرایش به زندگی در آن باشد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار : حفاظت از بافت تاریخی باید با هدف افزایش گرایش به زندگی در آن باشد یزد - ایرنا - استاندار یزد گفت: روش کار ما در چند دهه گذشته برای حفاظت از بافت تاریخی یزد ایراد داشته و برنامه های این بخش باید در جهت افزایش گرایش به زندگی در این بافت متمرکز شود.
به گزارش ایرنا، سید محمد میرمحمدی روز چهارشنبه در دومین نشست کارگروه ثبت جهانی بافت تاریخی یزد که با حضور طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور برگزار شد، اظهار داشت: مطالب بیان شده در این کارگروه نشان می دهد روند بازسازی بافت تاریخی یزد اصولی نبوده است.
وی افزود: بر این اساس به این صورت به جایی نمی رسیم، ضمن آنکه با این روند ما امروز شاهد افزایش تخریب بافت تاریخی هستیم و در این موضوع شکی نداریم.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: امروز وقتی گشتی در بافت تاریخی بزنیم، می بینیم که خیلی از نقاط این بافت مخروبه شده و دلمان را به بازسازی بخش هایی از این بافت خوش کرده ایم که متاسفانه بازسازی ها هم طبق اصول خاص خودش انجام نمی شود.
میرمحمدی تاکید کرد: باید تکلیف را روشن کنیم که چه زمانی می خواهیم جاپای خود را محکم کنیم و قدم محکم به جلو برداریم و بررسی کنیم که چقدر در حفظ بافت تاریخی موفق بوده ایم.
وی افزود: توجه ما به این بافت تاریخی باید در ابتدا به عنوان یک گنجینه گرانبها از مسائل فرهنگی، روابط اجتماعی، سبک زندگی، نوع خلاقیت ها در ارتباط با سازگاری های محیطی، فن آوری های مناسب با شرایط آب و هوایی و آثار تاریخی گذشتگان، نوع معماری، طراحی های متناسب با شرایط زندگی، نقاشی ها و هنرمندی هایی که در نقاط مختلف این آثار وجود دارد باشد و پس از آن به ثبت جهانی این بافت تاکید کنیم.
استاندار یزد گفت: و این یعنی اینکه باید بتوانیم فرهنگ، سبک زندگی متناسب با شرایط، آرامش و آسایش را در بافت تاریخی یزد زنده نگاه داریم در آن صورت مردم به ماندن علاقمند خواهند شد.
وی با اشاره به تغییرات غیرقابل اجتناب به مرور زمان و لزوم بازسازی تصریح کرد: جاهایی که باید کاملا حفظ و بازسازی شود یا جاهایی که باید در آن زندگی جاری باشد و همچنین مکان هایی که باید برای خدمات گردشگری استفاده شود همه باید مشخص شوند.
** حفظ سبک زندگی در بافت تاریخی تبدیل ساختمان های قدیمی به رستوران نیست
میرمحمدی با تاکید بر لزوم توجه به حفظ و ترویج سبک زندگی و فرهنگ مردم ساکن در بافت تاریخ گفت: نباید دل خوش کنیم که 15 تا 20 ساختمان را به رستوران تبدیل کرده ایم چرا که این ساختمان محل زندگی بوده و اگر بازتاب آن رستوران شود، ما از فلسفه اصلی آن عقب افتاده ایم.
وی اضافه کرد : اگر برای هتل و رستوران شدن آن موافقت شده، برای بازسازی و حفظ بافت بوده و در واقع حفظ سبک زندگی در بافت تاریخی تبدیل ساختمان های قدیمی به رستوران نیست و اینکه ما بیاییم روی محور بازسازی بر اساس هتل و رستورانتمرکز کنیم نمی توان هدف اصلی را تامین کرد و باید کاری کنیم تا زندگی با آسایش بیشتر برای مردم فراهم شود.
به گفته وی ، وقتی این شرایط آماده شد ، احساس امنیت زیاد و افرادی با سطح اخلاقی و گفتار و منش والا در این بافت ساکن شدند، این محل به محله ارزش ها و فرهنگی استان یزد تبدیل می شود.
استاندار یزد افزود: آن موقع گرایش به زندگی در این بافت افزایش می یابد و چه کسی است که از یک محیط آرام و لذت بخش برای زندگی خوشش نیاید، در واقع بافتی که آرامش، آسایش و امنیت داشته باشد، مورد علاقه همه افراد جامعه است.
نماینده عالی دولت در استان یزد با اشاره به اینکه اقداماتی در سطح کشوری برای ترغیب حفاظت از بافت تاریخی در حال انجام است، گفت: الان بانک ها تشویق شده اند که وام ها و تسهیلات در اختیار افرادی قرار گیرد که می خواهند منازل خود را بازسازی کنند.
وی افزود: همچنین ما باید تکلیف این قسمت هایی که مخروبه شده را مشخص کنیم، اگر مالک موافق بود نسبت به اجرای طرح اقدام کنیم و اگر موافق نبود از طریق قانونی نسبت به تملک اقدام نماییم.
وی یادآور شد : البته در این بخش مردم معطل ما نیستند و خودشان اقدام به بازسازی می کنند به همین دلیل بعضی ساختمان ها در داخل بافت به گونه ای تعمیر و یا ساخته شده اند که هیج همخوانی با بافت تاریخی ندارند.
میرمحمدی خاطرنشان کرد: با همراهی همه متفکران میراث و علاقه مندان به بافت تاریخی و میراث فرهنگی، باید دست به دست هم دهیم و کاربری کل این 2700 هکتار را مشخص کرده و این نقشه را برای اجرا مبنا قرار دهیم.
وی به ویژگی های بافت تاریخی و تاثیر آن در آرامش انسان اشاره کرد و گفت: ثبت جهانی تنها برای این است که ما در مسائل فرهنگی، معماری، تاریخی و ارزش های جهانی مشارکت داده شویم و دنیا بتواند از این بافت استفاده کند.
این مسوول گفت:در واقع با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد دیگران را در سبک زندگی و فرهنگ خودمان شریک می کنیم ولی باید در نظر داشت که باید به واسطه خودمان و زندگیمان هم شده برای این بافت ارزش قائل باشیم.
وی با اشاره به لزومک تعیین جدول زمانی برای ثبت جهانی بافت تاریخی یزد تاکید کرد: باید هرچه زودتر تکلیف نقشه بافت تاریخی روشن شود و پس از آن اقدام به ضابطه مند کردن طراحی های داخلی شهر یزد نماییم.
استاندار یزد اضافه کرد: توسعه شهری ما به تناسب بافت تاریخی باید بتواند محقق شود نه اینکه هر کسی بتواند هر طور می خواهد فعالیت کرده و با ساخت یک ساختمان چند طبقه جلوی منظر زیبای بافت تاریخی و سبک زندگی را بگیرد.
** نباید به بهانه های فرهنگی و دینی بافت تاریخی را تخریب کنیم
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این جلسه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه برخی بناهایی که جلوه بافت تاریخی را مخدوش کرده ضوابط شهری را رعایت نکرده اند گفت: یکی از این ساختمان های بیمارستان شهید رهنمون است که بر خلاف ضوابط شهرسازی و قوانین جاری کشور ساخته شده است.
سیدمحمدرضا سیدحسینی افزود: وقتی بافت تاریخی به ثبت آثار ملی رسید، یکی از مختصاتش این بود که برای حفظ و حراست از آن پشتوانه قانونی پیدا شود ولی متاسفانه خیلی به آن توجه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: بافت تاریخی ما همچون مابقی سایر نقاط شهر طرح تفصیلی دارد و اگر بقیه شهر هم با این ضوابط همراه باشد و هر کسی هر کاری دلش خواست انجام نمی داد، شهری بسیار زیبا و اصولی داشتیم.
معاون استاندار یزد در ادامه با انتقاد از تخریب و ساخت و ساز نامناسب در بافت تاریخی به بهانه های مختلف گفت: از نهادهای فرهنگی و دینی توقع نداریم اقدام به تخریب بافت تاریخی و فرهنگی شهر یزد و توسعه غیرقانونی در این بافت کنند و با ساخت برخی ساختمان ها همچون دارالقرآن چند طبقه جلوه بافت را مخدوش کنند.
** بافت تاریخی یزد نماد سبک زندگی اسلامی است
در ادامه این جلسه مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد نیز با تاکید بر لزوم تغییر در سبک ثبت جهانی بافت تاریخی یزد منجر به تغییر در سبک زندگی افراد شود، گفت: بافت تاریخی یزد نماد سبک زندگی اسلامی است.
حجت الاسلام محمدشریف حسینی کوهستانی افزود: اگر ثبتی که منجر به تغییر سبک زندگی ما به سبک زندگی اسلامی ایرانی نشود، فایده ای ندارد.
وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی ما از لحاظ معماری و فرهنگی خیلی زیباست، گفت: در بافت قدیمی یزد، توجه ویژه ای به سبک زندگی اسلامی ایرانی صورت گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: یکی از آموزه های اسلام توجه به زندگی گذشتگان است و نگاه دینی مانیز نگاه عبرت گیری است از این رو باید از گذشتگان و سبک زندگی آنها هم در لحاظ معماری و هم در لحاظ فرهنگی استفاده کنیم.
حسینی کوهستانی خاطرنشان کرد: در واقع در داخل این بافت و ساختمان های تاریخی و بناهای بسیار زیبا، باید فعالیت ها به گونه ای باشد که یک تغییر در سبک زندگی مشاهده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حال باید ببینیم چرا در توسعه جدید شهری و ساخت شهرک ها از این بافت درس نمی گیریم و به الگوی اسلامی ایرانی این بافت توجه نمی کنیم .
در این جلسه که با حضور استاندار یزد ، معاون امور عمرانی استاندار و مدیران کل مرتبط برگزار شد کارشناسانی از موسسه کراتر فرانسه که یک موسسه بین المللی حفاظت از بناهای خشتی است و تحت نظر دانشگاه گرونوبل این کشور است حضور داشتند.
استان یزد 2270 هکتار بافت تاریخی دارد که شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
یزد گنجینه ای از هنر، فرهنگ و تمدنی ایرانی را در خود دارد که از آن جمله می توان به بناهای مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیه ها، زیارتگاههای زرتشتیان، خانه های تاریخی، آب انبارها، باغ های تاریخی ، بادگیرها و بازارچه ها اشاره کرد.
قرار است بافت تاریخی شهر یزد در سال 2016 به عنوان نماینده ایران برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی شود.ک/4
1968/8068
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]
صفحات پیشنهادی
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی خبر داد انتقال پایه ستونهای دوره تاریخی قبل از اسلام به گنجینه کرمانشا
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی خبر دادانتقال پایه ستونهای دوره تاریخی قبل از اسلام به گنجینه کرمانشاهفرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی گفت ۴ قطعه سنگ پایه ستون متعلق به دوره تاریخی قبل از اسلام به گنجینه استان کرمانشاه منتقل شد به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس س- هشت میلیارد ریال به احیای بافت تاریخی بیرجند اختصاص می یابد
هشت میلیارد ریال به احیای بافت تاریخی بیرجند اختصاص می یابد بیرجند - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت هشت میلیارد ریال اعتبار برای احیا و بهسازی محور خواجه ها در بافت تاریخی بیرجند پیش بینی شده است حسن رمضانی شنبه شب در بازدید از بافت تاریخی ارمعاون رییس جمهوری: پرداخت یارانه ها در کشور ساماندهی و هدفمند می شود/ افزایش شمار کودکان خیابانی و دختران فرار
معاون رییس جمهوری پرداخت یارانه ها در کشور ساماندهی و هدفمند می شود افزایش شمار کودکان خیابانی و دختران فراری معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور عصرچهارشنبه در حاشیه همایش مددکاری اجتماعی و مسوولیت اجتماعی در تهران ابزار امیدواری کرد روند پرداخت یارانه در کشور ساماندهی و هدف- ترمیم بافت تاریخی محله آب انبار نو در ساری آغاز شد
ترمیم بافت تاریخی محله آب انبار نو در ساری آغاز شد ساری - ایرنا - عملیات اجرایی ترمیم و بهسازی بافت تاریخی محله آب انبار نو در بافت مرکزی شهرستان ساری روز سه شنبه در آیینی با حضور معاون وزیر راه و شهر سازی آغاز شد به گزارش ایرنا بافت تاریخی محله آب انبار نو ساری با گستره حدود 2اجراي طرح «سرشماري سبك زندگي» با هدف تحليل آسيبهاي اجتماعي
اجراي طرح سرشماري سبك زندگي با هدف تحليل آسيبهاي اجتماعي معاون رفاه اجتماعي وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي از آغاز طرح سرشماري سبك زندگي با همكاري سازمان بهزيستي خبر داد احمد ميدري با بيان اينكه اميدواريم طرح تا پايان ارديبهشت نهايي و تقديم دولت شود افزود تجربه كشورهاي ديگدور شدن از اهداف آرمانی زندگی از علل گرایش به اعتیاد است
سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۹ مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت بر اساس گزارشهای مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر 80 درصد امور درمان معتادان را بخشهای خصوصی شامل انجمنهای غیردولتی و سازمانهای مردم نهاد انجام میدهند حضور فعال این نهادها در عرضه مباهشدار پلیس مبارزه با مواد مخدر؛ افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر بین قشر تحصیل کرده
هشدار پلیس مبارزه با مواد مخدر افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر بین قشر تحصیل کرده جامعه > آسیبها - ایسنا نوشت معاون اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است اذعان کرد 3700 شهید نیروی انتظامی خود گوا- استاندار: بزرگترین مشکل طرح قطارشهری اصفهان، آثار تاریخی است
استاندار بزرگترین مشکل طرح قطارشهری اصفهان آثار تاریخی است اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت قرار گرفتن آثار تاریخی و بافت کهن در مسیر طرح قطارشهری اصفهان مهمترین عامل بازدارنده عملیات اجرایی این طرح است به گزارش ایرنا رسول زرگرپور روز دوشنبه پس از بازدید از عملیات عمرانیعمق شناخت مردم به مراکز و بافت های تاریخی باید افزایش یابد
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی عمق شناخت مردم به مراکز و بافت های تاریخی باید افزایش یابد شناسهٔ خبر 2565064 چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۵ استانها > بوشهر بوشهر ـ معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد عمق شناخت مردم به مراکز و بافت های تاریخی بای- استاد دانشگاه تهران: بافت های تاریخی هویت ملی و سرمایه فرهنگی است
استاد دانشگاه تهران بافت های تاریخی هویت ملی و سرمایه فرهنگی است کاشان - ایرنا- استاد دانشگاه تهران گفت بافت های قدیمی و تاریخی هویت ملی و از سرمایه های فرهنگی علمی و پژوهشی هر شهر محسوب می شود به گزارش ایرنا محمدتقی رهنمایی روز چهارشنبه در همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخ- راهکارهایی متناسب با اولویت حفظ بافت تاریخی ارائه شود
راهکارهایی متناسب با اولویت حفظ بافت تاریخی ارائه شود قم - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی قم اعلام کرد راهکارهایی با اولویت حفظ ونگهداشت بافت تاریخی اندیشیده و به بحث گذاشته شود به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی قم محسن بهشتی درنخستین جلسه کارگروه تخصصی مخاطرات- تقویت مهارتها و افزایش انگیزه هدف طرح رتبه بندی معلمان است
معاون وزیر آموزش و پرورش تقویت مهارتها و افزایش انگیزه هدف طرح رتبه بندی معلمان است سمنان - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد هدف اصلی طرح رتبه بندی معلمان تقویت مهارتهای آموزشی و تربیتی و افزایش انگیزه در بین آنهاست سیدمحمد بطحایی روز سه شنبهارایه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران و دانشجویان حفاظت آثار تاریخی
ارایه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران و دانشجویان حفاظت آثار تاریخی تهران - ایرنا - کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت این پژوهشکده با اتصال به شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاریخی خدمات آزمایسازندگی و اقتصاد مقاومتی دو هدف مهم بسیج در مازندران
سازندگی و اقتصاد مقاومتی دو هدف مهم بسیج در مازندران مسئول بسیج سازندگی مازندران مهمترین برنامهها و اهداف هفته بسیج سازندگی در مازندران را در دو محور سازندگی و اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و یادآور شد سازمان جهاد سازندگی با مشارکت دستگاههای اجرایی به فعالیتهای عمرانی با حداقل هز- معاون وزیر راه: امکانات دولت برای نجات بافت تاریخی بکار گرفته می شود
معاون وزیر راه امکانات دولت برای نجات بافت تاریخی بکار گرفته می شود گرگان - ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت از امکانات دولت و مدیریت شهری برای حفظ و نجات بافت تاریخی مناطق شهری استفاده می شود به گزارش سه شنبه ایرنا از دفتر امام جمعه گرگان محمد سعید ایزدی در دیدار با نمایندمعاون وزیر رفاه: اجرای طرح سرشماری سبک زندگی با هدف تحلیل آسیبهای اجتماعی/ سازمانهای ما دچار مشکل در کیفیت نی
معاون وزیر رفاه اجرای طرح سرشماری سبک زندگی با هدف تحلیل آسیبهای اجتماعی سازمانهای ما دچار مشکل در کیفیت نیروها هستند معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی با بیان اینکه با همکاری سازمان بهزیستی طرح سرشماری سبک زندگی آغاز کردیم گفت امیدواریم طرح تا پایان اردیبهداستان تاریخی تار و پود: انواع دستبافتههای ایرانی
هنر ایرانی داستان تاریخی تار و پود انواع دستبافتههای ایرانی از حصیربافی تا گلیمبافی و پتهدوزی و زریبافی و گلیج شاید اگر بگوییم هر شهر و دیاری از جغرافیای سرزمین کهن ایران برای خود هنری و دستبافتهای دارد اغراق نکردهایم دستبافتههایی که در گذر تاریخ برخیشان بلند آوازه-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها