واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۷:۲۴ب.ظ)
علت استفاده از کودهاي بيکيفيت در کشور موج - يک مقام مسوول در وزارت جهاد، کمبود کود و قيمت بالاي اين نهاده کشاورزي را از عوامل اصلي توليد، واردات و مصرف بيرويه کودهاي بيکيفيت دانست و گفت: امسال هيچ کودي بدون مجوز اين موسسه اجازه واردات ندارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد سعادت با اشاره به اينکه ورود عناصر آلاينده خاک و آفات از مخاطرات واردات بدون نظارت کود شيميايي است، افزود: بر اساس قانون کنترل و پايش کيفي انواع کودهاي توليد داخل و وارداتي، واردکنندگان بايد پيش از ثبت سفارش؛ شناسنامه و اطلاعات دقيقي از کود و موسسه تحقيقات خاک و آب ارائه دهند و پس از تأييد و صدور مجوز نسبت به ثبت سفارش و واردات اقدام کنند.
وي اظهار داشت: پيش از تصويب و ابلاغ اين قانون، نظارت و کنترل خاصي بر کيفيت و نوع کودهاي وارداتي نبود و مشکلات زيادي را متوجه سلامت خاک و کيفيت محصول کرده بود.
قائممقام موسسه تحقيقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزي افزود: چنانچه واردکنندهاي مراحل قانوني را رعايت نکند از ورود محموله کود وارداتي جلوگيري ميشود و محموله بازگردانده خواهد شد.
سعادت گفت: در قانون مجازات لازم براي برخورد با متخلفان پيشبينيشده است و براي اجراي آن هيچ محدوديت و مشکلي نداريم.
وي همچنين از تدوين استاندارد اجباري براي کود در سازمان ملي استاندارد خبر داد و افزود: تاکنون براي انواع کودها بهويژه کود شيميايي استاندارد اختياري داشتيم اما از سال گذشته بر اساس دستور و درخواست وزير جهاد کشاورزي؛ سازمان ملي استاندارد با همکاري کارشناسان موسسه تحقيقات خاک و آب کشاورزي تدوين استاندارد ملي اجباري کود را آغاز کرده است.
قائممقام موسسه تحقيقات خاک و آب جهاد کشاورزي گفت: استاندارد اختياري که تاکنون وجود داشت ترجمه استانداردهاي کود در کشورهاي اروپايي و آمريکايي بود و از آنجا که شرايط آب و هوايي و خاک اين کشورها با ايران يکسان نيست، تدوين استاندارد ملي اجباري کود در سازمان ملي استاندارد در دست اجراست.
سعادت افزود: اجراي استاندارد ملي کيفيت و سلامت کود پس از تدوين و تأييد در سازمان ملي استاندارد انجام خواهد شد.
وي بابيان اينکه استفاده از کودهاي بيکيفيت براي کشاورزي ضرر اقتصادي دارد، اضافه کرد: علاوه بر اين استفاده از کودهاي غيراستاندارد، سلامت خاک را به خطر مياندازد و با ورود موادي مانند فلزات سنگين به خاک سلامت محصول و جامعه را نيز تهديد خواهد کرد.
قائممقام موسسه تحقيقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزي، کمبود کود و قيمت بالاي اين نهاده کشاورزي را از عوامل اصلي توليد، واردات و مصرف بيرويه کودهاي بيکيفيت دانست و افزود: کمبود و افزايش قيمت کود سبب شد تا عدهاي سودجو با توليد و يا واردات کودهاي بيکيفيت و عرضه آن باقيمت پايينتر، سلامت خاک را تهديد کنند.
سعادت گفت: در ۲ تا ۳ سال اخير روند توليد واردات کودهاي بيکيفيت افزايش يافت و اين کودها بهوفور در بازار وجود داشت و سبب شد وزارتخانه براي جلوگيري از تخريب اراضي حاصلخيز و تحميل هزينه سنگين به کشاورزي، شوراي راهبردي کود را با مشارکت انجمنها و اتحاديههاي توليدکننده کود تشکيل دهد که نتيجه مذاکرات اين اعضا تدوين آييننامه قانوني پايش و کنترل کيفي کود در کشور شد.
وي همچنين از تدوين نقشه پراکنش مصرف کود در کشور خبر داد و افزود: اطلاعات مربوط به نياز خاک مناطق مختلف کشور پايش و استخراج شده است و ازاينپس ميزان کود مورد نياز هر منطقه و نوع آن با استفاده از اطلاعات اين نقشه، برنامهريزي خواهد شد.
قائممقام موسسه تحقيقات خاک و آب جهاد کشاورزي گفت: بر اساس اين نقشه مشخص ميشود که کدام خاک منطقه به چه عنصر غذايي نيازمند است تا کود مناسب براي آن تهيه و اختصاص يابد و بهاينترتيب علاوه بر جلوگيري از هدر رفتن سرمايه از مسمويت خاک و کاهش کيفيت محصول جلوگيري ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]