تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834697870
میرجلالالدین کزازی: شاهنامه فردوسی دانشنامه و سند هویت ایرانیان است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: میرجلالالدین کزازی:
شاهنامه فردوسی دانشنامه و سند هویت ایرانیان است
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه شاهنامه سند هویت ایرانیان است، گفت: اگر فردوسی شاهنامه را نمیسرود ممکن بود امروز با زبان دیگر سخن میگفتیم و دارای سرنوشتی میشدیم که مصریان امروز دچار آن هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، میرجلالالدین کزازی بعد از ظهر امروز در مراسم نکوداشت «زبان پارسی و فردوسی» در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با گرامیداشت فرا رسیدن روز ملی فردوسی اظهار کرد: ما ایرانیان در کنار نازشهای دیگر بسیار، نازشی مانند شاهنامه داریم که نخستین نمونه از نظم است.
وی با بیان اینکه ایرانیان هرگز نمیتوانند خود را از هنر دور بدارند، افزود: شمار سخنوران در ایران از هر هنرمند دیگری بیشتر است.
این شاهنامهپژوه برجسته ایران، شعر را آمیخته با سرنوشت مردمان ایران زمین دانست که سرگذشت آنها را ساخته است.
وی درباره اینکه چرا فردوسی و شاهنامه در دل مردم ایران و جهان جای دارند، خاطرنشان کرد: ایران از روزگاران کهن سرزمین سخن بوده و تاریخنگاران یونانی نوشتهاند که در دربارهای ماد و هخامنش سخن سالارانی چامه میسرودند و پیشه سخنسالاری میورزیدهاند.
کزازی ادامه داد: از آنجاست که فرازنای فرهنگ ایران، سخن است و مردم از هر فرهنگی و فرازنای و ستیغی به آن میبالند.
وی شعر را «ستیغ» فرهنگ ایران زمین عنوان کرد و گفت: در ایران پس از اسلام نیز چنین بوده است.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه با بیان اینکه سخن بنده این نیست که ایران در قلمروهای دیگر هنر، اندیشه و دانش قلههای بلند ندارد افزود: نامآوران ایرانی در تمام پهنهها سر برآوردهاند.
به گفته وی، جادوی سخن پارسی، بسیاری از جویندگان زبان را در سراسر جهان به خود شیفته کرده و ایران بزرگترین سرایندگان جهان را در دامان خود پرورانده است.
کزازی تصریح کرد: اگر فردوسی در سپیده دم ادب پارسی سر بر نمیآورد و بالا نمیافراخت هیچکدام از این سالاران سخن بدان پایه بلند و ارجمند نمیتوانستند رسید.
وی با بیان اینکه تمام سخن سالاران ایرانی خواسته یا نادانسته بر خوان رنگین دانای طوس که در برابرشان گسترانیده است، نشستهاند، اظهار کرد: بسیاری از این سخن سالاران خود را وامدار فردوسی و سرودهاش شاهنامه میدانند که استاد استادان است.
این نویسنده، پژوهشگر و مترجم برجسته ایران زمین، ادامه داد: بنده بارها گفتهام که شاهنامه، نامه منش و فرهنگ و سند هویت ایرانیان است.
وی افزود: شاهنامه کتابی است که چیستی و هستی درونی و نهادین و منش و فرهنگ ما ایرانیان را شالوده ریخته است و ما بیآنکه بخواهیم و بدانیم با شاهنامه در پیوندیم و در دامان شاهنامه دیده به دامان جهان میگشاییم و در سایه آن به خود میبالیم.
کزازی گفت: اگر بخواهیم ایرانی بمانیم و شیفته موج فرهنگهای بیگانه نشویم باید در دامان شاهنامه چنگ بزنیم زیرا شناخت شاهنامه شناخت هویت ایرانی ماست.
وی خاطرنشان کرد: اگر یک ایرانی به درستی بداند که ایران چیست و ایرانی کیست هرگز در برابر تازشهای گونهگون فرهنگی درهم نخواهد شکست و فرو نخواهد ریخت.
کزازی زبان پارسی را یکی از توانمندترین، زایندهترین سامانهها و دستگاههای واژهسازی خواند و گفت: پارسی زبانی افسرده، دُژَم، کالبدینه و فرومانده در خویش نیست و توانش واژهسازی در زبان پارسی، بیکرانه است.
وی با بیان اینکه ایرانی با این نگاه به زبان و فرهنگ پارسی سنجیده و اندیشیده رفتار خواهد کرد یادآور شد: باید در برابر تازشها آنچه را که به سود است ستاند و انچه را که به زیان است از خویش راند.
کزازی ادامه داد: ما ایرانیان به سوی بیگانگان آغوش گشودهایم اما هرگز آنها را تنگ دربر نگرفتهایم و باید بین آغوش گشودگی و تنگ در برگرفتن جدایی باشد.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان با شناخت از هویت و منش خود بیم و باکی از بیگانگان ندارند و آغوش گشودهاند گفت: اما امروز روزگار دیگری است و آگاهی از در و دیوار بر سرمان میریزد که بخشی میتواند سودبخش و بخشی سوزاننده باشد.
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه نباید اجازه دهیم مانند خس و خاشاکی باشیم در دست باد که هر کجا میخواهد ما را با خود ببرد، افزود: ما میخواهیم مانند بیستون، دماوند، دنا و الوند پابرجا باشیم و سهمگین بادها را به چالش درآوریم.
وی افزود: اگر تاکنون اینگونه نبود امروز به زبان شیرین شکر پارسی سخن نمیگفتیم بنابراین باید بر درگاه شاهنامه که سندی محکم است، ایستاد.
کزازی با قدردانی از برگزار کنندگان همایش مذکور اظهار کرد: این همایش برپا شده تا از پیوند شاهنامه و فردوسی با زبان پارسی سخن گفته شود و در وصف فردوسی همین بس که خداوندگار زبان پارسی است.
وی با اشاره به احترام و ارج و قرب فردوسی نزد ایرانیان متذکر شد: اگر فردوسی شاهنامه را نمیسرود ممکن بود امروز به زبان دیگری غیر از پارسی سخن میگفتیم و دارای سرنوشتی میشدیم که مصریان اکنون دچار آن هستند.
کزازی درباره واژه شناسی و شناخت واژههای ناب پارسی گفت: فردوسی تنها کسی است که توانسته به زبان سرشتین پارسی سخن براند و زبان سرشتین زبانی است ک پیشینه واژههای آن ناب و نژادههای پارسی است که اگر واژه دیگری را به وام ستانده با ویژگیها و نقضها و نازکیهای این زبان سازگار بوده است.
وی شاهنامه را به راستی کاخی بلند از نظم دانست و گفت: شاهنامه نظم است نه شعر زیرا در بسیاری از بیتهایش زیباشناختی وجود دارد که هیچ آرایه ادبی، بدیعی، شگرد معنا شناختی و ... آنها را نمیستاید.
کزازی با بیان اینکه شاهنامه دانشنامهای است که میتوانیم نهایت زیبایی را در آن ببینیم افزود: شاهنامه علاوه بر زیبایی بیرونی، دارای زیبایی نقض نهان است که به تعبیر حافظ شیرازی «آن» نام دارد.
وی یادآور شد: زیبایی نهان و راز آلود شاهنامه را میتوان شناخت و دریافت اما نمیتوان بیان و بازگو کرد.
به گزارش فارس، میر جلالالدین کزازی استادی است که به پارسی سخن گفتن و به گفته خودش پیراسته و پالوده گفتن شهره است و کتابهای او که مجموعهای بسیار قابل ملاحظه هستند از شعر و داستان و مقاله تا کتابهای درسی به همین شیوه نوشته شده و کار واژههای فارسی این استاد زبان و ادبیات به جایی رسیده که اخیراً فرهنگ واژگانی، واژههای مورد استفاده او کتابی قطور شده که انتشارات معین آن را چاپ کرد.
بازنویسی شاهنامه به نثر نیز تازهترین کتاب میرجلالالدین کزازی است.
انتهای پیام/84002/ش40
94/02/23 - 17:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
- معاون استاندار هرمزگان: خلیج فارس سند هویتی ایرانیان است
معاون استاندار هرمزگان خلیج فارس سند هویتی ایرانیان است بندرعباس – ایرنا - معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هرمزگان گفت نام خلیج فارس از دوره باستان تاکنون در تاریخ ایران و جهان خودنمایی و اکنون تبدیل به سند هویتی ایرانیان شده است بهروز اکرمی چهارشنبه شب در مراسم گرامیداشتچالش ویژه مهمانان در «دیده شو»/ شاهنامهخوانی ویژه روز فردوسی
چالش ویژه مهمانان در دیده شو شاهنامهخوانی ویژه روز فردوسیبرنامه تلویزیونی دیده شو فردا با چالشی ویژه مدیر تیم فوتبال هنرمندان به روی آنتن شبکه دو سیما میرود به گزارش خبرگزاری فارس برنامه «دیده شو» امروز با حضور دکتر قاسم رحیمی مدیر عامل انجمن تفکر حرکتی و فریده عفقط 4 درصد دانشجویان «شاهنامه» را میشناسند!
چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲ ۳۲ دبیرکل بنیاد فردوسی اظهار کرد براساس تحقیقات صورتگرفته در سال 1390 با همکاری جهاددانشگاهی مشخص شد تنها چهار درصد دانشجویان کشور با شاهنامه فردوسی آشنا هستند یاسر موحدفرد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه کرمانشاه درباره میزان شناخت جحضور شخصیتهای شاهنامهی فردوسی در غرفهی کانون
در نمایشگاه کتاب تهران صورت میگیرد حضور شخصیتهای شاهنامهی فردوسی در غرفهی کانون در قالب کارگاههای هنری و ادبی کودکان و نوجوانان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شاهنامهی فردوسی آشنا میشوند به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بشاهنامه فردوسی زبان و ادبیات فارسی را احیا کرد
یک مسوول شاهنامه فردوسی زبان و ادبیات فارسی را احیا کرد مشهد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت اثر ارزشمند شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی زبان و ادبیات فارسی را احیا کرد سید سعید سرابی روز چهارشنبه در همایش ملی مخاطب شناسی شاهنامه و شعر حماسی فارسی در تالاراجرای سند تحول بنیادین باعث ارتقا هویت صنفی معلمان می شود
حجت الاسلام حاج علی اکبری اجرای سند تحول بنیادین باعث ارتقا هویت صنفی معلمان می شود شناسهٔ خبر 2569341 - سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۱ استانها > تهران دماوند-رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور گفت اجرای سند تحول بنیادین نقش مهمی را در ارتقا هویت صنفی معلمان ایفا می کندپروفسور کزازی: فرجام شاهنامه خوش نیست/خوشی آخر شاهنامه ریشهخند ادبی است
پروفسور کزازی فرجام شاهنامه خوش نیست خوشی آخر شاهنامه ریشهخند ادبی استچهره ماندگار ادبیات ایران فردوسی را تنها سخنور دستیافته به زبان ناب پارسی عنوان کرد و گفت فرجام شاهنامه خوش نیست پروفسور میر جلالالدین کزازی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار کرسند هویتی مرحوم آیت الله میرزا حسن ابوترابی منتشر شد
سند هویتی مرحوم آیت الله میرزا حسن ابوترابی منتشر شد شناسهٔ خبر 2568871 - سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۹ استانها > یزد یزدـ به دنبال درگذشت عالم ربانی آیت الله میرزا حسن ابوترابی سند هویتی این عالم فقید از سوی اداره کل ثبت احوال استان یزد منتشر شد به گزارش خبرنگار مهرنشست عصری با شاهنامه با حضور کزازی برگزار می شود
در آستانه روز بزرگداشت فردوسی نشست عصری با شاهنامه با حضور کزازی برگزار می شود شناسهٔ خبر 2572757 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۹ فرهنگ > شعر و ادب نشست عصری با شاهنامه در آستانه روز بزرگداشت فردوسی با حضور میرجلالالدین کزازی و بئاتریس سالاس در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزارکزازی: شاهنامه، نامه فرهنگ و منش ایرانی است
کزازی شاهنامه نامه فرهنگ و منش ایرانی است تهران - ایرنا - میرجلال الدین کزازی استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر نقش فردوسی در حفظ و احیای زبان پارسی گفت شاهنامه نامه فرهنگ و منش ایرانی است به گزارش خبرنگار ایرنا میرجلال الدین کزازی شامگاه سه شنبه در نشست تحلیل و بررسیشخصیتهای شاهنامه فردوسی به غرفه کانون آمدند
شخصیتهای شاهنامه فردوسی به غرفه کانون آمدند شناسهٔ خبر 2570134 - چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ فرهنگ > کتاب کودکان و نوجوانان در قالب کارگاههای هنری و ادبی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شاهنامهی فردوسی آشنا میشوند به گزارش خبرگزاری مهر مربیان هنری و ادبی ب- اصالت زبان فارسی از شاهنامه فردوسی است
در نشست شاهنامه نمایشگاه کتاب اصالت زبان فارسی از شاهنامه فردوسی است تهران - کاظم محمدی پژوهشگر فلسفه و عرفان در نشست شاهنامه فردوسی با تاکید بر جهانی بودن آن گفت در سال های اخیر زبان ما از اصالت دور شده است و افراد زیادی در کشور هستند که ناخواسته و بدون آگاهی به این موضوع دچند درصد دانشجویان «شاهنامه» را میشناسند! |اخبار ایران و جهان
چند درصد دانشجویان شاهنامه را میشناسند دبیرکل بنیاد فردوسی اظهار کرد براساس تحقیقات صورتگرفته در سال 1390 با همکاری جهاددانشگاهی مشخص شد تنها چهار درصد دانشجویان کشور با شاهنامه فردوسی آشنا هستند کد خبر ۴۹۷۸۳۵ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۲ - 06 May 2015 دبیرجزیره هرمز سند زنده مقاومت و استعمارستیزی ایرانیان است
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هرمزگان جزیره هرمز سند زنده مقاومت و استعمارستیزی ایرانیان است شناسهٔ خبر 2565461 - پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۵ استانها > هرمزگان بندرعباس - معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هرمزگان گفت جزیره هرمز سند زنده مقاومت و استعمارستیزی ایجوانانمان آرنولد و جومونگ را بیشتر از فردوسی میشناسند
در نشست کنسرت سیاوش مطرح شد جوانانمان آرنولد و جومونگ را بیشتر از فردوسی میشناسند شناسهٔ خبر 2573174 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۷ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی نشست خبری کنسرت سیاوش در حالی برگزار شد که هنرمندان گروه اجرایی این کنسرت نسبت به کم توجهی مردم و مسئولان بهنیازمان به فردوسی و شاهنامه بیشتر میشود
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۷ میرجلالالدین کزازی گفت اگر شاهنامه را کسی جز فردوسی میسرود چنین اثر فاخری به وجود نمیآمد چون فردوسی خودش هم نمونهای از یک مرد ایرانی تمامعیار است به گزارش ایسنا - منطقه کویر این استاد ادبیات در همایش یادمان فردوسی در کرمان گفت روزگار ما ب4 درصد دانشجویان «شاهنامه» را میشناسند!
4 درصد دانشجویان شاهنامه را میشناسند دبیرکل بنیاد فردوسی اظهار کرد براساس تحقیقات صورتگرفته در سال 1390 با همکاری جهاددانشگاهی مشخص شد تنها چهار درصد دانشجویان کشور با شاهنامه فردوسی آشنا هستند به گزارش نامه نیوز یاسر موحدفرد درباره میزان شناخت جامعه از فردوسی و آ-
گوناگون
پربازدیدترینها