واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فعال دانشجویی: مسئولان تسلیم تندروها نشوند/ استدلال متقن تیم هسته ای در دانشگاه ها تهران - ایرنا - سخنگوی انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی گفت: دولت و مسئولان نباید تسلیم فشارهای تندروهایی شوند که حتی سخنرانی نمایندگان مجلس را هم در دانشگاه ها بر نمی تابند، چرا که مضرات تک صدایی در دانشگاه ها به مراتب بیشتر از دلواپسی برخی افراد خاص است.
مرتضی نوروزپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار تشکل های دانشجویی ایرنا با بیان اینکه دانشگاه محل تمرین گفت و گو و آموختن مساله تحمل مخالف است، اطهار کرد: نباید به بهانه حفظ آرامش از ایجاد فضای گفت و گو و تضارب آرا در دانشگاه ها هراس داشت.
وی افزود: در فرآیند گفت و گو و بیان نظرات، میزان منطق نهفته در پس زمینه نظرات مشخص می شود و به جز افراد تندرویی که نسبت به منطق نهفته در کلامشان جای شک و شبه وجود دارد همگان از ایده کرسی های آزاد اندیشی و تضارب اندیشه ها و نظرات در دانشگاه ها استقبال می کنند.
وی ادامه داد: حتی در رابطه با موضوع مهمی مانند مذاکرات هسته ای شاهد بودیم که تیم مذاکره کننده در کمال منطق و متانت در مقابل مخالفان در دانشگاه حاضر شد و به صورت کاملا آکادمیک موضوع مذاکرات مورد بررسی قرار گرفت؛ آنچنان استدلال متقن در کلام مسئولان تیم مذاکره کننده هسته ای وجود داشت که ابایی از حضور در بحث نداشتند.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: اما درباره آرامشی که عده ای تصور می کنند با ممانعت از بیان نظرات در دانشگاه ها ایجاد می شود باید گفت که چنین آرامشی، اجباری است که هیچ ایده موثری از آن زاده نمی شود اما اگر نظرات بیان شده و تضارب آرا شکل گیرد بسیاری از ایده پردازی ها شکل گرفته وع شاهد آرامشی پویا و مولد خواهیم بود.
سخنگوی انجمن اسلامی دانشحویان دانشگاه شهید بهشتی گفت: شهید مطهری در اوایل پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اعلام کرد که از اساتید مارکسیست برای تدریس مارکسیسم در دانشگاه ها استفاده شود، چرا که کاملا به این موضوع آگاه بودند که ارزش و ماندگاری نتیجه ای که از دیالوگ گفت و گو حاصل می شود بسیار بیشتر از نتیجه ای است که از مونولوگ گرفته می شود.
وی درباره تاثیر تضارب آرا بر سبک زندگی دانشجویان نیز اظهار کرد: بیان تنها یک اندیشه و نظر در سطح دانشگاه، ذهن دانشجویان را تک وجهی به بار می آورد و چنین دانشجویی توانایی انتخاب اصیل را از دست داده و در مقابل ایده های مختلف توانایی تمیز سره از ناسره را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: این موضوع سبب مغلوب شدن دانشجویان در مقابل شبکه های اجتماعی حاکم بر محیط اطرافشان و در نهایت افزایش روزافزون بی تفاوتی در میان نسل جدید دانشجویان و جوانان و دستمایه طنز قراردادن موضوعات مهم و تاثر برانگیز می شود؛ پدیده ای که روز به روز شاهد گسترش آن هستیم.
نوروزپور اضافه کرد: اگر مسوولان دغدغه جدی برای افزایش سطح حساسیت اجتماعی دارند، این موضوع باید از دانشگاه ها که مبدا همه تحولات اجتماعی و سیاسی است با ایجاد فضای تضارب آرا و گفتگو در تمامی زمینه ها آغاز شود.
این فعال دانشجویی گفت: دولت و مسئولان نباید تسلیم فشارهای تندروهایی شوند که حتی سخنرانی نمایندگان قانونی مجلس شورای اسلامی همچون علی مطهری را هم در دانشگاه ها بر نمی تابند، چرا که مضررات تک صدایی در دانشگاه ها به مراتب بیشتر از دلواپسی برخی افراد خاص است.
فراهنگ**7537**1601**
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]