واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکنش به اقدام صدا و سیما در پخش تصاویر رییس دولت اصلاحات
بعد از اعلام به رسانهها برای عدم انتشار تصویر و صحبتهای رئیس دولت اصلاحات، صداوسیما این دستور را نقض کرده و در مستندهایی چه مثبت یا منفی تصویر و صحبتهای او را پخش کرده است. وضعیت و تصمیمی که پورنجاتی آن را برگرفته از سلایق و بدون منبع قانونی میداند و معتقد است خود به خود محلی برای اجرا ندارد.
آفتاب : سرویس سیاسی- احمد پورنجاتی، قائم مقام صداوسیما در دوران علی لاریجانی درباره ممنوعالتصویری و ممنوع البیانی رئیس دولت اصلاحات و پخش چهره و تصویر او در صداوسیما به آفتاب میگوید: واقعیت این است که این تصمیم به قدری به لحاظ عرفی و اولیهترین اصول عرصه سیاست و نگرش افکار عمومی غیرقابل قبول و ناموجه است که گمان میکنم بسیاری از بخشهای خود ساختار اداره کشور نسبت به این نوع رفتار توجیه نیستند.
احمد پورنجاتی ادامه میدهد: گرچه من نمیدانم که خواستگاه کاری که بخش صدا در صداوسیما انجام داده چه بوده است. آیا نوعی چراغ سبز است یا احیانا ناخواسته چنین کاری را انجام دادهاند اما هرچه هست به دلیل اینکه تصمیم غیرمتعارفی بوده و هیچ توجیه عقلی و حتی قانونی برای آن نمیتوان در نظر گرفت؛ تصور من بر این است که احیانا خود تصمیمگیرندگان هم درباره این موضوع در وضعیت سیالی به سر میبرند. علاوه بر اینکه هنوز در حال حاضر از مبانی قانونی این تصمیم که گفته میشود مستند شده به مصوبهای در شورای امنیت ملی در گذشته و دولت قبل اطلاعات دقیقی در دست نیست.
نماینده دور ششم مجلس شورای اسلامی تاکید میکند: نمیدانم واقعا چقدر این مستند قابل قبول است.
پورنجاتی درباره واکنشها به این حکم عنوان میکند: البته من شنیدهام که مجمع روحانیون مبازر به آقای رئیسجمهور نامهای نوشتهاند و ایشان هم نامهای به قوه قضاییه فرستادهاند. بنابراین به طور تلویحی اگر چنین چیزی درست باشد، گویی که رئیسجمهوری موضوع را از حیطه تصمیم گیریهای زیرمجموعه ریاستجمهوری و دولت و حتی شورای امنیت ملی خارج دانسته و به تصمیم دستگاه قضایی احاله داده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب میافزاید: این تصمیمگیری براساس فرایند قضایی و حقوقی شناختهشدهای انجام نشده است؛ یعنی نه محکمهای وجود داشته و نه چیز دیگری. به هر حال ممنوع التصویری و ممنوع البیانی و از این دست احکام بدون پایه و تصمیم گیری مشخص حقوقی امکانپذیر نیست.
او درباه وضعیت این تصمیم توضیح می دهد: همانطور که در جریان فوت خواهر و مادر رئیس دولت اصلاحات، رئیس جمهوری پیام تسلیتی با نام وی برای ایشان ارسال کرد و در مطبوعات انعکاس یافت؛ (فرقی نمیکند زمانی که قرار است درباره کسی صحبت نشود و نام و تصویر آن منتشر نشود مهم نیست موضوع چیست.) به تعبیری مطرح میشود قانونی که اجرا نشود و محل اعتنایی به اجرای آن نباشد حتی اگر قانون باشد نمیتواند دوام آورد چه برسد به تصمیمی که معلوم نیست که انگیزه و پایه آن چیست و در فضایی که این تصمیم گرفته شده چه وضعیت و حال و هوایی وجود داشته است.
پورنجاتی تاکید میکند: من فکر میکنم که درباره این موضوع باید تجدیدنظر شود. این نوع تصمیم گیری ذهنیت بدی را به وجود میآورد. چرا واقعا باید تصمیمی گرفته شود که اگر نظرسنجی صورت گیرد فکر میکنم حتی رقبای سیاسی منصف وی هم نسبت به این تصمیمگیری توجیه نباشند و برای آنها قابل قبول نباشد.
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]