محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832656805
چرا اقدامات اقتصادی دولت خروجی مناسب ندارند/نگاهها کوتاه مدت است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با ایرنا تشریح کرد؛ چرا اقدامات اقتصادی دولت خروجی مناسب ندارند/نگاهها کوتاه مدت است تهران - ایرنا - منتقدان دولت یازدهم در یک و نیم سال گذشته همواره بر طبل مخالفت با دولت کوبیده اند و سعی در القا عدم موفقیت دولت در وعده های داده شده، دارند.
این در حالی است که یکی از روزنامه های سراسری با مقایسه چند شاخص از جمله بهبود فضای کسب و کار، نقدینگی و تعیین دستمزد متناسب با نرخ تورم گفته که در یک و نیم سال گذشته دولت عملا نتوانسته بهبودی در این شاخص ها ایجاد کند.
این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، کنترل نقدینگی، ارتقا فضای کسب و کار و تعیین دستمزد مناسب از جمله شاخص های کلیدی اقتصاد هستند که برای تحقق آنها به تدوین برنامه های بلندمدت با مشارکت همه دستگاهها نیاز است و تنها درمدت زمان یک و نیم سال نمی توان تاثیر برنامه های انجام شده توسط دولت را سنجید.
این مخالفان بدون توجه به سیاست های دولت در حوزه کنترل نرخ تورم و بهبود نسبی قدرت خرید در جامعه، بدون داشتن نگاه بلندمدت، سعی در زیر سوال بردن اقدامات دولت دارند در حالی که به گواه بیشتر کارشناسان و حتی مردم کوچه و بازار در یک سال و نیم گذشته نه تنها سطح کیفی زندگی مردم بهتر شده که امید به آینده را نیز میان آنها افزایش داده است.
یک کارشناس اقتصادی درباره چرایی عدم موفقیت دولت در دادن وعده ها از نظر منتقدان می گوید: رسیدن به برنامه های وعده داده شده توسط دولت یازدهم مانند کنترل نقدینگی، افزیش دستمزد متناسب با تورم، بهبود فضای کسب و کار یک فرآیند بلندمدت است و به سرانجام رسیدن این برنامه ها در کوتامدت امکان پذیر نیست.
محمد جلیلی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: بانک جهانی کشورها را از لحاظ بهبود فضای کسب و کار و براساس چند شاخص ارزیابی می کند که یکی از این شاخص ها اعتبار سنجی متناسب با میزان دریافت تسهیلات اعتباری است.
وی ادامه داد: در اینکه نظام بانکی ما هم تسهیلات می دهد و یک نظام ساختاری و مناسب است شکی نیست اما اینکه چرا تلاش های دولت و کارهایی که در حال انجام است خروجی مناسبی ندارد را باید در همین شاخص اعتبارسنجی جستجو کرد.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در شاخص های جهانی یک بند وجود دارد آن هم سیستم جامع اطلاعات افراد است. به این معنی که تمام اطلاعات اعتباری مردم متمرکز و مشخص هستند و وقتی کسی درخواست دریافت تسهیلات اعتباری می کند، وضعیت این فرد برای سیستم بانکی کاملا مشخص است.
جلیلی گفت: این سیستم اعتبارسنجی می کند چه مثبت و چه منفی. یعنی چه کسانی تسهیلات خود را به موقع پرداخت می کنند و یا پرداخت نمی کنند و بانک براساس این سیستم به افراد تسهیلات می دهد.
وی با بیان اینکه متاسفانه این سیستم در کشور ما وجود ندارد، گفت: این سیستم در زمینه اخذ اعتبارات فضای خوبی است و وقتی این سیستم باشد خوش حسابها می توانند تسهیلات بیشتر بگیرند و به همان نسبت هم کسب و کار بهتر می شود و این تسهیلات وارد تولید و بخش مولد شده سرمایه گذاری و اشتغال هم بهبود می یابد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بنابراین برای بهبود فضای کسب و کار باید یک مجموعه مناسب سیستمی و زیرساختی فراهم شود و وجود یک سیستم اعتباری در کشور نیازمند مشارکت همه بخش ها است و نباید تنها به دولت نگاه کرد بلکه این مساله را باید فراتر از دولت ها ببینیم.
جلیلی گفت: هم اکنون در همه کشوری پیشرفته، قانون گزارشگری اعتباری بیش از50 سال است که دارد اجرا می شود و همه دستگاهها هم در اجرای آن دخالت و نظارت دارند اما متاسفانه در ایران این سیستم وجود ندارد.
وی افزود: بنابراین اینکه با وجود تلاش دولت اما بهبود فضای کسب و کار خروجی مناسبی ندارد صحت دارد اما باید این را هم در نظر گرفت که این برنامه ها یک شبه تحقق پیدا نمی کنند و تا زمانی که کاری تاثیرگذار و بنیادی در کل سیستم اقتصادی انجام نشود، تحقق کامل این وعده ها هم امکان پذیر نیست.
وی در زمینه تعیین دستمزد متناسب با نرخ تورم نیز گفت: متاسفانه در کشور ما برخلاف دیگر کشورها دستمزد یک هزینه متغیر نیست و ثابت است بنابراین در مواقع بحران امکان اخراج کارگر هم وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دستمزد کارگر جزو هزینه های یک کارگاه به حساب می آید، تصریح کرد: قیمت تمام شده محصول هم شاخصی است که بر اساس آن مردم تصمیم می گیرند که یک کالا را بخرند یا نه. اگر مردم کالا را نخرند پول به چرخه تولید بر نمی گردد و از این رهگذر کارگاه هم ضرر می کند.
جلیلی ادامه داد: این فرآیند در دیگر کشورها که حقوق و دستمزد متغیر است می تواند منجر به اخراج برخی از کارگران شود که در صورت اخراج بلافاصله تامین اجتماعی با بیمه بیکاری آنها را پوشش می دهد. اما در ایران که حقوق جزو هزینه های ثابت است صاحب کارگاه برای جبران کاهش تولید و منابع، اقدام به دادن حقوق کمتر به کارگران می کند تا از این طریق هزینه های کارگاه تامین و کارگر هم بیکار نشود.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین در این شرایط اگر دولت بخواهد دستمزد را بالا ببرد به ضرر خود کارگر خواهد بود چرا که نه تنها کارگاه تعطیل می شود که کارگر هم بیکار خواهد شد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی دولت شعاری را اعلام می کند قطعا سعی در عمل به آن دارد اما شرایط را هم باید در نظر گرفت. ضمن آنکه بالا رفتن قدرت خرید و دستمزد کارگر هم یک شبه امکان پذیر نیست و نیازمند هماهنگی دیگر بخش ها مانند تامین اجتماعی، نظام و قانون کار هم هست.
وی گفت: بنابراین برای ایجاد تناسب در دستمزد و نرخ تورم باید دستمزد یک هزینه متغیر شود و بنگاهها هم به میزان نیرویی که نیاز دارند کار کنند و قسمتی از نیروها را هم که نیاز ندارند بتوانند اخراج کنند اما در صورت اخراج باید تامین اجتماعی هزینه های این نیروها را از طریق بیمه بیکاری تامین کند.
جلیلی اضافه کرد: در این صورت است که می توان دستمزد را متناسب با نرخ تورم تعیین کرد اما با روش های قانون کار فعلی کشور ما این امر بسیار سخت است بنابراین یکی از دلایل عدم موفقیت دولت در تعیین دستمزدها هم همین مساله است چرا که در کوتاه مدت امکان اجرایی شدن دستمزد کارگر متناسب با تورم وجود ندارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نقدینگی، بهبود بازار کار و تعیین دستمزد مناسب از شاخص های کلیدی اقتصاد هستند، افزود: معضل نقدینگی هم از زمانی که تاریخ بشر به سمت صنعتی شدن پیش رفت، وجود داشته و نقدینگی مشکل همه بنگاههای اقتصادی است.
جلیلی با بیان اینکه اگر نقدینگی به موقع جذب نشود در کشور مازاد می شود، گفت: بنگاههای ما نمی توانند نقدینگی را جذب کنند چرا که برنامه بلندمدت ندارند و بیشتر به کوتاه مدت توجه می کنند.
وی اظهار داشت: دولت با کنترل نرخ تورم در واقع مسکن های کوتاه مدت برای جذب نقدینگی زده است که نمی توان آن را انکار کرد اما اینکه چرا اثر این مسکن ها ملموس نیست را باید در برنامه های بلندمدت و حوزه های کلان اقتصادی جستجو کرد و باز هم نمی توان در کوتاه مدت یک و نیم ساله انتظار بهبود همه این شاخص ها را از دولت داشت.
اقتصام(4)س.م**1558
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]
صفحات پیشنهادی
دیپلماسی اقتصادی و الزامات آن اولویت اقتصادی در دیپلماسی دولت یازدهم؛ چرا و چگونه؟
دیپلماسی اقتصادی و الزامات آناولویت اقتصادی در دیپلماسی دولت یازدهم چرا و چگونه ایران اقتصاد خود را محدود به درآمدهای نفتی نکند و با فعالیت در دیگر زمینه های اقتصادی مانند صنعت کشاورزی و بخش خدمات در پی متنوع ساختن منابع درآمدی خود برآید ظهور اصطلاح دیپلماسی اقتصادی در ادر گفت و گو با دو کارشناس اقتصادی و بانکی بررسی شد سرنوشت سپردههای کوتاه مدت بانکها/ تکرار دوره مسابقه نرخه
در گفت و گو با دو کارشناس اقتصادی و بانکی بررسی شدسرنوشت سپردههای کوتاه مدت بانکها تکرار دوره مسابقه نرخهای کوتاه مدت سود بعید استواگذاری سود سپردههای کمتر از یک سال به بانکها نگرانی بازگشت مسابقه سودهای بالای روزشمار و چند ماهه را زنده میکند این در حالی است که دو کارشناسبه مناسبت صدور فرمان اجرایی دولت آمریکا در تحریم های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران(سال 1374) مروری بر شکل گیری ت
به مناسبت صدور فرمان اجرایی دولت آمریکا در تحریم های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران سال 1374 مروری بر شکل گیری تحریم هاقطعنامه های شورای امنیت فرصتی تاریخی به آمریکایی ها داد تا با پشتوانه مشروعیت قطعنامه های شورای امنیت تحریم های یک جانبه خود را به تحریم هایی فراگیر تر و تاثیر گذا- دولت آلمان علاقمند به توسعه روابط اقتصادی با ایران است
سفیر آلمان در ایران دولت آلمان علاقمند به توسعه روابط اقتصادی با ایران است قشم - ایرنا - سفیر آلمان در ایران گفت دولت آلمان علاقمند به توسعه روابط اقتصادی با ایران در حوزه های مختلف است میکائیل بارون فون اونگرن روز چهارشنبه در دیدار با فرماندار قشم افزود علاوه بر اقتصاد کشورمدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با فارس اعلام کرد توافق بانکها برای نرخ سود کوتاه مدت؛ روزشمار ۱۰ درصد، ۶ ماهه
مدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با فارس اعلام کردتوافق بانکها برای نرخ سود کوتاه مدت روزشمار ۱۰ درصد ۶ ماهه ۱۶ و ۹ ماهه ۱۸ درصدمدیرعامل بانک ملی گفت با توافق انجام شده با برخی بانکهای بزرگ کشور سود سپرده روزشمار 10 درصد سه ماهه 14 درصد شش ماهه 16 درصد و 9 ماهه 18 درصد تعیینپرداخت یارانه به ثروتمندان جزو مفاسد اقتصادی دولت است
پرداخت یارانه به ثروتمندان جزو مفاسد اقتصادی دولت است قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه دولت به وظیفه خود در مقابله با فساد عمل نکرده است گفت پرداخت یارانه نقدی به ثروتمندان خود عامل فسادی بزرگ است و دولت با این هدف که از آن در تبلیغات انتخاباتی آینده بهره برداری کند از حذف این افبخشنامه بانک مرکزی برای چارچوب تعیین نرخ سود سپردههای کوتاه مدت
بخشنامه بانک مرکزی برای چارچوب تعیین نرخ سود سپردههای کوتاه مدتبانک مرکزی در قالب بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری با اعلام اینکه پرداخت سود سپرده کمتر از یک سال به بانکها واگذار شده است چارچوب نرخ سود این سپردهها را تعیین کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عموواریز به حساب های کوتاه مدت روزشمار با نرخ های سود بالا ممنوع شد
بانک مرکزی واریز به حساب های کوتاه مدت روزشمار با نرخ های سود بالا ممنوع شد امکان دریافت سود روزشمار بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار توسط صاحبان حساب های کوتاه مدت از پنجشنبه هفته گذشته از بین رفت و دیگر بانک ها امکان واریز این نوع سود را به صاحبان این حساب ها نخواهند داشت بقرمز شدن همه چراغ های هشدار دهنده اوضاع اقتصادی یونان
قرمز شدن همه چراغ های هشدار دهنده اوضاع اقتصادی یونان شناسهٔ خبر 2569275 - سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ اخبار کوتاه > اقتصاد براساس پیش بینی های اقتصادی کمیسیون اروپا اوضاع اقتصادی یونان از آغاز سال با قرمز شدن همه چراغ های هشدار دهنده رشد کسری بودجه بدهی و کمبود نقدولتمردان به جمع فعالان اقتصادی میآیند
دولتمردان به جمع فعالان اقتصادی میآیند شناسهٔ خبر 2579069 - سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۳ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران از حضور حداقل سه عضو کابینه در جمع فعالان اقتصادی خبرداد و گفت در این نشست که دوشنبه هفته آتی برگزار میشود چالشهای- واریز به حساب های کوتاه مدت روزشمار با نرخ های سود بالا ممنوع شد
بانک مرکزی واریز به حساب های کوتاه مدت روزشمار با نرخ های سود بالا ممنوع شد تهران - ایرنا - امکان دریافت سود روزشمار بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار توسط صاحبان حساب های کوتاه مدت از پنجشنبه هفته گذشته از بین رفت و دیگر بانک ها امکان واریز این نوع سود را به صاحبان این حساب هاقانون داریم، اجرا نمی شود/ مجلس کوتاهی می کند/ بایستی دولتمردانی که عمل نمی کنند، استیضاح شوند
قانون داریم اجرا نمی شود مجلس کوتاهی می کند بایستی دولتمردانی که عمل نمی کنند استیضاح شوند فولادوند نماینده مجلس در اقتصاد مقاومتی حجمی از قوانین وجود دارد اما درست اجرا نمی شود رزاقی اقتصاددان ما با تهاجم اقتصادی رو به رو هستیم باید به مردم گفت که یک جنگ تمام عیارعضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس مجلس در حذف یارانه ثروتمندان از دولت حمایت میکند/ مسئولان عزم خود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارسمجلس در حذف یارانه ثروتمندان از دولت حمایت میکند مسئولان عزم خود را نشان دهندعضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت مجلس با تدوین قانون برای حذف یارانه ثروتمندان از دولت حمایت کرده و میکند غلامحسین شیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگسپرده کوتاه مدت در مسابقه بانکها
سپرده کوتاه مدت در مسابقه بانکها درحالی که نرخهای جدید سود بانکی تصویب شده در نشست هفته گذشته شورای پول و اعتبار از امروز شانزدهم اردیبهشت در همه بانکهای دولتی و خصوصی و موسسههای مالی و اعتباری دارای مجوز اجرا میشود بانکها روی جزئیات این نرخها بخصوص نرخ سود سپردههای کوتگسترش مناسبات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی
گسترش مناسبات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی شناسهٔ خبر 2578380 - دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۱ اقتصاد > اقتصاد ایران در دیدار طیب نیا با وزیر روابط و همکاری های بین الملل آفریقای جنوبی بر توسعه همکاری های اقتصادی دوجانبه تاکید شد به گزارش خبرگزاری مهر علی طیب نیا در این- هدف گیری های نامناسب دلیل ناکارایی در مبارزه با فساد اقتصادی است
مشاور معاون اول رییس جمهور هدف گیری های نامناسب دلیل ناکارایی در مبارزه با فساد اقتصادی است تهران – ایرنا- مشاور معاون اول رییس جمهور در مورد چرایی اتکا به حرف به جای عمل در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت امر مبارزه با فساد کار بسیار سنگین و سختی است و بخشی از بحث مبارزه با متوسعه اقتصادی نیازمند بسترسازی مناسب
توسعه اقتصادی نیازمند بسترسازی مناسب عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات گفت شفافیت بازار تدوین برنامه منظم ورود سرمایه گذار داخلی و خارجی در ایجاد بستر مناسب برای توسعه اقتصادی تاثیر گذار است عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی-
اقتصادی
پربازدیدترینها