واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سفیر ایران در ترکیه: ایران و آمریکا منافع مشترکی داشته اند
"علی رضا بیگدلی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در مصاحبه ای با روزنامه " زمان " ترکیه از زمینه های مشترک ایران و ترکیه در بسیاری از مسایل و مشکلات منطقه ای سخن گفت.سفیر ایران در ترکیه: ایران و آمریکا منافع مشترکی داشته اند
به گزارش نامه نیوز، این دیپلمات ایرانی در این مصاحبه گفت ، ایران و ترکیه به عنوان دو کشور بزرگ و مهم منطقه منافع مشترکی در این منطقه بی ثبات دارند.
او تاکید کرد حتی در مورد سوریه ایران و ترکیه به رغم داشتن برخی اختلافات منافع مشترکی دارند و باید برای برگرداندن صلح و ثبات به سوریه و منطقه همکاری کنند. بیگدلی تاکید کرد اگر کشورهای منطقه از دموکراسی در سوریه حمایت می کردند اوضاع به این سطح از خشونت و جنگ داخلی در این کشور بحران زده نمی رسید.
بیگدلی درباره سوالی در مورد همکاری احتمالی ایران و آمریکا در مقابله با گروه داعش تاکید کرد ایران و آمریکا از گذشته نیز در برخی موارد منافع مشترکی در منطقه داشته اند. او در این زمینه به حمایت توامان ایران و آمریکا از مجاهدان افغان در دوره اشغال شوروی سابق اشاره کرد.
بیگدلی درباره توافق هسته ای در شرف انجام بین ایران و گروه 1+5 گفت، این توافق به معنا و در نتیجه تغییر در موضع جامعه جهانی و دولت ایران به طور همزمان است. بیگدلی افزود جامعه جهانی در نهایت به این نتیجه رسید که با روش های گذشته (تهدید و تحریم) نمی تواند ایران را در این موضوع به عقب نشینی وادارد.
بیگدلی همچنین به تاثیر حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران به عنوان یکی دیگر از عوامل مهم در توافق هسته ای اشاره کرد و گفت پیروزی روحانی در انتخابات اخیر به عنوان فردی که در گذشته مذاکرات درباره پرونده هسته ای را رهبری می کرد نقش مثبتی در این زمینه داشت.
بیگدلی گفت پس از ریاست جمهوری روحانی کشورهای غربی تحریم های اعمالی علیه ایران را "شل تر" کردند و روابط خوب روحانی با جهان خارج زمینه ساز گفت و گوهای مستقیم ایران و کشورهای غربی (آمریکا) برای حل موضوع هسته ای شد.
سفیر کشورمان در ترکیه با ابراز خوش بینی به حصول توافق نهایی هسته ای ابراز امیدواری کرد در صورت برداشته شدن تحریم ها روابط اقتصادی ایران و ترکیه نیز به طور قابل ملاحظه ای ارتقا یابد.
بیگدلی در پاسخ به سوالی درباره رابطه دولت ایران با رضا ضراب تاجر ایرانی که در ترکیه به اتهام پولشویی و پرداخت رشوه به مقامات دولتی دستگیر و محاکمه و سپس از زندان آزاد شد، گفت ، دولت ایران هیچ ارتباطی با ایران تاجر ایرانی ندارد و ضراب آن گونه که برخی ها می گویند عامل دور زدن تحریم ها برای دولت ایران نبوده است.
بیگدلی موضوع ضراب را مربوط به سیاست داخلی ترکیه دانست و گفت موضوع رضا ضراب چند ماه پیش از انتخابات شوراهای سال گذشته ترکیه و در دسامبر 2013 با اهداف سیاسی مطرح شد و برخی گروه های سیاسی مخالف حکومت ترکیه با علم کردن این موضوع قصد داشتند علیه حزب حاکم ترکیه جو سازی کنند و آن را تضعیف کنند.
منبع: عصر ایران
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]