واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۲۹ق.ظ)
جام جم: «ايران و عراق؛ حرکت به سوي همکاري راهبردي» موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «ايران و عراق؛ حرکت به سوي همکاري راهبردي» عنوان يادداشت روز روزنامه جام جم است که در آن مي خوانيد:
روابط 2 کشور جمهوري اسلامي ايران و عراق با توجه به ظرفيت هاي خوب همکاري و اراده عالي رهبران 2 کشور از سال 2003 ميلادي تاکنون به سوي همکاري راهبردي پيش رفته است.
تجربه ايران در سازندگي کشورمان پس از جنگ تحميلي از يک سو و درگير شدن عراق با جريانات تکفيري و تروريستي از سوي ديگر باعث شده است تا زمينه هاي مشترک براي همکاري هاي اقتصادي، فرهنگي، سياسي، دفاعي و امنيتي تهران و بغداد همه جانبه باشد. از ياد نبايد برد که در حوزه همکاري هاي اقتصادي، ايران بهترين مسير براي ترانزيت کالا به شمار آمده و همچنين وجود اماکن مقدس در 2 کشور، ظرفيت بالايي براي افزايش تبادلات تجاري به وجود آورده است.
در سال گذشته حجم تبادلات غيرنفتي دوجانبه 2 کشور 13ميليارد دلار بوده که حوزه هايي چون صدور خدمات فني و مهندسي، گردشگري و ترانزيت را دربرمي گرفته است. با وجود اين به نظر مي رسد ظرفيت هاي 2 کشور به آن اندازه است که حجم اين مبادلات مي تواند به 2 برابر حجم فعلي افزايش يابد. همچنين توسعه گردشگري مذهبي ميان ايران و عراق از چنان اهميتي برخوردار است که حجم 4 ميليون نفري موجود مي تواند به 10 ميليون نفر برسد.
افزون بر اين زمينه هاي همکاري اقتصادي، نگاه مشترک ايران و عراق در موضوعات منطقه اي و بين المللي نيز داراي اهميت است؛ هرچند ممکن است 2 کشور در برخي مسائل ديدگاه هاي مختلفي داشته باشند، اما نگاه يکسان آنها در مقولات مهمي چون مبارزه با تروريسم، مقابله با اشغالگري، چگونگي تأمين امنيت منطقه و بحران سوريه باعث شده بغداد سياست هايي متناسب با مصالح ملي مردم عراق اتخاذ کند.
در همين راستا به نظر مي رسد سفر رئيس جمهور عراق به کشورمان نه فقط به رشد همکاري هاي دوجانبه کمک مي کند، بلکه فراتر از آن، مي تواند منتهي به رايزني هايي براي حل مسائل منطقه اي شود.
واقعيت اين است که اکنون منطقه غرب آسيا کانون تحولات ژئوپلتيک بوده و رشد جريانات تکفيري چون داعش از يک سو، دخالت بازيگران فرامنطقه اي چون آمريکا و رژيم صهيونيستي از سوي ديگر و تجاوز به يمن در کنار اينها، به بي ثباتي منطقه دامن زده است. همچنين طرح موضوع تجزيه عراق در کنگره آمريکا نشان مي دهد که تلاش هايي براي تغيير ژئوپلتيک منطقه در جريان است و همه اينها مي تواند در جريان سفر فواد معصوم به تهران مورد بررسي قرار گيرد.
از آنجا که عراق قرباني تروريسم و اشغالگري است، رايزني رئيس جمهور اين کشور با مقامات ايران به عنوان يکي از مهم ترين کشورهاي منطقه مي تواند ضمن تسهيل رسيدن به درکي مشترک در قبال مسائل دوجانبه و منطقه اي، به چاره انديشي براي کاهش ناامني در خاورميانه کمک کند؛ افزون بر اين، از آنجا که امروز فضايي سرنوشت ساز بر منطقه حاکم است، چنين رفت وآمدهايي خواهد توانست ضمن تقويت همکاري هاي راهبردي، به حل مشکلات منطقه اي ياري رساند.
نويسنده: حسن کاظمي قمي سفير سابق ايران در عراق
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]