واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران و عراق؛ حرکت به سوی همکاری راهبردی تهران - ایرنا - روزنامه جام جم نوشت: روابط 2 کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق با توجه به ظرفیت های خوب همکاری و اراده عالی رهبران 2 کشور از سال 2003 میلادی تاکنون به سوی همکاری راهبردی پیش رفته است.
در ادامه این مطلب که روز سه شنبه در روزنامه جام جم منتشر شد، می خوانید: تجربه ایران در سازندگی کشورمان پس از جنگ تحمیلی از یک سو و درگیر شدن عراق با جریانات تکفیری و تروریستی از سوی دیگر باعث شده است تا زمینه های مشترک برای همکاری های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، دفاعی و امنیتی تهران و بغداد همه جانبه باشد.
از یاد نباید برد که در حوزه همکاری های اقتصادی، ایران بهترین مسیر برای ترانزیت کالا به شمار آمده و همچنین وجود اماکن مقدس در 2 کشور، ظرفیت بالایی برای افزایش تبادلات تجاری به وجود آورده است.
در سال گذشته حجم تبادلات غیرنفتی دوجانبه 2 کشور 13میلیارد دلار بوده که حوزه هایی چون صدور خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و ترانزیت را دربرمی گرفته است.
با وجود این به نظر می رسد ظرفیت های 2 کشور به آن اندازه است که حجم این مبادلات می تواند به 2 برابر حجم فعلی افزایش یابد.
همچنین توسعه گردشگری مذهبی میان ایران و عراق از چنان اهمیتی برخوردار است که حجم 4 میلیون نفری موجود می تواند به 10 میلیون نفر برسد.
افزون بر این زمینه های همکاری اقتصادی، نگاه مشترک ایران و عراق در موضوعات منطقه ای و بین المللی نیز دارای اهمیت است؛ هرچند ممکن است 2 کشور در برخی مسائل دیدگاه های مختلفی داشته باشند، اما نگاه یکسان آنها در مقولات مهمی چون مبارزه با تروریسم، مقابله با اشغالگری، چگونگی تأمین امنیت منطقه و بحران سوریه باعث شده بغداد سیاست هایی متناسب با مصالح ملی مردم عراق اتخاذ کند.
در همین راستا به نظر می رسد سفر رئیس جمهور عراق به کشورمان نه فقط به رشد همکاری های دوجانبه کمک می کند، بلکه فراتر از آن، می تواند منتهی به رایزنی هایی برای حل مسائل منطقه ای شود.
واقعیت این است که اکنون منطقه غرب آسیا کانون تحولات ژئوپلتیک بوده و رشد جریانات تکفیری چون داعش از یک سو، دخالت بازیگران فرامنطقه ای چون آمریکا و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر و تجاوز به یمن در کنار اینها، به بی ثباتی منطقه دامن زده است.
همچنین طرح موضوع تجزیه عراق در کنگره آمریکا نشان می دهد که تلاش هایی برای تغییر ژئوپلتیک منطقه در جریان است و همه اینها می تواند در جریان سفر فواد معصوم به تهران مورد بررسی قرار گیرد.
از آنجا که عراق قربانی تروریسم و اشغالگری است، رایزنی رئیس جمهور این کشور با مقامات ایران به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای منطقه می تواند ضمن تسهیل رسیدن به درکی مشترک در قبال مسائل دوجانبه و منطقه ای، به چاره اندیشی برای کاهش ناامنی در خاورمیانه کمک کند؛ افزون بر این، از آنجا که امروز فضایی سرنوشت ساز بر منطقه حاکم است، چنین رفت وآمدهایی خواهد توانست ضمن تقویت همکاری های راهبردی، به حل مشکلات منطقه ای یاری رساند.
منبع: روزنامه جام جم
اول ** 1346
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]