واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 35 درصد خانوادهها تک فرزند هستند
مدیرکل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت کار بر لزوم توجه به تبعات اجتماعی و فرهنگی پدیده «تک فرزندی» تاکید کرد.
روزبه کردونی نامه نیوز، اظهار داشت: نسبت خانوارهای تک فرزند به کل خانوارها در کشور طی ۲۵ سال گذشته حدود ۱۶ درصد رشد داشته که این درصد برای مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است.
وی ادامه داد: آمار سازمان ثبت احوال بیانگر این است که هم اکنون تک فرزندی و یا نداشتن فرزند در میان خانوادهها نرخ بالایی را به خود اختصاص داده به طوریکه در حال حاضر ۳۵ درصد خانوادهها یک فرزند داشته و یا اصلاً فرزند ندارند. ۸۰ درصد زنان ۳۵ سال و بالاتر که تک فرزند هستند، غیرشاغل و ۲۰ درصد آنان شاغلاند و کارمندان بخش خصوصی و دولتی بیشترین فراوانی را در بین این زنان شاغل نشان میدهند.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت کار در خصوص گروههای عمده شغلی زنان ۳۵ سال و بیشتر که دارای تک فرزند هستند نیز عنوان کرد : کارمندان امور دفتری و اداری با ۳۰ درصد، تکنیسینها و دستیاران با ۲۵ درصد و متخصصان با ۲۲ درصد به ترتیب عمدهترین گروههای شغلی برای زنان ۳۵ سال و بالاتری که تک فرزند هستند به شمار میروند.
وی با اشاره به اینکه استانهای شمالی کشور بیشترین و استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور کمترین نسبت زنان ۳۵ سال و بیشتر تک فرزند را شامل میشوند، افزود: بالا رفتن نرخ تک فرزندی در کشور سبک زندگی ایجاد خواهد کرد که تاثیرات اجتماعی و فرهنگی آن بر خود فرزندان و به تبع آن بر جامعه در آینده قابل مشاهده خواهد بود.
کردونی تصریح کرد: باید توجه داشت جامعه ما به سمت سالمندی پیش میرود، بر اثر مواجهه با پدیده تک فرزندی ضرورت برنامهریزی و سیاستگذاری برای حمایت اجتماعی از سالمندان دو چندان میشود. مسائل مرتبط با سالمندان با دستور وزیر رفاه در صدر اولویتهای معاونت رفاه قرار گرفته است و در این چارچوب دفتر امور اسیب های اجتماعی با تاکید بر حرکت به سمت سالمندی پویا، سیاستگذاری برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در سالمندان و همچنین استفاده از ظرفیت آنها برای پیشبرد برنامههای رفاهی را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت کار در پایان تاکید کرد: پدیده تک فرزندی از منظر تاثیرگذاری اجتماعی و نحوه حمایت اجتماعی از سالمندان مورد توجه این دفتر است و بر این اساس با همراهی و همکاری صاحبنظران و اساتید دانشگاه مسائل مرتبط با این موضوع بررسی و سیاستگذاری خواهد شد.
منبع: عصر ایران
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]