تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846048855




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند درصد خانواده‌های ایرانی 2 تا 4 نفره‌اند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چند درصد خانواده‌های ایرانی 2 تا 4 نفره‌اند؟




جدید‌ترین مطالعات مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، جمعیت خانواده‌های ایرانی سال‌به‌سال رو به کاهش است. براساس این مطالعات در فواصل سال‌های ١٣٣٥ تا ١٣٩٠ تعداد خانوار‌های کشور از ٣,٩٩ میلیون به ٢١.١٩ میلیون خانوار افزایش یافته است، اما ٧٠ درصد این خانواده‌ها بین دو تا چهار نفر جمعیت دارند.





روزنامه شرق: جدید‌ترین مطالعات مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، جمعیت خانواده‌های ایرانی سال‌به‌سال رو به کاهش است. براساس این مطالعات در فواصل سال‌های ١٣٣٥ تا ١٣٩٠ تعداد خانوار‌های کشور از ٣,٩٩ میلیون به ٢١.١٩ میلیون خانوار افزایش یافته است، اما ٧٠ درصد این خانواده‌ها بین دو تا چهار نفر جمعیت دارند.

در‌حال‌حاضر بر اساس آمار استخراج‌شده از سرشماری عمومی نفوس و مسکن، خانوارهای دارای سه نفر جمعیت با ٢٧.١ درصد، خانوارهای با چهار نفر جمعیت با ٢٦.٤ درصد و خانوارهای با دو نفر جمعیت با ١٨.٤ درصد؛ جمعیت بیشترین خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص داده‌اند. به‌همین‌دلیل یک محاسبه ساده نشان می‌دهد حدود ۷٠ درصد خانوارهای ایرانی دو تاچهار نفره هستند.  

متوسط بعد خانوار که عبارت است از متوسط تعداد افراد در خانوار و از تقسیم تعداد جمعیت به تعداد کل خانوار حاصل می‌شود، در این مدت با نوساناتی همراه بوده است. در سال‌های اخیر کاهش محسوسی در متوسط بعد خانوار، هم در نقاط شهری و هم در نقاط روستایی، ملاحظه می‌شود.

 برهمین‌اساس الهام فتحی، کارشناس‌ارشد جمعیت‌شناسی و رئیس گروه آماری جمعیت و سلامت مرکز آمار ایران در توجیه این موضوع می‌گوید: «در گذشته داشتن فرزندان زیاد برای اداره مزرعه خانوادگی، یک نعمت اقتصادی محسوب می‌شد و از این رو خانواده‌هایی که صاحب فرزندان بیشتری (به‌ویژه فرزندان ذکور) بودند، از نیروی کار و قدرت بیشتری برخوردار می‌شدند و متعاقب آن به امنیت اقتصادی و سیاسی بالاتری نیز دست می‌یافتند».

او می‌افزاید: «اما امروزه با رشد شهرنشینی و انتقال از جامعه روستایی و کشاورزی به یک جامعه شهری و چه‌بسا صنعتی (نسبت شهرنشینی کشور که در سال ۱۳۳۵، ٣١.٤ درصد بوده است در سال ۱۳۹۰ به ٧١.٤ درصد افزایش یافته است) نه‌تنها تأمین اقتصادی با داشتن بچه‌های بیشتر و خانواده‌های گسترده (شامل پدربزرگ، مادربزرگ و...) مشکل‌تر شده، بلکه ضریب مطلوبیت آنها نیز در تابع رفاه، نان‌آوران خانواده (پدر و مادر) کمتر شده است، به این مفهوم که افراد، ضریب مطلوبیت بیشتری به رفاه خودشان می‌دهند و بر این باورند که با کاهش بار تکفل می‌توانند به سطح رفاه بالاتری نائل آیند».

کاهش محسوس خانوار‌های پرجمعیت

براساس ارقام موجود، درصد خانوارهای پرجمعیت (شش نفر و بیشتر) از ٣١,٨ درصد کل خانوارها در سال ۱۳۳۶ به ٨.٤ درصد در سال ۱۳۹۰ کاهش یافته است. در مقابل، تعداد کل خانوارهای خویش‌سرپرست (خانوارهایی که فقط دارای یک عضو هستند)، از حدود ۲۱۵ هزار نفر در سال ١٣٣٥ به بیش از یک‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۰ افزایش یافته است. در فواصل زمانی سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۶۵، ترکیب اکثریت خانوارها چهار و پنج نفره بوده، سپس در سال ۱۳۷۵ اغلب خانوارها به شکل چهار نفره و در سال ۱۳۸۵ به‌ترتیب چهار و سه نفره و در سال ۱۳۹۰، سه و چهار نفره تغییر شکل داده است.

به‌نظر می‌رسد تغییرات ایجادشده در ساختمان سنی جمعیت، در ترکیب و شکل خانوارها بی‌تأثیر نبوده است. زیرا موج اول افزایش جمعیت که درحال‌حاضر پدیده تورم جوانی جمعیت را به‌وجود آورده‌اند، به سن ازدواج رسیده‌اند. بنابراین ازدواج این گروه سنی، خود باعث شکسته‌شدن خانوارهای قبلی و تشکیل خانوارهای نوپایی شده است که هنوز صاحب فرزند نشده‌اند. علاوه‌براین در زندگی امروزی شکل خانوار گسترده به هسته‌ای تغییر یافته است. این مسئله به‌همراه مهاجرت روستاییان به شهرها و تغییرات تقسیمات جغرافیایی، افزایش سطح سواد و تحصیلات، تمایل خانوارها به داشتن تعداد فرزندان کمتر، کاهش بعد خانوار را به‌وجودآورده است.

٨٧ درصد از سرپرستان خانوار مردان هستند

سرپرست خانوار عضوی از خانوار است که سایر اعضا او را به این عنوان می‌شناسند. به‌عبارتی‌دیگر سرپرست خانوار عضوی از خانوار است که معمولا مسئولیت تأمین تمام یا بخشی از هزینه‌های خانوار یا تصمیم‌گیری در مورد نحوه هزینه‌کردن درآمدهای خانوار را برعهده دارد. سرپرست خانوار لزوما مسن‌ترین عضو خانوار نیست و می‌تواند زن یا مرد باشد و معمولا بیش از ۱۰ سال سن دارد. بدیهی است که در خانوار یک نفره، تنها عضو خانوار، سرپرست خانوار محسوب می‌شود. بررسی نسبت خانوار برحسب جنس و تعداد اعضای خانوار در سطح کل کشور، نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۰، اغلب سرپرستان خانوار را مردان تشکیل داده‌اند (٨٧,٩ درصد).

در میان خانوارهای با سرپرست زن، بیشترین نسبت برحسب تعداد اعضای خانوار متعلق به خانوارهای خویش‌سرپرست (با مقدار ٤٠.٨ درصد) و در میان خانوارهای با سرپرست مرد، بیشترین نسبت تعداد اعضای خانوار مربوط به خانوار‌های چهار نفره (با ٢٨.٧ درصد) و سه نفره (٢٨.٤ درصد) بوده است. اغلب سرپرستان خانوار مرد در گروه سنی ٣٤-٣٠ سال هستند. در مقابل اغلب سرپرستان خانوار زن در گروه سنی ۷۵ سال و بیشتر قرار دارند. از جمله عوامل مؤثر در بالابودن نسبت خانوارهای خویش‌سرپرست زن، رخداد کمتر ازدواج مجدد توسط زنان بیوه و بدون همسر است.







تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن